we_will_rise Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα καλημέρα Τι θα λέγατε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε καμία open source εφαρμογούλα ;; Android app ίσως, ή κάτι τέτοιο ;;; Ή οτιδήποτε άλλο ! Έχω παρατηρήσει ότι κυκλοφορούν πολλοί έμπειροι προγραμματιστές αλλά και πολλοί rookies (όπως εγώ) και πιστεύω ότι εκτός από fun θα είναι καλή εμπειρία για όλους μας Αν ακούν και οι moderators και ενδιαφέρονται ας "μας οργανώσουν" 1
defacer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Περι οργάνωσης: Σε πρώτη φάση πρέπει να αποφασιστεί Ποιά θα είναι τα μέλη της ομάδας και ο ρόλος του καθενός (δε γίνεται αμπαλαέα πάμε γιούρια) Πώς θα δουλεύουν τα μέλη της ομάδας (source control, issue tracker, ένα wiki κατ' ελάχιστον, hosting κλπ) Τι ακριβώς θέλει η ομάδα να φτιάξει Κάποιος που προσφέρεται να δώσει το χρόνο του πρέπει να ξέρει τι υπογράφει. Θα πρότεινα σε πρώτη φάση να ποστάρει όποιο μέλος θέλει με την ιδέα του (#3) όπου θα αναπτύσσει σε 2-3 παραγράφους τι software έχει στο μυαλό του, πώς το φαντάζεται να λειτουργεί στα καλύτερά του και με ποιές τεχνολογίες θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Τα μέλη που πιστεύουν ότι είναι ενδιαφέρον και θα μπορούσαν γενικά μιλώντας να συνεισφέρουν μπορούν να κάνουν like στο εκάστοτε post. Έτσι σε πρώτη φάση θα υπάρχει μια ιδέα για το τι μπορεί να παίξει και τι όχι. 4
nilosgr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικα δεν εχω καποια ιδεα, αλλα διατηθεμε να συμετεχω σε team project.
Star_Light Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 we_will_rise ελα δαιμονιε επιχειρηματια μας - coach - manager Πως σκεφτηκες να μας αξιοποιησεις???? χαχαχα p.s Κανουμε και λιγη πλακιτσα να σπάσει η γκρινια και οι τσακωμοι.
marsel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 +1. Αν χρειαστεί andros/iOS developer με αρκετή εμπειρία, θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ. Sent from my iPhone using Insomnia
we_will_rise Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Χαίρομαι πάρα πολύ που ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι !!! Τι θα λέγατε να αρχίζαμε να ρίχνουμε ιδέες ;;; Νομίζω για το πλάνο μας θα καταλήξουμε απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις: 1. Τι εφαρμογή θέλουμε να κάνουμε;;; Προτείνω android καθώς iOS app απαιτεί περιβάλλον ανάπτυξης στο οποίο αρκετοί δεν έχουν πρόσβαση 2. Τι θέλουμε να κάνει η εφαρμογή μας ;;; Εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα, προσωπικά έχω μια ιδέα, θα την σκεφτώ λίγο και θα την καταθέσω σε λιγάκι 3. Τι είδους ρόλους χρειαζόμαστε ;;; (developers, testers, wiki κλπ) 4. Πως θα δουλέψουμε ; (περιβάλλον ανάπτυξης, subversion) 5. Ποιοι ενδιαφερόμαστε ;;; 6. Σε τι μπορεί να βοηθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ;;; Νομίζω ότι απαντώντας μία μία σε αυτές τις ερωτήσεις θα φτάσουμε στο σημείο ετοιμότητας προς ανάπτυξη! Λοιπόν, τι λέτε ;;; edit: Μόλις διάβασα καλύτερα το post του defacer, συμφωνώ κι εγώ με την ιδέα να καταθέτει κάθε μέλος την ιδέα του και να ψηφίσουν τα likes 1
nilosgr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 1. συμφωνώ για android (και προτείνω και desktop) 2. Κανένα παιχνιδάκι (πχ σαν μονοπολη με ερωτήσεις κλπ, σαν συνδυασμό μονοπολη και trivial ps). Ώστε να μη μπλέκουμε με ndk. Σαν αρχή, ας είναι κάτι απλό 3. Προσωπικά κάνω ότι μου ζητήσετε. Αλλά θα προτιμούσα κάτι που ΔΕΝ έχω ξανακάνει. 4. Έχω γνώσεις από git, αλλά όπως λέω και στο 3 προτιμώ κάτι που δεν έχω ξαναασχοληθεί. 5, 6 έχουν απαντηθεί απ τα 1 ως 4
lion2486 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και την ιδέα της web-app. Μια ιδέα προς υλοποίηση που είχα είναι το επιτραπέζιο με κάρτες από την ΚΑΪΣΣΑ manchkin.Επίσης αν θέλετε έχω ξεκινήσει ένα project, αν ενδιαφέρεται κανείς να συμμετέχει ευχαρίστως. ( http://projects.codescar.eu/Library/ ) 1
nilosgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και την ιδέα της web-app. Μια ιδέα προς υλοποίηση που είχα είναι το επιτραπέζιο με κάρτες από την ΚΑΪΣΣΑ manchkin. Επίσης αν θέλετε έχω ξεκινήσει ένα project, αν ενδιαφέρεται κανείς να συμμετέχει ευχαρίστως. ( http://projects.codescar.eu/Library/ ) Ειναι copyrighted, οποτε πρεπει να μπλεξεις με αδειες κλπ κλπ... ;/
we_will_rise Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα, σας παρουσιάζω την ιδέα μου για την οποία οφείλω αν σας προϊδεάσω ότι γνωρίζω εκ των προτέρων ότι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν γίνεται να εφαρμοστεί (τουλάχιστον όχι άμεσα). Ιδέα Έστω ότι υπήρχε μία πόλη (όπως το Λονδίνο Site: http://www.youtube.com/watch?v=R2IMUEecFrQ">link ) στην οποία οι πολίτες χρησιμοποιούν πολύ το ποδήλατο για την μετακίνησή τους και γι'αυτό κάποιος φορέας (ιδιώτης ή το κράτος) έχει δημιουργήσει αρκετά spots από τα οποία μπορεί κάποιος έναντι συμβολικού ποσού να νοικιάσει ένα ποδήλατο και να το αφήσει σε κάποιο άλλο σημείο (πχ, το παίρνω από το Σύνταγμα, και το αφήνω στην Ομόνοια στο αντίστοιχο biicycle spot από όπου θα μπορεί να το πάρει κάποιος άλλος). Ωραία δε θα ήταν ; Το έχω δοκιμάσει στο Λονδίνο και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ! Αν λοιπόν υπήρχε αυτή η υπηρεσία νομίζω ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη μία εφαρμογή μέσω της οποίας.... Τι θα κάνει η εφαρμογή 1. Θα μπορούσε κάποιος να δει πόσα διαθέσιμα ποδήλατα υπάρχουν στο κοντινότερο σε αυτόν bicycle spot... 2. Θα μπορούσε επίσης να προπληρώσει και να κρατήσει ένα ποδήλατο (ώστε να είναι σίγουρος ότι θα υπάρχει διαθέσιμο ποδήλατο σε 10 λεπτά που θα φτάσει στο spot) 3. ??? (ίσως κάτι με social networks, update fb status, tweet etc.) Σχετικά με την υλοποίηση Εδώ η γνώμη των πιο έμπειρων μελών θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Εγώ απλώς θα προτείνω Eclipse, Android SDK και TortoiseSVN (που το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν). Τι θα κερδίσουμε; 1. Διασκέδαση, για όποιον ο προγραμματισμός (εκτός από επάγγελμα) είναι διασκέδαση, πιστεύω ότι θα είναι ωραία εμπειρία. 2. Εξάσκηση και τριβή οι έμπειροι, γνώσεις και εμπειρία οι λιγότερο έμπειροι Τι θα χάσουμε; Τίποτα! Είναι win/win περίπτωση ! Λοιπόν ;;; Περιμένω σχόλια και άλλες προτάσεις
nilosgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Ναι αλλά πρέπει να έχεις δίκτυο συνεργατών/καταστημάτων με ποδηλατάδικα ώστε να είναι χρήσιμη η εφαρμογή... ;-)
we_will_rise Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν έχεις άδικο, η ιδέα στηρίζεται σε κάτι που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα.. Σύντομα θα καταθέσω άλλη μία η οποία μάλιστα είναι άμεσα υλοποιήσιμη!!!!Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2013 από we_will_rise
Alchemist` Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δεν μπορώ να σας βοηθήσω (καθότι μόνο GML ξέρω και δεν θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε πιθανότατα) αλλά νομίζω ότι ένα παιχνιδάκι open source (κατά προτίμηση για windows για να μπορούμε όλοι να το απολαύσουμε) θα ήταν πιο όμορφη ιδέα και θα μπορούσε περισσότερος κόσμος να βοηθήσει. Ακόμη και μέλη του ινσόμνια που δεν ξέρουν προγραμματισμό θα μπορούσαν να βοηθήσουν με γραφικά/ήχο/ιδέες/σενάριο κτλπ. 1
lion2486 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Ειναι copyrighted, οποτε πρεπει να μπλεξεις με αδειες κλπ κλπ... ;/ Επικοινώνησα με τις εταιρίες και έφαγα Χ. http://www.insomnia.gr/topic/473128-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CF%80%CE%B1/page-2?do=findComment&comment=5209341
sarakinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα Count me in!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα