Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια μια βοηθεια καιγομαι!!! πως μπορω να κλωνοποιησω τα δυο partition μονο απο τα τεσσερα του hdd και να τα βαλω στον ssd? helppppppp!!!!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σύμφωνα με την δική μου γνώμη - εμπειρία αποφύγετε να κλωνοποιείτε τους SSDs .. Θα δουλέψουν λίγο καιρό και μετά θα βγάλουν πρόβλημα.

Επεξ/σία από MoviemakerGr
Δημοσ.

Και σύμφωνα με την δική μου γνώμη - εμπειρία αποφύγετε να κοινοποιείτε τους SSDs .. Θα δουλέψουν λίγο καιρό και μετά θα βγάλουν πρόβλημα.

τι εννοεις? Παντως εγω το εκανα και τωρα δουλευουν ολα ρολοι με ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις. ο θεος να βαλει το χερι του!!!!

Δημοσ.

με ποιο πρόγραμμα το έκανες τελικά;

με το acronis ,εχει μια μεγαλη βλακεια που δεν σε αφηνει να επιλεξεις πια partition θελεις να μεταφερεις, τα μεταφερει ολα μαζι σαν συνολο (clone) απλως τα μικραινει αναλογα με την χωρητικοτητα του δισκου δεκτη. Απλος εσβησα τα δεδομενα απο τα partition που δεν ηθελα ουτοσωστε να χωρανε στον ssd, και μετα με το Partition Master 9.1.0 Home Edition (φοβερο προγραμματακι) τα συγχωνευσα οπως ηθελα και ολα οκ.εκανα μετα τις απαραιτητες ρυθμισεις στα windows για τον ssd και μακαρι να μην εχω προβλημα οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω, γιατι ειναι και το θεμα πως δεν εχω τωρα γνησιο κωδικο για να ξαναενεργοποιησω τα windows με καινουργια εγκατασταση!!!

B)

Και σύμφωνα με την δική μου γνώμη - εμπειρία αποφύγετε να κλωνοποιείτε τους SSDs .. Θα δουλέψουν λίγο καιρό και μετά θα βγάλουν πρόβλημα.

επιμενω τι εννοεις φιλε μου? εσυ τι εχεις παθει?

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πάει 3 διαφορετικούς SSD δίσκους αλλαγή σε εγγύηση και οι 3 είχαν κλωνοποιηθει ..

Μετά σταμάτησα και δεν ειχα κανένα πρόβλημα με κανέναν. Μακάρι να είναι τυχαίο μιας και δεν είναι αποδεικτέο αλλά η εμπειρία μου είναι αυτή,και εμένα η φάση κλωνοποίηση με συμφέρει αφάνταστα αλλά προτιμώ να κάνω έναν κόπο παρά πάνω,δεν το ξαναρισκαρω.

Και σε έναν φίλο με Intel του είχα πει το ίδιο τελικά τον έκανε, και αυτός τον άλλαξε σε εγγύηση και μάλιστα το θυμόνταν κ μου είπε "είχες δίκιο." Τόσες συμπτώσεις ?

Δημοσ.

Έχω πάει 3 διαφορετικούς SSD δίσκους αλλαγή σε εγγύηση και οι 3 είχαν κλωνοποιηθει ..

Μετά σταμάτησα και δεν ειχα κανένα πρόβλημα με κανέναν. Μακάρι να είναι τυχαίο μιας και δεν είναι αποδεικτέο αλλά η εμπειρία μου είναι αυτή,και εμένα η φάση κλωνοποίηση με συμφέρει αφάνταστα αλλά προτιμώ να κάνω έναν κόπο παρά πάνω,δεν το ξαναρισκαρω.

Και σε έναν φίλο με Intel του είχα πει το ίδιο τελικά τον έκανε, και αυτός τον άλλαξε σε εγγύηση και μάλιστα το θυμόνταν κ μου είπε "είχες δίκιο." Τόσες συμπτώσεις ?

φιλε μου με αγχωσες πολυ τωρα!! δηλαδη εννοεις δουλευαν ολα αψογα και μετα απο μερες τσαφ? και πεσμου αν το φορμαρω τωρα που δουλευει οκ και κανω εγκατασταση κανονικα αποφευγω λες αυτη την περιπτωση? η εφοσον εγινε ηδη η κλωνοποιηση δεν κερδιζω τιποτα. οσο για τον κοπο που λες δεν εχω εκει προβλημα ,αλλα δεν εχω κωδικο ενεργοποιησης των 8 (τα ειχα ενεργοποιησει με το media center και τωρα δεν γινεται το δοκιμασα)  και εαν κανω καθαρο φορματ ειμαι αναγκασμενος να βαλω τα 7 που εχω κωδικο απο το pc. και εχω συνηθισει τα 8 ρε γαμωτο!!! τι κανουμε τωρα?

Δημοσ.

Υπάρχει πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα για transferring OS από HDD σε SSD.

Paragon Migrate OS to SSD

που κάνει και το απαραίτητο alignment  που χρειάζονται οι SSD για να αποδώσουν.

Τώρα αυτό που λέει ο ΜΜ δεν το έχω ξανακούσει, και με το λίγο που έψαξα στο ΝΕΤ τώρα δεν βρήκα κάτι ανάλογο. Μακάρι να ήταν απλώς κακή σύμπτωση

• Like 1
Δημοσ.

φιλε μου με αγχωσες πολυ τωρα!! δηλαδη εννοεις δουλευαν ολα αψογα και μετα απο μερες τσαφ? και πεσμου αν το φορμαρω τωρα που δουλευει οκ και κανω εγκατασταση κανονικα αποφευγω λες αυτη την περιπτωση? η εφοσον εγινε ηδη η κλωνοποιηση δεν κερδιζω τιποτα. οσο για τον κοπο που λες δεν εχω εκει προβλημα ,αλλα δεν εχω κωδικο ενεργοποιησης των 8 (τα ειχα ενεργοποιησει με το media center και τωρα δεν γινεται το δοκιμασα)  και εαν κανω καθαρο φορματ ειμαι αναγκασμενος να βαλω τα 7 που εχω κωδικο απο το pc. και εχω συνηθισει τα 8 ρε γαμωτο!!! τι κανουμε τωρα?

Κατ'αρχην μην αγχώνεσαι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.Μένεις όπως είσαι δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις τώρα κατι διαφορετικό και ας ελπίσουμε όπως κ θέλουμε όλοι να είναι σύμπτωση.. Το σωστό paragon πάντως αφού υπάρχει θα υπάρχει και για κάποιον λόγο..

Δημοσ.

Κατ'αρχην μην αγχώνεσαι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.Μένεις όπως είσαι δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις τώρα κατι διαφορετικό και ας ελπίσουμε όπως κ θέλουμε όλοι να είναι σύμπτωση.. Το σωστό paragon πάντως αφού υπάρχει θα υπάρχει και για κάποιον λόγο..

τι εννοεις φιλε μου με το τελευταιο? (paragon). και εαν θες μου περιγραφεις τι ακριβως επαθαν οι ssd σου!!!!!!

Δημοσ.

τι εννοεις φιλε μου με το τελευταιο? (paragon). και εαν θες μου περιγραφεις τι ακριβως επαθαν οι ssd σου!!!!!!

Μην σας πιάνει πανικός με ότι ακούτε. Καταρχάς είσαι σε εγγύηση οπότε relax. Δεν φαντάζομαι τον SSD να τον έχεις για αποθήκευση αρχείων ούτως ή άλλως. Μικρές οι χωρητικότητες...

Paragon είναι μια εξειδικευμένη εταιρία SW που βγάζει πολύ καλά προγράμματα, συνήθως TOP στον τομέα τους. Έχει να κάνει με το link Που έβαλα παραπάνω, και εννοεί ο ΜΜ "Για να βγάζει η Paragon παρόμοιο SW κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς...".

Δημοσ.

Μην σας πιάνει πανικός με ότι ακούτε. Καταρχάς είσαι σε εγγύηση οπότε relax. Δεν φαντάζομαι τον SSD να τον έχεις για αποθήκευση αρχείων ούτως ή άλλως. Μικρές οι χωρητικότητες...

Paragon είναι μια εξειδικευμένη εταιρία SW που βγάζει πολύ καλά προγράμματα, συνήθως TOP στον τομέα τους. Έχει να κάνει με το link Που έβαλα παραπάνω, και εννοεί ο ΜΜ "Για να βγάζει η Paragon παρόμοιο SW κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς...".

γραψε λαθος για την ερωτηση ημουν απο κινητο το μεσημερι και δεν ειδα την απαντηση σου φιλε ninos30 ,απλως ηθελα να μας πει ο MoviemakerGr πως και τι ακριβως επαθαν οι ssd του!!!!

Δημοσ.

Στο έγραψα πιο πάνω.. αχρηστεύτηκαν,και τους άλλαξα σε εγγύηση.

Αυτοί όταν πάθουν ζημιά είναι κλικ και τέλος δεν έχει "δεξιότερα αριστερότερα" όπως οι μηχανικοί..

Μια καλή εικόνα θα ήταν να μας γράψουν και άλλοι που έχουν αντικαταστήσει SSDs αν τους είχαν κλωνοποιησει πριν έτσι θα έχουμε μια βάση δεδομένων.. ένας=κανένας.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο Κυριάκος στέκει, και ο λόγος που στέκει τον έγραψε ο ninos30. 

Alignment του SSD. 

Αρκετά προγράμματα κλωνοποίησης δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα κελιά των SSD, και υπολογίζουν sectors και clusters απο τις περιστροφές των κεφαλών στους μαγνητικούς. 

Τέλος πάντων πολύ μεγάλη κουβέντα, και εξόχως τεχνική. 

Η ουσία είναι πως τώρα που υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα για SSD, καλό είναι η κλωνοποίηση να γίνεται με αυτά. 

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο γίνει με άλλο πρόγραμμα που απευθύνεται σε HDD, και παρατηρήσουμε μείωση στην απόδοση, τότε πολύ απλά, φορμάτ και πέρασμα απο την αρχή (απο κάποιο backup) και όλα μια χαρά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...