it0466 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα, Διαθέτω: 1) Wireless Modem Router, το 3Com OfficeConnect ADSL Wireless 54Mbps 11g Firewall WL-552 2) 2 υπολογιστές (1 Desktop , 1 laptop). To Desktop έχει Windows XP Professional, το laptop Windows XP Home Edition 3) Ένα δικτυακό πολυμηχάνημα το Lexmark X264dn που διαθέτει ενσύρματη κάρτα δικτύου. Οι δύο υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα με το router και είναι σε δίκτυο μεταξύ τους (κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών). Στο router έχω ενεργό τον DHCP server και τον έχω ρυθμίσει να δίνει IP στις συσκευές από 192.168.1.2 έως 192.168.1.30. Το δίκτυο δουλεύει κανονικά. Τώρα, συνδέω το πολυμηχάνημα με UTP καλώδιο κατευθείαν στο router. Εκτυπώνω τη Network Setup Page του πολυμηχανήματος και βλέπω τα εξής: Enable DHCP: On Enable AutoIP: Yes Address Source: AutoIP IP Address: 169.254.1.48 Δηλαδή ενώ έχω ρυθμίσει να δίνει το router μου να δίνει διευθύνσεις από 192.168.1.2 έως 192.168.1.30, το πολυμηχάνημα βγάζει ως αποτέλεσμα να έχει άλλη IP. Γιατί; Πάω να κάνω προσθήκη το πολυμηχάνημα από τα Windows XP βάζω την IP 169.254.1.48 και το πολυμηχάνημα δεν μπορεί να βρεθεί στο δίκτυο. Βάζω και το CD της Lexmark επιλέγω Wired Connection αλλά τίποτα ούτε πάλι μπορώ να το δω. Βάζω στον browser 169.254.1.48 και δεν μου ανοίγει τίποτα (time error). Πάω στο router στο DHCP Client List και δεν μπορώ να δω το πολυμηχάνημα, παρά μόνο βλέπω τους δύο υπολογιστές μου συνδεδεμένους με σωστές IP μέσα στο παραπάνω εύρος που σας περιέγραψα. Τι μπορεί να φταίει; Πως μπορώ να δω την IP που του έχει αποδωθεί από το Router; Επισήμανση 1) Δεν θέλω να δουλέψω με Static IP στο δίκτυο, δεν με βολεύει γιατί το laptop το μετακινώ συνεχώς και γενικά το συνδέω σε πολλά δίκτυα είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, οπότε τη λύση θέλω να τη δώσω μέσω DHCP. 2) Δεν θέλω να κάνω ένα απλό Share, δηλαδή να είναι πάντα ανοιγμένος ένας υπολογιστής στο δίκτυο και μέσω αυτού να εκτυπώνει ο δεύτερος. Εγώ θέλω να ανοίγω οποιοδήποτε pc και να εκτυπώνω κατευθείαν. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πιστεύω πως είναι ένα θέμα που θα βοηθήσει πολύ κόσμο γιατί όλο και περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα δικτυακό εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα στο σπίτι ή ακόμη και αν δεν έχουμε δικτυακό μέσω μιας συσκευής print server το κάνουμε δικτυακό και το μοιράζουμε σε όλους τους υπολογιστές του σπιτιού μας.
lexmark Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Το laptop τι σχέση έχει με static ip; Τον εκτυπωτή θέλεις static, οπότε δες από τις ρυθμίσεις του πως μπορείς να του δώσεις μια - όσο πιο μακρινή γίνεται στο εύρος του dhcp σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα