Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας! Σκέφτομαι να βάλω έναν ssd στο λάπτοπ μου 250gb και σκέφτομαι για τον samsung 840 pro γιατί όλοι λένε ότι είναι απ'τους καλύτερους. Η απορία μου είναι ποια ακριβώς είναι η διαφορά αυτών των 2 εκτός από την write speed που πιστεύω είναι λίγο ασήμαντο; Πως δικαιολογείται αυτή η διαφορά τιμής: http://www.e-shop.gr/compare_per.phtml

Δεν τους εμφανίζει... Ο ένας είναι αυτός: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.306068
και ο άλλος αυτός: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.306067

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απ'ότι βλέπω στα benchmarks στο heavy work load έχουν οι 2 δίσκοι μεγάλη διαφορά αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω και πολύ τι είναι αυτό. Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι είναι; Η διαφορά τιμής πιστεύεις δικαιολογείται; Εσύ ποιον θα αγόραζες;

• Super Moderators
Δημοσ.

έχω πάρει ήδη τον 840 Pro :P

στο κείμενο των 4 πρώτων σελίδων πριν τα benchmarks λέει τις διαφορές :-)

η μεγαλύτερη είναι ότι έχει TLC NAND Flash αντί για MLC που έχει ο Pro...

• Super Moderators
Δημοσ.

μικρότερη θεωρητική αντοχή, πρακτικά όμως δεν την πιάνεις...

όπως είπα έχει και πινακάκια και κείμενο για τις διαφορές...

γενικότερα ο 840 Pro είναι high end που αν δεν κάνεις συγκεκριμένα πράγματα ή benchmarks δεν θα τον αξιοποιήσεις ποτέ όποτε είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα...

• Like 1
Δημοσ.

οκ κατάλαβα. οπότε πάω για 840 απλό. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο άσχετο και αν θες μου απαντάς. Με τον που τον βάλω ξεκινάω κατευθείαν την διαδικασία για φορμάτ; γιατί άκουσα πως θέλει φορμάρισμα πρώτα να κάνεις update το λογισμικό του και τέτοια

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς να αλλάξεις στο BIOS το SATA Mode από IDE σε AHCI πριν περάσεις τα Windows στον SSD...

firmware update μπορείς να κάνεις όποτε θες στους Samsung δεν υπάρχει πρόβλημα...

για περισσότερες ρυθμίσεις checkάρεις το sticky topic του section για tweaks & tips

Δημοσ.

εγώ έχω sony vaio vpceb2z1e/bq και γενικά με τα vaio είναι πολύ περίεργη φάση. Έχουν κλειδωμένα bios γιατί έψαχνα και για hackintosh και δεν το κατάφερα γι'αυτό το λόγο. Αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ενεργοποιημένο το ahci από μόνο του γιατί οκ το λάπτοπ είναι και σχετικά καινούργιο του 10 είναι. Ξέρεις μήπως τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τους 2 ssd δίσκους! Ποιον απο τους δυο να διαλέξω και γιατι; Έχω ακούσει τα καλύτερα και για τους 2! Χρειάζομαι χωρητικότητα 256gb οποτε και οι 2 ειναι το ίδιο. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πρώτο boot. Βάζω κατευθείαν το cd των windows και κάνω boot το cd και ξεκιναω την εγκατάσταση των windows; Ή πρέπει να κάνω κάποια άλλη διαδικασία πρώτα; Το λάπτοπ μου ειναι Sony vaio vpceb2z1e/bq

Sent from my iPhone using Insomnia

Πάντως στο write speed ο Kingston ειναι σημαντικά καλύτερος...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...