Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους...επειδη με αυτο το θεμα παντα μπερδευομαι εχω το εξης προβλημα...μια ξαδερφη μου εχει παρει μια τηλεοραση με θυρα usb κανονικα...και ηθελε να δει μια ταινια που την εχω σε flash (fat32) σε φακελο κανονικοτατα mkv αρχειο και τους υποτιτλους srt...το θεμα ποιο ειναι τωρα...δεν παιζανε οι υποτιτλοι αντε λεω θα τους ενσωματωσω τους ενσωματωσα με mkvmerge αλλα μετα μου εβγαζε σφαλμα οτι δεν υποστηριζεται η μορφη και κατι τετοια..το εβαλα σε ενα dvd player που ειχε παλι usb αλλα παλι τα ιδια...γενικα τι ακριβως παιζει με αυτα τα θεματα? τι πρεπει να κοιταξω? την ταινια την ειχε δωσει ενας γνωστος σε dvd γραμμενη αλλα πρεπει να την περασε ετσι χυμα στο dvd δεν ηταν σε dvd μορφη η ταινια...γιατι εβαλα το dvd στο pc και ειχε μεσα εναν φακελο που ειχε τον τιτλο της ταινιας και μεσα τα αρχεια δηλαδη την ταινια και τους υποτιτλους

Δημοσ.

Πρέπει να δεις στο εγχειρίδιο της τηλεόρασης αν υποστηρίζει αναπαραγωγή υποτίτλων από ξεχωριστό αρχείο και τι μορφής (π.χ. srt, idx/sub κτλ.). Αν ναι, μετατρέπεις τους υπότιτλους σε αυτή τη μορφή και δοκιμάζεις. Αν όχι, η μόνη λύση είναι να ενσωματώσεις μόνιμα τους υπότιτλους (ώστε να μην είναι δυνατόν να απαλειφθούν) κάνοντας re-encoding της ταινίας σε συμβατή με την τηλεόραση μορφή (π.χ. mp4/h264, avi/xvid κτλ.). Χρονοβόρα διαδικασία και δύσκολη (σχετικά) για αρχάριους με το θέμα.

Δημοσ.

χμμμ τωρα καταλαβα...το ιδιο ισχυει και με το dvd player ετσι? πρεπει να κοιταξω τι ακριβως υποστηριζει...αδερφε τους ενσωματωσα τους υποτιτλους απλα οπως ειπε το παλικαρι απο πανω πρεπει να κανω την ταινια re-encode που σιγα μην κατσω να το κανω θα κανει 50 ωρες...οποτε το format factory δεν θα μας χρειαστει...θα κοιταξω το εγχειριδιο απτην tv και το player και πρατουμε αναλογως :)

Δημοσ.

Καλησπερα,επειδη και εγω ειχα αυτο το προβλημα (δεν διαβαζε τους υποτιτλους η tv) θα σου προτεινα αυτο το προγραμμα το οποιο ειναι δωρεαν http://www.freemake.com/gr/free_video_converter/ .Προσθεσε το βιντεο που θες και τους υποτιτλους (srt μορφη) και μετετρεψε το σε mpg μορφη (εχει το σχημα της τηλεορασης).Ελπιζω να βοηθησα B) !!

Δημοσ.

Το re-encoding είναι πίκρα και χρονοβόρο. Δεν αξίζει τον κόπο.

Αν η τηλεόραση δεν υποστηρίζει υπότιτλους καλύτερα να να πάρετε ένα media player που να παίζει mkv όπως το crystal audio hd και να τελειώνει εκεί η υπόθεση.

Η ενσωμάτωση με το mkvmerge είναι soft subbing και δεν προσφέρει καμία συμβατότητα στην αναγνώριση ή όχι των υπότιτλων. Το πρόβλημα που σου δημιουργήθηκε ήταν από το muxing με το mmg το οποίο μάλλον εφάρμοσε header compression στα tracks με αποτέλεσμα να μην μπορεί η tv να αναπαράγει το αρχείο.

Πάντως, εγώ πιστεύω ότι αφού η τηλεόραση παίζει mkv θα παίζει και υπότιτλους, ίσως να πρέπει να τους ενεργοποιήσεις κάπως. Κατέβασε ή βρες το manual και διάβασε το.

Δημοσ.

μην αγχωνεσαι αφου βρηκαμε τωρα το προβλημα (τωρα εχω την 5.7.0 εκδοση mkvmerge :P ) και απενεργοποιησα το header compression θα δω ποια tv ειναι θα δω και το manual και ολα θα λυθουν...οντως αυτο που ειπα και παραπανω σιγα μην κανω re-encoding την καθεμια ταινια ουτε σε 10 χρονια δεν θα τελειωσω...το πολυ πολυ να ψαξω και το dvdplayer που εχει θυρα usb αλλιως φυγαμε για media player

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...