Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη ιδέα είναι αυτή του Alchemist, έτσι θα μπορούν πολλοί insomniac να μπουν στο "παιχνίδι"

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω ότι ένα παιχνιδάκι θα είναι πιο ενδιαφέρον project που θα προσελκύσει αρκετά άτομα.Θέλω να συμμετάσχω αλλά ως spectator γιατί οι γνώσεις μου είναι ακόμα σε rookie στάδιο και στην πορεία να συμβάλλω όσο μπορώ ! 

• Like 2
Δημοσ.

Μου αρέσει κι εμένα πολύ σαν ιδέα. Αλλά κι εγώ σαν rookie δεν ξερω κατά πόσο μπορώ να βοηθήσω...

Δημοσ.

Από παιχνίδια δεν έχω την παραμικρή εμπειρία δυστυχώς παρ'όλα αυτά φυσικά και είμαι μέσα !

Η άλλη ιδέα που έχω να προτείνω είναι η εξής:

Σε ποιους απευθύνεται η εφαρμογή;

Σε μαθητές, δημοτικού - γυμνασίου - λυκείου, στους γονείς και τους καθηγητές τους

Τι θα κάνει η εφαρμογή

Λίγο πολύ όσοι έχουμε πάει σε τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε χειριστεί e-class κονσόλες για να βλέπουμε τους βαθμούς των μαθημάτων μας, να κατεβάζουμε pdf διαλέξεων κλπ. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν προτείνω αλλά για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι λειτουργίες που προτείνω είναι οι εξής:

• ο μαθητής έχει student account, ο κηδεμόνας έχει parent account, ο καθηγητής έχει teacher account
  • ο μαθητής μπορεί να βλέπει το καθημερινό του πρόγραμμα (schedule), το οποίο θα ενημερώνεται από καθηγητές (πιθανώς ο καθηγητής μπορεί να εισάγει ενδείξεις όπως "διαγώνισμα τριμήνου" ή "αναβάλλεται")
  • ο μαθητής μπορεί να βλέπει τους βαθμούς του, τις απουσίες του κλπ
  • ο καθηγητής μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα, να βάλει βαθμούς στους μαθητές ή να στείλει πρόσκληση/ενημέρωση σε γονείς.
  • ο γονέας θα μπορεί να βλέπει τους βαθμούς και τις απουσίες του παιδιού του καθώς και να ενημερώνεται για επικείμενες συναντήσεις γονέων.

Σκόπιμα δεν αναφέρω κάτι για online ασκήσεις κλπ γιατί στην Ελλάδα δεν μοιράζουν Η/Υ στα παιδιά τα σχολεία όπως κάνουν εδώ στη Σουηδία, οπότε αν κάποιο παιδί δεν έχει η/υ θα αδυνατεί να κάνεις τις ασκήσεις... Αν το κάνουμε και μας βγει καλό μπορούμε να το προτείνουμε σε διάφορα σχολεία μεμονωμένα (πχ ο καθένας στο παλιό του σχολείο) ή ξερω γω στο ΥΠΕΠΘ.

Τι τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσουμε

Εδώ τίθεται το εξής ζήτημα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα cms (ο δύσκολος δρόμος) και μέσω αυτού να αλληλεπιδρά με μία online βάση δεδομένων το σύστημά μας, ή να φτιάξουμε 3 ξεχωριστές (teacher, parent, student) εφαρμογές που να αλληλεπιδρούν με μία online βάση δεδομένων. Προτείνω το CMS γιατί αφενός το αποτέλεσμα θα είναι πιο όμορφο και πιο καινοτόμο και αφ' εταίρου θα είναι νομίζω πιο εύχρηστο.

Τι λέτε ;;;

Περιμένω από κάποιον να προτείνει και opensource παιχνίδι για να το κουβεντιάσουμε ! 

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ, για να μπορέσει κανείς να αποφασίσει αν θέλει αλλά και εάν μπορεί να συμμετάσχει, πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστούν κάποια βασικάθέματα... Σε αρχική φάση σε ποιά γλώσσα θα δουλέψει η ομάδα... Εγώ έχω ψηθεί να βοηθήσω, αλλά αφήνοντας αυτό το πράγμα να πλανάται δεν ξέρω βασικά αν μπορώ καν να βοηθήσω... Αν κλείσει αυτό το θέμα, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε και στα επόμενα, δηλαδή ένα άλλο πρωταρχικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις δυνατότητες και features που έχει η γλώσσα που διαλέξαμε. Εν συνεχεία θα δούμε και τι είδους εφαρμογή θα φτιαχτεί, αφού π.χ. ένα παιχνίδι στην java θα είναι απελπιστηκά αργό...

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνεις δηλαδή να επιλεχθεί πρώτα το θέμα, το που και πως θα δουλευτεί και μετά να δούμε ποιοι και πως ενδιαφέρονται ;;

Δημοσ.

Προτείνεις δηλαδή να επιλεχθεί πρώτα το θέμα, το που και πως θα δουλευτεί και μετά να δούμε ποιοι και πως ενδιαφέρονται ;;

Όχι απαραίτητα το θέμα, αλλά το να αποσαφηνιστούν κάποια καίρια τεχνικά ζητήματα. Αν π.χ. μου πεις ότι δουλεύουμε σε C++ τότε όπως προανάφερα, εγώ που δεν έχω ιδέα, δεν μπορώ να βοηθήσω, οπότε κάνουμε άδικα την παρούσα συζήτηση.

Δημοσ.

+1 για το poll και το έψαχνά καιρό το θέμα...αμήν θα κάνω για μια συλλογική προσπάθεια στην Ελλάδα :|

Όπως και να χει προτείνω να γραφτεί σε γλώσσα που είναι cross-platform. Δεν έχει νόημα κάτι που θα έχει λίγους developers και θα υποστηρίζεται απο συγκεκριμένα λειτουργικά/μηχανάκια.

Να προσθέσω οτι, ο σκοπός μπορεί να είναι για πλάκα, για το insomnia.gr η οτιδήποτε άλλος. Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε όπως είπε και ο φίλος μας παραπάνω να επιδράσουμε στην παιδεία που δεν υπάρχει. Κάνοντας μια εφαρμογή αρχικά η ίσως game που θα προσφέρει μάθηση αλλά και ψυχαγωγία στους χρήστες πιστεύω είναι οτι καλύτερο. Μπορείς να μην είναι το πιο χακεριστικο θέμα, το πιο γαμάτο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο αλλά σκεφτείτε τι προσφέρεις που και με πιο κόστος. Ας αξιοπηθούν επιτέλους κάποιες γνώσεις γιατί πεθαίνουν μαζί με το σώμα...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια τι γινεται? Ελπιζω να μην κρυωσατε με την ιδεα? Ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα..το Poll ποτε να το περιμενουμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...