Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του insomnia,

Θα ήθελα την βοηθεία σας και την συμβουλή σας όσο αναφορά για αγορά κάρτας γραφικών επειδή έχω χάσει πολλά επεισόδια και δεν ξέρω τι και που να πρωτοκοιτάξω

Καταρχήν αν χρειάζεστε πληροφορίες για την σύνθεση του υπολογιστή που διαθέτω μπορείτε να την δείτε στην υπογραφή μου παρακάτω.

Ψάχνω  να αγοράσω μια σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών στα 2 GB σε κάποια normal τιμή (250 - 300 ευρώ) η οποία να σηκώνει και ότι καλύτερο σε game αλλά και υποστήριξη 1080p και 3D και σύνδεση σε Sony 52 LCD 3D. Αυτή την στιγμή έχω μια Sapphire HD 5850 Extreme 1 GB DDR5 οπου δεν έχω παράπονο κανένα αλλά νομίζω οτι μετά απο 1,5 χρόνο ήρθε η ώρα αναβάθμισης αλλά και επειδή τα βρίσκει σκούρα σε απεικόνιση 3D blu-ray ταινιών. Και τι εννοώ. Έβαλα εχθές το βράδυ να δω στο Pc (που είναι συνδεδεμένο με την 52αρα Sony με HDMI 1.4) το Avatar (απο αυθεντικό 3D Bluray), άντεξα ίσα ίσα 2 λεπτά να δώ (και μετά για κανα 2ωρο είχα πονοκεφάλους, λίγο ζαλάδα και τα μάτια μου κάνανε πουλάκια). Όταν είδα την ταινία απο το Playstation 3 εννοείται οτι δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.  Τι μπορεί να δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόβλημα (γνώμη μου θέλει αλλαγή η κάρτα γραφικών λόγω 3D acceleration issues).

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοηθεία σας

Δημοσ.

η καλύτερη στα 300 ευρώ είναι η 7950, για 3d θες το tridef3d που κανονικά κάνει 25 ευρώ αλλά το έχει και ο "θείος" τσάμπα.

Για πιο απλό 3d (στα παιχνίδια, σε ταινίες δεν ξέρω) πας σε nvidia, η απλή GTX 660 στα 200 κάτι είναι πολύ τίμια λύση, και ταιριάζει με τον επεξεργαστή σου. Εϊναι όμως περίπου 40% πίσω από την 7950.

(προσοχή ΟΧΙ η 660ti είναι λίγο πάνω από την απλή σε επιδώσεις και πολύ πιο ακριβή!)

έχεις active ή passive οθόνη?

Γενικά πάντως για ταινίες το ps3 είναι απλό και καλύτερο

Δημοσ.

Φίλε Savakis σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου, με βοηθάνε πάρα πολύ απο που να ξεκινήσω το ψάξιμο.

η τηλεόραση ειναι active technology

και μια extra ερωτηση. Με τον επεξεργαστή δηλαδή που έχω δεν μπορώ να την σηκώσει και να την support-αρει την 7950? γιατι αν ειναι να πάρω κάτι πολύ καλό να πάω αν είναι κατεθείαν σε αυτή.

Δημοσ.

όταν λέμε θα μου την κόψει να υποθέσω εννοούμε πχ για την 7950, το PC δεν θα χρησιμοποιεί / εκμεταλεύεται και τα 3 GB της κάρτας γραφικών;

Πάντως ωραία λύση και οικονομική φαίνεται η GTX 660 αν μου δίνει όλα αυτα που χρειίαζομαι

εντομεταξύ υπαρχει GTX 660 2 GB και 3 GB ποια απο τις δύο μπορεί να σηκώσει το pc

Αν έχει καποιος για πούλημα μια GTX 660 2 GB ή 3GΒ μου λέει

Δημοσ.

H μνήμη δεν σε ενδιαφέρει τόσο οπότε πας στα 2gb. Γενικά έχε υπόψιν σου ότι είναι δευτερεύον στοιχείο στην κάρτα, ειδικά για νορμαλ αναλύσεις. Έχε επίσης υπόψιν σου ότι υπάρχουν κάρτες με 2gb που κοστίζουν 40 ευρώ και κάρτες με 1gb που κοστίζουν 180. Άρα...

Δύσκολα θα βρεις μεταχειρισμένη 660 πάντως.

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του insomnia,

Θα ήθελα την βοηθεία σας και την συμβουλή σας όσο αναφορά για αγορά κάρτας γραφικών επειδή έχω χάσει πολλά επεισόδια και δεν ξέρω τι και που να πρωτοκοιτάξω

Καταρχήν αν χρειάζεστε πληροφορίες για την σύνθεση του υπολογιστή που διαθέτω μπορείτε να την δείτε στην υπογραφή μου παρακάτω.

Ψάχνω  να αγοράσω μια σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών στα 2 GB σε κάποια normal τιμή (250 - 300 ευρώ) η οποία να σηκώνει και ότι καλύτερο σε game αλλά και υποστήριξη 1080p και 3D και σύνδεση σε Sony 52 LCD 3D. Αυτή την στιγμή έχω μια Sapphire HD 5850 Extreme 1 GB DDR5 οπου δεν έχω παράπονο κανένα αλλά νομίζω οτι μετά απο 1,5 χρόνο ήρθε η ώρα αναβάθμισης αλλά και επειδή τα βρίσκει σκούρα σε απεικόνιση 3D blu-ray ταινιών. Και τι εννοώ. Έβαλα εχθές το βράδυ να δω στο Pc (που είναι συνδεδεμένο με την 52αρα Sony με HDMI 1.4) το Avatar (απο αυθεντικό 3D Bluray), άντεξα ίσα ίσα 2 λεπτά να δώ (και μετά για κανα 2ωρο είχα πονοκεφάλους, λίγο ζαλάδα και τα μάτια μου κάνανε πουλάκια). Όταν είδα την ταινία απο το Playstation 3 εννοείται οτι δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.  Τι μπορεί να δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόβλημα (γνώμη μου θέλει αλλαγή η κάρτα γραφικών λόγω 3D acceleration issues).

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοηθεία σας

Πουλάς τον ATHLON II X4 640  με τιμή 45-50€ !!!

Αγοράζεις την  SAPPHIRE HD 7950 3GB DDR5  με 275 €!!! 

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=115752a8-2906-4f2f-b2d5-9aef727e8353  (δωρεάν μεταφορικά και τρία παιχνίδια δώρο + 1 από το κατάστημα)

--------------------------------------------------------------------------------

Και με τα 50 + 27= 75€ αγοράζεις τον AMD PHENOM II X4 965BE και τον ανεβάζεις στα 4Ghz ! :-D

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17485&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Ετσι θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα !

Επίσης κοιτάς και για μεταχειρισμένους AMD PHENOM II X6 1090T και AMD PHENOM II X6 1100T !!! 

Τέτοιοι παίζουν με 90-100€ στην αγορά των μεταχειρισμένων !

• Like 1
Δημοσ.

να τονίσω και εγώ οτι μάλλον δεν έχει και τόσο νόημα η αγωρά της 7950 καθώς θα τρώει μπουκαλάκι με τον επεξεργαστή που έχεις (ειδικά σε στοκ ρολόγια) οπότε πιστεύω η καλύτερη λύση είναι να πας στην 7870 και να υπερχρονίσεις όσο μπορείς το cpu.

edit: πήγαινε στην πρόταση του adtakhs, θα βγείς ποιο κερδισμένος συνολικά.

Δημοσ.

επανελαβε μετα απο μενα.

ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ , ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,

:devil:

Δημοσ.

παίδες σας ευχαριστώ πάρα πολύ, οι συμβουλές όλων σας είναι πολύτιμες.

@adtakhs

πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου, έτσι πρέπει να το κάνω.... Το θέμα είναι η μητρική μου να μπορεί να τον δεχτεί τον επεξεργαστή (μην βαράτε ναι είμαι άσχετος). Αν ναί θα προχωρήσω με την λύση που μου έδωσες (καιρός για αναβάθμιση και του επεξεργαστή).

@unameit

μα με την HD 5850 που έχω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.

επανελαβε μετα απο μενα.

ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ , ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,ΜΑΚΡΙΑ απο ΑΤΙ ,

Μακρια απο Ατι,ναι(οταν δεν εχεις τους τελευταιους drivers)

Δημοσ.

παίδες σας ευχαριστώ πάρα πολύ, οι συμβουλές όλων σας είναι πολύτιμες.

@adtakhs

πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου, έτσι πρέπει να το κάνω.... Το θέμα είναι η μητρική μου να μπορεί να τον δεχτεί τον επεξεργαστή (μην βαράτε ναι είμαι άσχετος). Αν ναί θα προχωρήσω με την λύση που μου έδωσες (καιρός για αναβάθμιση και του επεξεργαστή).

@unameit

μα με την HD 5850 που έχω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

Αν θες τη γνώμη μου από επεξεργασή αξίζει μόνο αυτός http://www.skroutz.gr/s/2352661/AMD-Phenom-II-X4-965-Tray-Black-Edition.html

Έχεις όμως αξιοπρεπή ψύκτρα να βάλεις πάνω;

π.χ. http://www.skroutz.gr/s/417171/Thermalright-TRUE-Spirit-120.html

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2162

ή ακόμα καλύτερα http://www.skroutz.gr/s/417172/Thermalright-TRUE-Spirit-140.html

http://www.skroutz.gr/s/417157/Thermalright-HR-02-Macho.html

θα την χρειαστείς.

Υπάρχει και η λύση να πάρεις μόνο ψύκτρα και να ανεβάσεις τον 640. έχω ακούσει ότι πιάνει 3.8.

Γενικά πάντως αν βρείς μεταχειρισμένο 1055t - 1090t είναι κλάσεις ανώτερο σαν λύση.

Επίσης αν θες κάρτα φτηνή παράγκειλε από amazon εδώ είναι πανάκριβοι.

http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-16-20G-graphique-Radeon-PCI-Express/dp/B0091MER16/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1358697629&sr=8-1

Εγώ από εκεί θα πάρω μάλλον, 10 ευρώ λεει τα μεταφορικά.

Δική μου πρόταση:

7950 από amazon

Ψύκτρα και overclock τον 640.

Αργότερα μεταχειρισμένο 6-core.  Στείλε email στην ASUS να δεις αν σηκώνει am3+ piledriver

Δημοσ.

επανελαβε μετα απο μενα.

Επιχειρηματα δασκαλε??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...