croesus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Σκέφτομαι να προβώ σε μια αναβάθμιση, και θα ήθελα την πολύτιμη συμβολή σας. Από το υπάρχον σύστημα θα χρησιμοποιηθούν, asus ati 6950, corsair 2x4 ddr3 1600mhz, psu coolermaster 720pro, wd 2χ640 sataIII, wd 2χ640 sataII. Το σκεπτικό είναι το εξής, να αγορασθεί ένας 3570k και μια mb z77 (τώρα υπάρχει ένας amd 965 black edition και μια gigabyte 890), ο λόγος της αναβάθμισης είναι, να στηθεί ένα raid0 με δύο ssd 830 128gb, που τώρα "ξεκουράζονται" στις συσκευασίες τους, επίσης θα δημιουργηθεί και ένα ξεχωριστό raid5, με τους μηχανικούς δίσκους, και πιθανόν ένας μικρός υπερχρονισμός. Θα ήθελα την εξής βοήθεια, μπορώ να έχω δύο ξεχωριστά raid πάνω στο chipset Ζ77, όχι πάνω στον marvel? Γιατί με την υπάρχουσα σύνθεση, δεν μπορώ να έχω ξεχωριστά raid (δηλ. ταυτόχρονα raid0 και raid5). Η χρήση του μηχανήματος είναι, κυρίως, η χρήση προγραμμάτων - εφαρμογών λογιστικών, που "τρέχουν" σε sql server 2005, με λειτουργικό windows7 pro 64bit, και γενικότερη χρήση internet - office κλπ. Ευχαριστώ πολύ
adtakhs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Γιατί raid δεν μπορείς να κάνεις στο SB 850 ? Και επίσης ποιο το νόημα του RAID 0 με SSD ???
croesus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 @adtakhs Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Δυστυχώς στο sb850, δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ξεχωριστά raid. Αν δημιουργήσεις μια συστοιχία στο 850, τότε όλοι οι δίσκοι θα πρέπει να είναι μέρος της συστοιχίας, όσοι είναι στα sata του 850. Στο raid με τους ssd, θα εγκατασταθεί το λειτουργικό και το λογισμικό (λογιστικές εφαρμογές), που χρησιμοποιώ μαζί με τον sql, επιθυμώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την ταχύτητα των ssd, επειδή χρησιμοποιώ αρκετές βάσεις, και είναι αρκετά μεγάλες σε μέγεθος. Τώρα αν λέω υπερβολές, δεν το ξέρω και γι' αυτο θα ήθελα την γνώμη σας.
trek Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Φίλε αν είναι να κάνεις τόσο ακριβή αναβάθμιση, μόνο για χάρη ενώς raid με hdd, εγώ θα σου έλεγα να πάρεις έναν ξεχωριστό controller. Εχώ δει κατα καιρούς, με 40-50ε απο ebay, καταπληκτικούς second hand. To raid5 όμως σε windows, ειδικά αν χρησιμοποιείς μεγάλα αρχεία, θα σε ρίξει αρκετά. Μπορεί και κάτω απο την απόδοση του ενός, να φανταστείς. 1
croesus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 @trek Η απάντησή σου, με βάζει σε σκέψεις. Αν κατάλαβα καλά, εννοείς ότι η δημιουργία συστοιχίας με μηχανικούς δίσκους, θα μου δημιουργήσει, παρά θα μου λύσει προβλήματα. Βασικά εκείνο που, με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ssd, προκειμένου να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Αυτό που θα ήθελα, αν ξέρεις να μου πεις, αν μπορώ πάνω στο Z77, να έχω ένα raid0 sata3, και τους άλλους δίσκους, ως single σύνδεση, χωρίς συνέπειες. Τα δεδομένα (βάσεις) θα είναι στους ssd, στους μηχανικούς θα βρίσκονται κυρίως αρχεία του office και δευτερεύοντα αρχεία. @3DJIN Για μητρική, έχω καταλήξει στις εξής, asrock z77 extreme 4 ή gigabyte 1155 ga-z77x-ud3h.
ati8assos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Θα ήθελα την εξής βοήθεια, μπορώ να έχω δύο ξεχωριστά raid πάνω στο chipset Ζ77, όχι πάνω στον marvel? Ναι, άνετα μπορείς. Στα 2 Sata3 ports του Intel controller θα κάνεις το Raid 0 των SSD , και στα 4 Sata2 το Raid των 4 HDD. Ενημερωτικά, κάτι παραπλήσιο έχω κάνει στο δικό μου σύστημα σε Ζ68 chipset (ο controller είναι ο ίδιος ). Στο disk configuration έχω δύο Samsung 830 128GB σε Raid 0 και τους Caviar Black σε Raid 0+1. Θα μπεις με Ctrl+I κατά την έναρξη του Bios για να δημιουργήσεις τις συστοιχίες, ή τουλάχιστον αρχικά φτιάξε μόνο τους 2 SSD για να περάσεις λειτουργικό και έπειτα μέσα από τα Win μέσω της Intel RST εφαρμογής κάνεις ότι άλλο θέλεις με τους υπόλοιπους δίσκους.
trek Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Οτι μπορείς να κάνεις ξεχωριστό raid για ssd και σκληρούς..ναι μπορείς. Αλλά δεν νομίζω να είναι αυτός λόγος να πας σε νέα μητρική/cpu. Oυτε καν οι πιο ανεβασμένες επιδόσεις του z77 για τους ssd σε raid, δεν νομίζω να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Άσε που οι ssd έχουν τόσο γρήγορη cache και seek time που μόνο σε bench θα δεις πραγματικά διαφορά ανάμεσα σε single και raid (Raid0 με δυο Corsair force gt έχω..ξέρω τι σου λέω). Sorry ρε φιλαράκι που παραμένω offtopic, απλά μου φαίνεται λίγο άτοπη η σκέψη σου. Αν σου λείπει επεξεργαστική ισχύ..βουρ για 3570κ/z77, αλλά αν ο Phenom τα καταφέρνει καλά, γιατί να τον αλλάξεις για κάτι τόσο ασήμαντο. 1
maik42 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 και σιγα την επεξεργαστικη δυναμη που χρειαζονται οι λογιστικες εφαρμογες και το office. 1
croesus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Κύριοι καλή σας μέρα, ζητώ συγνώμη για την τόσο αργοπορημένη απάντηση, αλλά σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας, για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Ο λόγος της "αναβάθμισης", είναι ότι χρειάζομαι έναν ακόμη υπολογιστή και προκειμένου να ικανοποιηθεί και λίγο η "αρρώστια" μας, σκέφτηκα να προχωρήσω στην αγορά των παραπάνω. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι βρήκα πολύ καλές τιμές στο αγγλικό amazon και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόκειται για επαγγελματική αγορά, που δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ, σκέφτηκα να προχωρήσω. Ουσιαστικά πρέπει να αγοράσω κάτι (cpu & mobo) σχετικά γρήγορα, γι' αυτό σκέφτηκα την λύση αυτή, έτσι ώστε να έχω κάτι αξιόπιστο σε χρόνο όσο και χρήση, για μεγάλο χρονικό διάστημα (3-4 χρόνια). Τέλος θα ήθελα την άποψή σας για επιλογή ανάμεσα στα δύο mobo. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα