Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως και να εχει πρέπει να βρεθεί κάποια λύση με τους κωδικούς γιατί πλεον δεν παλεύετε η κατάσταση, καλα κανει λοιπόν η google και το ψάχνει

Προσωπικα χρησιμοποιω το roboform το οποιο που δημιουργει εναν τυχαιο κωδικο σε καθε site που θελω να γινω μελος του στυλ "9sabgd8sbgda8DHG8shD" και το αποθηκευει στην βαση του και οποτε μπαινω σε ενα site τον βαζει αυτοματα ρωτωντας με πιο username θελω να κανω login αν εχω πανω απο ενα λογαριασμο (πχ mail accounts).

Δεν χρειαζεται να θυμαμαι κανεναν κωδικο και βεβαια κανενας κωδικος μου δεν γινεται να σπασει με τυχαιους συνδιασμους. Επισης δεν το πιανουν και τα keyloggers. Και το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν εχω γινει σε κανενα site μελος με ιδιο κωδικο που εχω ξαναχρησιμοποιησει και σε αλλο μιας και δεν χρειαζεται να θυμαμαι τιποτα.

Για συμβατοτητα με αλλες συσκευες, εχω περασει τους κωδικους και στο Keepass που ειναι open source και υπαρχει σε καθε πλατφορμα ωστε να εχω προσβαση στους κωδικους μου και απο mobile συσκευες.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως και να εχει πρέπει να βρεθεί κάποια λύση με τους κωδικούς γιατί πλεον δεν παλεύετε η κατάσταση, καλα κανει λοιπόν η google και το ψάχνει

Από τη μία συμφωνώ μαζί σου καθώς κι εγώ έχω χίλια pass,ειδικά τώρα που πάρα πολλές εφαρμογές κινητών θέλουν registrer.

Από την άλλη το θέμα των pass είναι πάντα ένα πολύ λεπτό ζήτημα καθώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρέχει είναι το μέγιστο της ασφάλειας αλλά παράλληλα και  απλότητα χρήσης-μνήμης κτλ.

Σίγουρα πάντως είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας(ειδικά αυτούς-ες που βάζουν 123456789 pass στο fb και δεν είναι λίγοι-ες :fear: ).

Δημοσ.

Εάν εγώ βρίσκομαι κάπου που δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, smartphone κτλ και θέλω ένας φίλος μου να μπει στο e-mail μου να δει κάτι, πως θα γίνεται?

Εγώ δεν καταλαβαίνω την φιλοσοφία αυτής της νέας λογικής, ή είναι τελείως μη πρακτικό?

Δημοσ.

ίσως κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο να μπορούσε να αποκλείσει και τους πολλαπλούς λογαριασμούς για χρήστες!

Δημοσ.

Προσωπικα χρησιμοποιω το roboform το οποιο που δημιουργει εναν τυχαιο κωδικο σε καθε site που θελω να γινω μελος του στυλ "9sabgd8sbgda8DHG8shD" και το αποθηκευει στην βαση του και οποτε μπαινω σε ενα site τον βαζει αυτοματα ρωτωντας με πιο username θελω να κανω login αν εχω πανω απο ενα λογαριασμο (πχ mail accounts).

Δεν χρειαζεται να θυμαμαι κανεναν κωδικο και βεβαια κανενας κωδικος μου δεν γινεται να σπασει με τυχαιους συνδιασμους. Επισης δεν το πιανουν και τα keyloggers. Και το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν εχω γινει σε κανενα site μελος με ιδιο κωδικο που εχω ξαναχρησιμοποιησει και σε αλλο μιας και δεν χρειαζεται να θυμαμαι τιποτα.

Για συμβατοτητα με αλλες συσκευες, εχω περασει τους κωδικους και στο Keepass που ειναι open source και υπαρχει σε καθε πλατφορμα ωστε να εχω προσβαση στους κωδικους μου και απο mobile συσκευες.

Nai αλλά για να μπεις στον αρχικό λογαριασμό δεν χρησιμοποιείς στοιχεία που "πιάνουν" οι keyloggers?

Δημοσ.

πωπω, κι άλλος "Μεγάλος Αδελφός" μας περιμένει; Από τότε που έμαθα να διαβάζω, όλο για μεγάλους αδελφούς ακούω. Το αστείο είναι ότι όλοι έχουν αποτύχει.

Δημοσ.

Ελα, λυσαξατε ολοι.. Ειδαν οτι δεν παιζει να χακαρεις account στο bnet που εχει mobile authenticator και θα κανουν και αυτοι το ιδιο. Α ρε blizzard εισαι 5 χρονια μπροστα απο την Google που ειναι 100 χρονια μπροστα απο ολους τους αλλους :-p

Δημοσ.

Nai αλλά για να μπεις στον αρχικό λογαριασμό δεν χρησιμοποιείς στοιχεία που "πιάνουν" οι keyloggers?

2step authenticated services. Είτε με κανένα Yubikey, είτε κάποιο authenticator τύπου Google Authenticator, είτε Grid Lists etc

Δημοσ.

authenticator στα κλειδιά οπού συνδέεται με το pc και ρυθμίζεις σε ποια site θες να έχεις κωδικούς? 

Δημοσ.

Παιδιά η λύση υπάρχει ήδη και λέγεται LastPass.

Όχι μόνο η (απο)κρυπτογράφηση γίνεται τοπικά στον υπολογιστή σου, αλλά και η εταιρεία δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα σου καθώς δεν έχει το κλειδί.

Συν του ότι σου δίνει ένα σωρό τρόπους για να προστατευτείς επιπλέον όπως one time passwords (ναι το μαντέψατε χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά), το Grid (το οποίο βρίσκω εξαιρετικό) αλλά και 2-pass auth.

Αν μετά από όλα αυτά έχεις παράνοια για τους κωδικούς σου, τότε δεν σου κάνει ούτε το KeePass αλλά και γενικότερα οι υπολογιστές και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...