Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!Θελω να κανω παρω ενα καινουργιο κουτι μιας και αυτο που εχω ειναι 5ετιας και δεν τραβαει αλλο.Τα υπολοιπα κομματια ταχω διαλεξει το μονο που μου εμεινε ειναι ενα σετ RAM+MOBO για τον 3820.Εχω διαβασει σε πολλα φορουμς οτι ο 3820+3930Κ εχουν προβλημα συμβατοτητας με μνημες μιας και εχουν τον ιδιο memory controller σε αντιθεση με τον 3960 που εχει διαφορετικο κ δεν υπαρχει προβλημα συμβατοτητας.Οποτε θα ηθελα την βοηθεια καποιου που εχει εναν απο τους 2 επεξεργαστες 3820 η 3930 για να μου προτεινει ενα καλο σετ ραμ+μητρικης.Ο λογος που διαλεξα τον 3820 και οχι τον 3770Κ ειναι επειδη ο πρωτος αποδιδει 40%καλυτερα σε επεξεργασια ηχου συμφωνα με τα benchmarks.Με τον ανθρωπο που εκανε τα benchmar εχω μιλησει αλλα δεν προτιθετε να μου προτεινει ραμ+μητρικη γτ φτιαχνει ο ιδιος τα συστηματα κ δν τον συμφερει και ο ιδιος μου εχει πει οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα συμβατοτητας.

http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm

Οποτε με λιγα λογια θελω 3820+16gb ραμ+μητρικη

budget: 650ευρω.

Δημοσ.

Ο λογος που διαλεξα τον 3820 και οχι τον 3770Κ ειναι επειδη ο πρωτος αποδιδει 40%καλυτερα σε επεξεργασια ηχου συμφωνα με τα benchmarks.

λέγονται μπούρδες και μπούρδες ενίοτε.. αλλα αυτή η μπούρδα ειναι 40% πιο μπούρδα απο της υπόλοιπες μπούρδες.

την ίδια δουλειά με τον μυστικοπαθή φίλο σου που φτιάχνει πισι για audio κάνουμε και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

για audio pc δε βαζεις asus.

βαζεις

gigabyte

msi

και καποτε dfi,abit

το dpc latency και το direct audio stream στις asus ειναι πολυ μετριο εν συγκριση με της αλλες (μιλαμε καθαρα για audio production συστηματα)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έβαλα πολύ πρόσφατα μια Gbyte και το σκυλομετάνιωσα είπα να το αλλάξω.. Ξέρεις πρώτα πρέπει να δουλεύει σωστά σε όλα και μετά κοιτάζουμε κ τις λεπτομέρειες ποιότητας. Αν ήταν σε Ζ77 chipset Gbyte θα έβαζα.

Η Κρητική δε,στην τεχνολογία είναι εποικοδομητική μόνο αν την ακολουθούν links και ολοκληρωμένη πρόταση.. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να την πάρει στα σοβαρά..

Δημοσ.

έβαλες μια gigabyte και το σκυλομετανιωσες και τι πάει να πει αυτό?

έχω βάλει ως τώρα πάνω απο 60-70 gigabyte και το ποσοστό DOA η με πρόβλημα from day one ηταν μηδαμινό.

όσες όμως asus εχω χρησιμοποιήσει (10-15)στο proffesional audio κομματι ήταν μέτριες. δεν είπα οτι η asus είναι μάπα η προβληματικές μια χαρά δουλεύουν για τα πάντα εκτός απο audio (που και εκεί δουλεύουν μια χαρά απλα ειναι πιο αργές.. με υψηλότερα latency και περισσότερες ασυμβατότητες ειδικά με το ενσωματωμένο firewire controller Που έχουν. δεν είναι texas instruments πράγμα στανταρ σε gigabyte)

η gigabyte είναι πιο καλές για επαγγελματικά audio συστήματα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο σχεδιασμός στο Pcb η κάτι άλλο, αλλά είναι απλά πιο αξιόπιστες.

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι οι 70 μητρικές που έβαλες με texas instruments ήταν αρκετά παλιά γιατί εδω και χρόνια φοράει κατά βάση Via..

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3852&dl=1#sp

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4440&dl=1#sp

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4049#sp

Δεν έχω λόγο όμως να σε αμφισβητήσω για το καλό - καλύτερο που λες δεν είμαι ειδικός η εξειδικευμένος μηχανικός  ήχου απλά εμένα είναι άλλες οι προτεραιότητες μου σε ένα μηχάνημα. Εξάλλου κανείς επαγγελματίας δεν μένει στα ενσωματωμένα κυκλώματα ήχου,αλλά ούτε στο FW - 400 της Via.

Δημοσ.

ποιος μίλησε για ενσωματωμένα κυκλώματα ήχου? μίλησα για γενικά την κατασκευή του pcb και το FW400/800 ειναι ακόμα ΠΟΛΥ διαδεδομένο μιας και κατα κόρον οι pro κάρτες ακόμα εκει στηρίζονται για συνεχόμενο και σταθερό 400/800mbps data stream που μόνο το FW προσφερει. και όχι ιδιαίτερα παλιά οι gigabyte φόραγαν TI τσιπακια έως τα Z68 chipset. τώρα δυστυχώς παίρνεις unibrain FW κάρτες pcix άμα δε δουλεύει το onboard καλά. από κει και πέρα αναφέρθηκα στη γενική συμπεριφορά τον μητρικών σε pro audio περιβάλλοντα.

Δημοσ.

Και εγω αυτο εννοούσα μιας και ειμαι λάτρης του FW .. αλλα παίρνεις και εναν σοβαρό controler ΤΙ /800 αν εισαι επαγγελματίας.

Any Way εγω το χατίρι του έκανα επειδη θελει 2011 αν ηταν στο χερι μου παντα στα επαγγελματικά θα εμενα Z68 με 2600κ και τα ρέστα "παγωτά" που στον ήχο είναι πολλά.. 

(και τα Z68 Via εχουν.)(αυτη στο πρωτο λινκ που σου ανεβασα την ειχα)

Δημοσ.

Θέλω να δώ με μεγάλο ενδιαφέρον το benchmark που ο 3820 αποδίδει 40% (!!!!) πάνω από το 3770Κ ....

Το εγραψα αλλα δεν το ειδες.

http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm 40% αποδιδει καλυτερα στο dawbenchmark και οχι στα υπολοιπα passmark και παει λεγοντας μιας και το passmark δεν εχει καμια σχεσει με το κομματι του ηχου.Και για τον τυπο που κραζεται στο gearlslutz φορουμ ειναι πολυ σεβαστος και αυτο το φορουμ μαζι με το kvraudio ειναι τα τοπ σαυτο τον τομεα οσον αφορα την μουσικη.

λέγονται μπούρδες και μπούρδες ενίοτε.. αλλα αυτή η μπούρδα ειναι 40% πιο μπούρδα απο της υπόλοιπες μπούρδες.

την ίδια δουλειά με τον μυστικοπαθή φίλο σου που φτιάχνει πισι για audio κάνουμε και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

για audio pc δε βαζεις asus.

βαζεις

gigabyte

msi

και καποτε dfi,abit

το dpc latency και το direct audio stream στις asus ειναι πολυ μετριο εν συγκριση με της αλλες (μιλαμε καθαρα για audio production συστηματα)

Atropa δεν το παιζω ξυπνιος ουτε και κατι αλλο μιας και δεν ειμαι πολυ γνωστης του θεματος,απλα στο gearslutz πολλοι τον υποστηριζουν και στο kvraudio το ιδιο,δλδ το dawbench του ειναι μουφα?Γιαυτο εκανα και ποστ εδω να παρω και την δικη σας γνωμη.Απλα δεν βρισκω λογο καποιος να βαζει ψευτικα νουμερα για να προμοταρει εναν επεξεργαστη.

Στο δευτερο γραφημα 

http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm

στα 32 και 64 buffer size ο 3820 εχει 30% καλυτερη αποδοση απο τον 3770Κ.

Θα ηθελα να μου πεις και την δικη σου γνωμη βεβαια μιας και ειναι η δουλεια σου.

Δημοσ.

το συγκεκριμένο benchmark ειναι γνωστό και ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο.

1ον

κάθε πρόγραμμα κάνει διαφορετικό optimisation ανάλογα τα plugins που δουλεύεις. πχ. το ίδιο πλαγκιν δίνει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το daw που το ανοίγεις.

2ον

κάθε daw εχει διαφορετικό τρόπο να μοιράζει το φορτίο στους πυρήνες.

3ον

με τίποτα στο πραγματικό κόσμο δεν σου δίνει 40% παραπάνω performance και βάζω το χέρι μου στη φωτιά. όταν ενα πρότζεκτ μου εχει 60% cpu use σε εναν ι7 920 @3.6 και 48% σε εναν amd 1090τ στοκ πες μου πόση αξία έχει ενα benchmark που απλά έχει τα ίδια plugins kai audio ανοιχτά σε συστοιχία?. ετσι δε προκιτε να εχει ενα προτζεκτ με 80% cpu use ston 3770... 40% στον 3820 μια διαφορα της τάξης του 10% ίσως..

και οσο respected ειναι ο κόσμος μεσα στο kvr/gearslutz (είμαι μέλος απο το κάποτε) άλλο τόσο άσχετοι και ημιμαθείς υπάρχουν. και τέλος κάνεις δεν έκραξε το τύπο.. απλά τα audio bench δε μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά όπως στο gaming πχ. οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί ώστε να έχεις ένα πραγματικό συγκρίσιμο αποτέλεσμα. (asio, hdd, windows configuration, ram, usb/firewire, disk fragmentation, daw processing engine, vst/vsti handling, core handling, mobo dpc latency etc.. )

• Like 2
Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 1500max αλλα οσο οικονομικοτερα τοσο το καλυτερο

Χρήση υπολογιστή :

DAW

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Cubase 7,Reason 6.5,Komplete 8 VSTI

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Εχω μια LG L1900r 1280x1024 θα βαλω και μια δευτερη στο μελλον αλλα δεν βιαζομαι
Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Οχι τα εχω

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονικη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 
Θα προτιμουσα απο ενα συγκεκριμενα visionstudio!

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα στηθει απο μενα κ εναν φιλο που ειναι γνωστης

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο

Win7 Home 64bit για την ωρα και ισως Win8 στο μελλον αν αποδειχτει καλυτερο στο μουσικο τομεα.

το συγκεκριμένο benchmark ειναι γνωστό και ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο.

1ον

κάθε πρόγραμμα κάνει διαφορετικό optimisation ανάλογα τα plugins που δουλεύεις. πχ. το ίδιο πλαγκιν δίνει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το daw που το ανοίγεις.

2ον

κάθε daw εχει διαφορετικό τρόπο να μοιράζει το φορτίο στους πυρήνες.

3ον

με τίποτα στο πραγματικό κόσμο δεν σου δίνει 40% παραπάνω performance και βάζω το χέρι μου στη φωτιά. όταν ενα πρότζεκτ μου εχει 60% cpu use σε εναν ι7 920 @3.6 και 48% σε εναν amd 1090τ στοκ πες μου πόση αξία έχει ενα benchmark που απλά έχει τα ίδια plugins kai audio ανοιχτά σε συστοιχία?. ετσι δε προκιτε να εχει ενα προτζεκτ με 80% cpu use ston 3770... 40% στον 3820 μια διαφορα της τάξης του 10% ίσως..

και οσο respected ειναι ο κόσμος μεσα στο kvr/gearslutz (είμαι μέλος απο το κάποτε) άλλο τόσο άσχετοι και ημιμαθείς υπάρχουν. και τέλος κάνεις δεν έκραξε το τύπο.. απλά τα audio bench δε μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά όπως στο gaming πχ. οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί ώστε να έχεις ένα πραγματικό συγκρίσιμο αποτέλεσμα. (asio, hdd, windows configuration, ram, usb/firewire, disk fragmentation, daw processing engine, vst/vsti handling, core handling, mobo dpc latency etc.. )

Σευχαριστω για την απαντηση.Θα μπορουσες να μου προτεινεις μια συνθεση?Σκεφτομουν να βαλω και GTX 660 η 7870 για λιγο gaming αλλα τελικα λεω να το αφησω το κομματι και να το κανω καθαρα workstasion,οποτε γλυτωνω 240ευρω απο αυτο.Λεω να βαλω μια 5450 με 30ευρω.Σκεφτομουν επισης μηπως να πηγαινα σε 3930κ αλλα αξιζει?το budget ειναι 1500.Προτιμω ιντελ.Αυτο που θελω ειναι να μην εχω προβλημα με το cpu load στα projects για μια 5ετια.Πανω κατω δουλευω 50καναλια με 3-4 plugs στο καναλι + 7-8 vst (omnisphere/nexus/fm8/reaktor/massive/kontakt/battery 3/absynth μεσα) + rewire με Reason freeze δεν θελω να κανω,και σκεφτομαι να παρω κανα λιγο πιο βαρυ προγραμμα για κατι πιο ορχιστρικο σαν east-west αλλα με νορμαλ καναλια μεχρι 30-40ορχιστρικα γιατι για τα πολλα καναλια θελει 2 x Xeon),οποτε η ερωτηση ειναι ποιος ειναι ο καλυτερος value for money επεξεργαστης για πολυετη χρηση και να αντεχει σαυτα που ανεφερα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...