Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Opera πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν νέο browser για smartphones και tablets το Φεβορυάριο, με την ονομασία Opera Ice. Θα στηρίζεται στην πλατφόρμα WebKit όπως ο Firefox, ο Safari αλλά και ο Chrome browser σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκδόσεις που χρησιμοποιούσαν τη μηχανή Presto.Ο Ice είναι ειδικά σχεδιασμένος για χειρισμό με touch και gestures και για αυτό το λόγο θα διαθέτει ελάχιστα κουμπιά. Για παράδειγμα οι λειτουργίες εμπρός και πίσω στις ιστοσελίδες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσα από αντίστοιχες χειρονομίες με το δάχτυλο του χρήστη. Οι καρτέλες θα αντικατασταθούν από εικονίδια στην αρχική σελίδα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφτεί νέες σελίδες απλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή τους. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να προσθέσει ένα web site στους σελιδοδείκτες, αρκεί ένα tap σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης και στη συνέχεια να προσθέσει το εικονίδιο του site στην οθόνη εκκίνησης.

Ο Opera Ice browser θα είναι διαθέσιμος το Φεβρουάριο στο App Store της Apple για τους χρήστες iOS, και στο Play Store της Google για χρήστες Android.

http://www.youtube.com/watch?v=ADZbdxyvoOY

Link.png Site: http://www.pocket-lint.com/news/49375/opera-ice-new-webkit-browser[/url]']pocket-lint.com

Δημοσ.

I support από τώρα! Ότι κάνει για να επιβιώση ανάμεσα στους γίγαντες η φινλαδική εταιρία το υποστιρίζω.

Χώρια ότι σε θέμα ευχρηστίας είναι μπροστά, οπότε περιμένω το ίδιο και από τον Ice.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που δεν πάω σε opera (για κινητό) είναι ότι ο chrome έχει άμεση πρόσβαση σε opened tabs του pc και "θυμάται" αναζητήσεις google κλπ

Δημοσ.

εδω και 3 χρονια εχω opera mobile και opera mini και για μενα ειναι πολυ καλυτερα απο chrome και απο firefox, ειδικα για χρηση δεδομενων οπου σου τρωνε ελαχιστα

• Like 1
Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που δεν πάω σε opera (για κινητό) είναι ότι ο chrome έχει άμεση πρόσβαση σε opened tabs του pc και "θυμάται" αναζητήσεις google κλπ

Στον mobile chrome ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει επιλογή για full screen. Μου είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσω browser που δεν εκμεταλεύεται πλήρως μια οθόνη < 5".

Ο opera mobile μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άψογος. Πλέον στις τελευταίες εκδόσεις έχουν αφαιρέσει την υποστήριξη flash. Επίσης στις τελευταίες εκδόσεις, desktop sites όπως του fb και του youtube (το 2ο είναι έτσι κι αλλιώς άχρηστο χωρίς flash support) κολλάνε διαρκώς στο scrolling. Μάλλον περιμένει ο browser την πλήρη φόρτωση της σελίδας και των javascripts για να επιτρέψει το scrolling και όσο εμφανίζεται νέο περιεχόμενο όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω δεν σε αφήνει να σκρολάρεις; δεν ξέρω... μόνο στον opera συμβαίνει. Κατά τ' άλλα παραμένει αρκετά ικανοποιητικός.

Έτσι καταλήγω να έχω ανοιχτούς 2 browser, τον stock του android για fb/youtube/flash και τον opera για όλα τα υπόλοιπα. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση με αυτόν...

Δημοσ.

Ευχάριστα νέα αλλα πρέπει και η apple να σου δίνει επίλογη να διαλέγεις browser. Για τη πλατφόρμα iOS αναφέρομαι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια opera στο desktop αλλά φυσικά και στο android. Τώρα με δυο τόσο σημαντικές αλλαγές μαζί δεν ξέρω αν θα είναι καλό το αποτέλεσμα.

Και για να είμαι ειλικρινής δε μου αρέσει καθόλου που επιλέγουν μηχανή απλά και μόνο επειδή τους το επιβάλει η μηλο-εταιρία. Εγώ android έχω και θέλω το καλύτερο για την πλατφόρμα μου. Η apple ας πάει να κόψει το λαιμό της.

Θα δούμε. Μακάρι να είναι καλό το αποτέλεσμα. Οχι οτι έχω κάτι εναντίον του webkit αλλα να το επιλέξουν απο μόνοι τους, οχι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...