Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το router μου ειναι το thomson 585 v8.(φωτο) τα λαμπακια του internet και του broadband ειναι ok αλλα εχω προβλημα με το ethernet.

προσπαθω να εγκαταστησω τον οδηγο αλλα τιποτα

(πιο συγκεκριμενα τρεχω το προγραμμα απο το cd και μου λεει να επιλεξω μοντελο. το δικο μου δεν το εχει και ετσι παταω αλλο. μετα επιλεγω τον τυπο συνδεσης, δηλαδη ενσυρματα και περιμενω και περιμενω και τιποτα.)

τι  πρέπει να ρυθμίσω ??

εαν ειμαι σε λαθος ενοτητα παρακαλω καποιον Moderator εαν εχει την δυνατοτητα να το μετακινησει

Επεξ/σία από vaiosgtr
Δημοσ.

Στην εταιρία που πήγες forthnet λογικά είσαι σου έστειλαν και ένα μήνυμα με έναν κωδικό και όνομα 

κάτω από το modem σου έχει μια ip πχ 192,168,0,1 όταν το ανοίξεις θα πρέπει να βάλεις ένα username και ενα password του modem σου

και μετα πας εκεί και στις ρύθμισής του στο adsl βάζεις αυτά τα στοιχεία  

• Moderators
Δημοσ.

τα λαμπακια του internet και του broadband ειναι ok αλλα εχω προβλημα με το ithernet.

Οταν λες προβλημα με το ιντερνετ τι εννοεις? Δεν εχεις ιντερνετ απο ενα pc, απο ολα τα pc, ειναι αργο, "πεφτει" η συνδεση, κατι αλλο?
  • Like 1
Δημοσ.

Στην εταιρία που πήγες forthnet λογικά είσαι σου έστειλαν και ένα μήνυμα με έναν κωδικό και όνομα

κάτω από το modem σου έχει μια ip πχ 192,168,0,1 όταν το ανοίξεις θα πρέπει να βάλεις ένα username και ενα password του modem σου

και μετα πας εκεί και στις ρύθμισής του στο adsl βάζεις αυτά τα στοιχεία

ναι αλλα που βαζω το username και το password??

Οταν λες προβλημα με το ιντερνετ τι εννοεις? Δεν εχεις ιντερνετ απο ενα pc, απο ολα τα pc, ειναι αργο, "πεφτει" η συνδεση, κατι αλλο?

λαθος ethernet ηθελά να γραψω. και ναι δεν εχω καθολου συνδεση στο ιντερνετ αφου δεν μπορει να συνδεθει το ρουτερ με τον υπολογιστη. αυτο δεν σημαίνει το ethernet? ή κανω λαθος ?

• Moderators
Δημοσ.

ναι αλλα που βαζω το username και το password??

Ανοιγεις το browser σου και πας στο 192.168.1.254, εαν αυτο ειναι το προβλημα.
Δημοσ.

Ανοιγεις το browser σου και πας στο 192.168.1.254, εαν αυτο ειναι το προβλημα.

περιμενε. τωρα θα παω να το δοκιμασω στα χπ γιατι ειμαι σε λινουξ

• Moderators
Δημοσ.

περιμενε. τωρα θα παω να το δοκιμασω στα χπ γιατι ειμαι σε λινουξ

Δεν παιζει ρολο το λειτουργικο σου για το συγκεκριμενο
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν παιζει ρολο το λειτουργικο σου για το συγκεκριμενο

ναι. αλλα απο τα xubuntu συγκεκριμενα μπορω να μπω ενω απο τα xp οχι

• Moderators
Δημοσ.

Αν και ειμαι σχεδον σιγουρος, ανοιξε/βρες το manual του router σου και επιβεβαιωσε και η IP το web interface του, ειναι οντως η 192.168.1.254.
Επισης, η καρτα δικτυου σου αναγνωριζεται κανονικα απο τα Windows/Linux (εχουν περαστει drivers που ισως χρειαζονται, κλπ?)

EDIT: Πριν κανεις edit το post σου, ελεγες πως δεν μπορεις να μπεις και απο τα δυο. Τελικα απο linux οντως μπορεις? Ρωταω για να ειμαστε 100% σιγουροι.

Δημοσ.

Αν και ειμαι σχεδον σιγουρος, ανοιξε/βρες το manual του router σου και επιβεβαιωσε και η IP το web interface του, ειναι οντως η 192.168.1.254.

Επισης, η καρτα δικτυου σου αναγνωριζεται κανονικα απο τα Windows/Linux (εχουν περαστει drivers που ισως χρειαζονται, κλπ?)

EDIT: Πριν κανεις edit το post σου, ελεγες πως δεν μπορεις να μπεις και απο τα δυο. Τελικα απο linux οντως μπορεις? Ρωταω για να ειμαστε 100% σιγουροι.

δεν περιμενα οτι παρακολουθεις το θεμα :P. εκανα μια αλλαγη

απο linux μπαινω κανονικα στο Internet και στο 192.168.1.254

και δεν εχω καρτα δικτυου. ειναι πανω στην μητρικη

εχω κατι cd που μου εδωσαν οταν αγορασα τον υπολογιστη αλλα δεν ξερω τι εχουν

λες να ειναι οδηγοι ? ναι τα δοκιμασω ?

το θεμα ειναι οτι το προβλημα βγηκε μετα απο format. πιο παλια θυμαμαι που ειχα το ιδιο ακριβως λειτουργικο απλα συνδεσα τα καλωδια και ολα εγιναν αυτοματα

• Moderators
Δημοσ.

δεν περιμενα οτι παρακολουθεις το θεμα :P. εκανα μια αλλαγη

απο linux μπαινω κανονικα στο Internet και στο 192.168.1.254

και δεν εχω καρτα δικτυου. ειναι πανω στην μητρικη

εχω κατι cd που μου εδωσαν οταν αγορασα τον υπολογιστη αλλα δεν ξερω τι εχουν

λες να ειναι οδηγοι ? ναι τα δοκιμασω ?

το θεμα ειναι οτι το προβλημα βγηκε μετα απο format. πιο παλια θυμαμαι που ειχα το ιδιο ακριβως λειτουργικο απλα συνδεσα τα καλωδια και ολα εγιναν αυτοματα

Eχεις καρτα δικτυου και ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη σου.

Σε linux αναγνωριζεται αυτοματα και αρα λειτουργει χωρις την παρεμβαση σου. Και αρα μπορεις να μπεις κανονικα και στο 192.168.1.254 που ειναι το interface του router σου και φυσικα στο internet.

Σε windows δεν μπορεις επειδη δεν αναγνωριζουν την καρτα δικτυου. Και αυτο επειδη δεν εχουν μπει οι καταλληλοι drivers.

Χρησιμοποιησε αυτους απο το cd ή ακομα καλυτερα κατεβασε τους νεωτερους απο το site του κατασκευαστη της μητρικης σου.

• Like 1
Δημοσ.

Eχεις καρτα δικτυου και ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη σου.

Σε linux αναγνωριζεται αυτοματα και αρα λειτουργει χωρις την παρεμβαση σου. Και αρα μπορεις να μπεις κανονικα και στο 192.168.1.254 που ειναι το interface του router σου και φυσικα στο internet.

Σε windows δεν μπορεις επειδη δεν αναγνωριζουν την καρτα δικτυου. Και αυτο επειδη δεν εχουν μπει οι καταλληλοι drivers.

Χρησιμοποιησε αυτους απο το cd ή ακομα καλυτεροι κατεβασε τους νεωτερους απο το site του κατασκευαστη της μητρικης σου.

οκ. παω να το δοκιμασω

λυθηκε το θεμα. απλα δεν σκεφτηκα για τον οδηγο.

ευχαριστω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...