manolas7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια θα θελα να ρωτησω σχετικα με καποιο προβλημα που εχω στο αμαξι μου.... Καταρχην εχω το Peugeot 206(2πορτο) μοντελο του 2000.Δεν μου ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα μεχρι τωρα αλλα εδω και λιγες μερες εχω το εξης προβλημα : Περασα πανω απο ενα σαμαρακι (με αρκετη θα λεγα ταχυτητα) και πατησα ενστικτοδως το φρενο και το αμαξι εσβησε...Μετα,απο τοτε μου αναβοσβηνει η λυχνια του αεροσακου και εχουν μπλοκαρει και οι 2 ζωνες.Το αμαξι δουλευει μια χαρα και δεν ανοιξαν τιποτα αεροσακοι.Απλα εχω αυτο το προβλημα με τη λυχνεια που αναβοσβηνει και τις 2 ζωνες-του οδηγου που φορουσα εχει μεινει ετσι (χαλαρη χωρις να πηγαινει μπρος πισω) και η αλλη δεν κουναει καθολου ... Θα εκτιμουσα μια βοηθεια για οποιον γνωριζει ... Ευχαριστω εκ των προτερων ...
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Η λυχνία του αερόσακου που αναβοσβήνει δηλώνει βλάβη. Απλά θα πας σε κάποιο συνεργείο που να διαθέτει διαγνωστικό, θα το συνδέσει, και θα σου πει τι ακριβώς γίνεται.
manolas7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Απλα ρωταω αν ξερει καποιος (του συναιβει η σε καποιον αλλο)τι εγινε ... και με τις ζωνες τι παιζει ?τι επαθαν....?Ενοειτε οτι καποια στιγμη θα παω συνεργειο.
elvisjedi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 οι ζωνες στα πεζο εχουν εναν απαραδεκτο μηχανισμο επαναφορας που λειτουργει με μια μπιλια και ενα ψευτο πλαστικο που την συγκρατει, αυτο λειτουργει σαν αισθητηρας για την επαναφορα της ζωνης και μπορει να βγει απο την θεση της η μπιλια πολυ ευκολα σε αποτομο τρανταγμα - αν πας σε συνεργειο θα σου αλλαξουν τον μηχανισμο (δεν γνωριζω κοστος) αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να βγαλεις τον μηχανισμο και να τον επισκευασεις (το εχω κανει σε 306 και δεν ειχε καννενα προβλημα απλα θελει πολυ προσοχη για να μην ξεμπλεξεις το ελατηριο επαναφορας αν ξετυλιχτει θα φας καναα 20λεπτο να το ξανατυλιξεις) _ για τους αεροσσακους δεν ξερω να σου πω παρα μονο το εξης παραδοξο εχω τρακαρει μετωπικα με το 306 (πηρε προφυλακτηρα, καπο , μασκα, φτερωτη , ψυγειο) και δεν ανοιξε αεροσακος επισης παλιοτερα ειχαμε τρακαρει δυνατα με 307 και παλι δεν ανοιξε αεροσακος και πριν κανα μηνα φιλος με 307 επεσε πανω σε καποιον που περασε στοπ και παλι δεν ανοιξε κανενας αεροσακος, στοιχεια που ισως να μη λενε και τιποτα αλλα ειναι λιγο τρομακτικα.
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Απλα ρωταω αν ξερει καποιος (του συναιβει η σε καποιον αλλο)τι εγινε ... και με τις ζωνες τι παιζει ?τι επαθαν....?Ενοειτε οτι καποια στιγμη θα παω συνεργειο. Το να ανάβει λαμπάκι αερόσακου είναι πολύ συνηθισμένο. Η αιτἰα μπορεί να είναι καμμένη ασφάλεια, να μην κάνει καλή επαφή κάποια φίσα, να έχει πρόβλημα η καλωδίωση, να έχει χαλάσει η πλακέτα, να έχει χαλάσει κάποιος αισθητήρας κτλπ κτλπ κτλπ. Στατιστικά δεν γνωρίζω να σου πω, δλδ ότι έχεις 5% πιθανότητες να χαλάσει η πλακέτα και 25% ο αισθητήρας. Όσο για τις ζώνες δεν ξέρω, αλλά δεν έχει σχέση το λαμπάκι του αερόσακου.
kajwbtfe Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Αν τρακαρεις(χτυπα ξυλο)και ανοιξουν οι αεροσακοι οι ζωνες κανουν το καθηκον τους μια φορα και αφου τις βγαλεις δεν ξαναλειτουργουν.Μενουν κολλημενες.Μαζι με τους αεροσακους αλλαζεις και τους προεντατηρες των ζωνων.Τωρα τι ακριβως εχει γινει στο δικο σου καλα θα κανεις να πας να στο κοιταξουν.
manolas7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις .... Να κανω μια ερωτηση?Οι ζωνες αν τρακαρεις(οπως διαβασα)δουλευουν μια φορα και μετα τερμα.Μετα αλλαζω ζωνες οπως ειναι η μονο τους προεντατηρες?Να θυμησω οτι οι αεροσακοι δεν ανοιξαν ....
kajwbtfe Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Προεντατηρες μονο.Πανε αρκετα βεβαια αν θυμαμαι καλα..
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις .... Να κανω μια ερωτηση?Οι ζωνες αν τρακαρεις(οπως διαβασα)δουλευουν μια φορα και μετα τερμα.Μετα αλλαζω ζωνες οπως ειναι η μονο τους προεντατηρες?Να θυμησω οτι οι αεροσακοι δεν ανοιξαν .... Ανάλογα το αυτοκίνητο. Σε μερικά οι προεντατήρες δεν έχουν σχέση με τις ζώνες, σε άλλα προεντατήρες και ζώνες είναι μαζί ένα εξάρτημα. Δεν ξέρω πως είναι στο δικό σου αυτοκίνητο.
manolas7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Τελικα πανε μαζι υποχρεοτηκα και η τιμη 265 η μια ζωνη ..... Οποτε ψαχνουμε για μεταχηρισμενες .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα