Panark Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 εικόνα απο MPC-HC εικόνα απο PotPlayer Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η καλύτερη επιλογή video renderer για αναπαραγωγή HD ταινιών? Διάβασα για το madVR αλλά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια απο την default επιλογή που έχουν οι players. Το 90% των ταινιών που βλέπω στον υπολογιστή είναι XviD και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να εγκαταστήσω ένα σωρό προγράμματα για τις 2-3 HD ταινίες που θα δω στον 1 μήνα. Λειτουργικό και hardware υπολογιστη: windows 7 home premium 64bit SP1 intel core i3-3220 @ 3.30GHz 4GB ram nvidia geforce gt 430 Ευχαριστώ
Cloud_7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Βασικά, renderer ο οποίος μπορεί να σου προσφέρει λίγο καλύτερο contrast & sharpness (σαν τον madvr & EVR custom), περισσότερο τον χρειάζεσαι σε SD βίντεο παρά σε HD. Όπως και να 'χει, απόλυτα ισορροπημένη επιλογή για τις ανάγκες σου & τα specs σου είναι ο Haali. Προσωπικά, είναι ο αγαπημένος μου διότι για την εικόνα που προσφέρει είναι αρκετά ελαφρύς και δεν τρώει πολλά resources στο σύστημα. Τώρα εξαρτάται & από τι δουλειά έχει γίνει στην κωδικοποίηση του εκάστοτε βίντεο, σε κάθε περίπτωση αν έχεις καλό μάτι βλέπεις και κρίνεις. Αν διακρίνεις π.χ θολούρα & κακό encode σε κάποιο hd, μπορείς να βάλεις πιο βαρύ renderer σαν τους 2 προαναφερθέντες όπου η οξύτητα του χρώματος θα είναι σε καλύτερα επίπεδα. Μπορείς επίσης με αυτούς & μέσα από την επιλογή Video/Renderer Settings/Color Mananagement/Enable στο MPC να «τροφοδοτήσεις» στην ουσία τον player σε περαιτέρω ρυθμίσεις που σου προσφέρει η κάρτα γραφικών για το βίντεο, αν και δεν το συνιστώ προσωπικά. Δοκίμασε Haali κι αν δε μείνεις ικανοποιημένος τότε EVR custom presenter. Ο madvr προσφέρει ομολογουμένως τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά είναι και ο πιο βαρύς, προβλέπω να τρως κάποια περιστασιακά κολλήματα, αλλά και να μην τρως τσάμπα θα καταπονείς το σύστημα για ελάχιστα καλύτερη εικόνα από τον τελευταίο.
Panark Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Θα ορίσω default το EVR Custom γιατί το thumb preview σε MKV & mp4 του haali splitter μου έκανε προβλήματα. Problem Event Name: APPCRASH Application Name: Explorer.EXE Fault Module Name: qedit.dll Τον χρησιμοποιούσα χώρις πρόβλημα στα winXP μαζί με CoreAVC αλλά μετά την αστοχία στα win7 δεν θα το πολυψάξω για να τον εγκαταστήσω πάλι, τα built in του player είναι μια χαρά. Ευχαριστώ για την βοήθεια cloud_7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα