Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με κάποιες απορίες που έχω για μια εγκατάσταση δικτύου σε ένα  ξενοδοχείο ενός φίλου που θα κάνω. Εχω κάνει αρκετή έρευνα στο internet και στα φορουμ και εχω βρει τα πιο πολλά αλλά θα ήθελα να σας πω καποια θέματα που δεν έχω βρει απαντηση. Η διαταξη όπως το είδα θα είναι

router (με hotspot gateway/radius server) ->switch-> Access point ορόφου

Τα ερωτήματα μου είναι

τι μάρκα προτείνετε μιας και εγω κατέληγα σε zyxel και ubiqui αλλά ισως κάποιος γνωρίζει κάποια αξιόλογη (δεν ψαχνω σε cisco γιατί ξεφεύγει το κόστος και δεν γνωρίζω αν θα μπορώ να το στήσω)

Κατέληξα σε hotspot gateway/radius server ώστε να είναι ανοιχτό το δίκτυο και να μην έχεις πρόβλημα με κωδικούς και τέτοια  μιας και μιλάμε για 3 ορόφους οπότε θα είναι μεγάλο μπλέξιμο να το έχεις με wpa σε περίπτωση που θα θες να αλλάξεις κωδκό.

Το ξενοδοχείο έχει καμια 20 αρια δωμάτια θα το σηκώνει μια vdsl 50 η καλύτερα 2 χ 24 adsl

Τέλος διάβασα ότι θα πρέπει να ΄κάνω level 2 isolation για να μη βλέπει ο ένας χρήστης τον άλλο πράγμα που λογικά θα γίνεται και από το ρούτερ να υποθέσω όπου θα έχεις κάνει είναι όμως αρκετό ?

Για να μην παρεξηγηθώ δεν σας ζητάω την βοήθεια σαν τελείως άσχετος με το θέμα για να πάω να κάνω μια αρπαχτή απλά βοηθώ το φίλο μου και θέλω κάποιες διευκρινήσεις από κάποιους που ίσως έχει κάτι καλύτερο από εμένα στο μυαλό τους

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχεις κάνει site survey? Πόσα access points θα χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις τους χώρους?

Σε τι εξοπλισμό έχεις καταλήξει? Θα υποστηρίζει και ογκο/χρονο-χρέωση?

Δημοσ.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και για όλες τις τσέπες.

Όπως ανέφερε και ο "takistmr" θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο χρέωσης καθώς και αν τα AP θα συνδεθούν καλωδιακά ή ασύρματα.

Δημοσ.

Συμβουλή: Οσο πιο γρήγορα αναθέσεις το hotspot σε έναν επαγγελματία , τόσο λιγότερο θα μπλέξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...