Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε συνέντευξη του στο ZDNet, ο Eben Upton, σχεδιαστής του Raspberry Pi, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια νέα έκδοση του μικρού υπολογιστή για το 2013.Το Rasberry Pi, είναι ένας από τους πιο φθηνούς υπολογιστές με κόστος μόλις $35 και μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μια πιστωτική κάρτα ο οποίος μάλιστα τρέχει Linux. Στη συνέντευξη του ο 34χρονος Upton δήλωσε ότι «ειλικρινά περιμέναμε να πουλήσουμε 1000 με 10.000 κομμάτια το πολύ».

Η ζήτηση όμως από την πρώτη μέρα ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα σε λίγες μόλις ώρες να εξαντληθεί το αρχικό απόθεμα των 10.000 συσκευών. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 700.000 Rasberry Pi έχουν διατεθεί στην αγορά με πρωταρχικό σκοπό την παρουσία του στην εκπαίδευση έτσι ώστε να αποτελέσει βοήθημα και έμπνευση για τη νέα γενιά προγραμματιστών.

Η παραγωγή του Rasberry Pi γίνεται πλέον στην Ουαλία με ρυθμούς 4.000 υπολογιστών καθημερινά. Ολόκληρη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Eben Upton, στο παρακάτω link.

Link.png Site: http://www.zdnet.com/we-thought-wed-sell-1000-the-inside-story-of-the-raspberry-pi-7000009718/[/url]']Inside Story Rasberry Pi

Δημοσ.

Παιδιά για κάποιον που το έχει... Μπορεί να γίνει ftp-smb-sftp server με ταχύτητα 20MB/s τουλάχιστον? Δηλαδή την πρακτικά ψιλομέγιστη του usb2? είτε μέσω lan είτε μέσω wlan...Αλλά σε δίσκκους με filesystem ntfs(Εξωτερικούς) Γιατί τα ρουτεράκια sta2.5-3MB/s "τεζάρουν..."

Δημοσ.

Δεν πρέπει να βγάζουν πολύ συχνά νεες εκδόσεις γιατί αυτό που του δίνει δύναμη είναι οτι είναι μια στάνταρντ πλατφόρμα που ξέρεις πως οτι έχει ήδη κάνει κάποιος μπορεί να γίνει και στο δικό σου.

Παιδιά για κάποιον που το έχει... Μπορεί να γίνει ftp-smb-sftp server με ταχύτητα 20MB/s τουλάχιστον? Δηλαδή την πρακτικά ψιλομέγιστη του usb2? είτε μέσω lan είτε μέσω wlan...Αλλά σε δίσκκους με filesystem ntfs(Εξωτερικούς) Γιατί τα ρουτεράκια sta2.5-3MB/s "τεζάρουν..."

Με winscp η μέγιστη ταχύτητα που έχω δεί είναι λίγο κάτω απο 3MB/s και αυτό με 100% cpu usage. Αν το κάνεις o/c στα 800 τότε πας λίγο πάνω απο 3. Στο 1Ghz το δικό μου είχε κάποια θέματα στο να διαβάσει την SD (το λέει άλλωστε όταν διαλέγεις αυτή τη συχνότητα) αλλά και πάλι 20 δεν θα έπιανε ποτέ.

Δημοσ.

Εγώ πιάνω 6.6ΜΒ/sec μέσω Ethernet και Samba σε USB εξωτερικο σκληρο. Το raspi έχει 100Mbps ethernet, οπότε το θεωρητικό μέγιστο είναι περίπου 12.5ΜΒ/sec, στην πράξη τα περισσότερα 100άρια nas δεν πιάνουν πάνω απο ~8ΜΒ/sec. Με αυτήν την έννοια το raspi τα πάει αρκετά καλά ως nas. Τώρα μέσω wifi, το bottleneck συνήθως είναι η ασύρματη σύνδεση. Με winscp δεν πιάνεις την μέγιστη ταχύτητα γιατί το μπλοκάρει ο επεξεργαστής για να κάνει κρυπτογράφηση της κίνησης (αν δοκίμασες μεταφορά μεσω sftp) οπότε λογικό μου φαίνεται το 3.5ΜΒ/sec...

Δημοσ.

Εγώ πιάνω 6.6ΜΒ/sec μέσω Ethernet και Samba σε USB εξωτερικο σκληρο. Το raspi έχει 100Mbps ethernet, οπότε το θεωρητικό μέγιστο είναι περίπου 12.5ΜΒ/sec, στην πράξη τα περισσότερα 100άρια nas δεν πιάνουν πάνω απο ~8ΜΒ/sec. Με αυτήν την έννοια το raspi τα πάει αρκετά καλά ως nas. Τώρα μέσω wifi, το bottleneck συνήθως είναι η ασύρματη σύνδεση. Με winscp δεν πιάνεις την μέγιστη ταχύτητα γιατί το μπλοκάρει ο επεξεργαστής για να κάνει κρυπτογράφηση της κίνησης (αν δοκίμασες μεταφορά μεσω sftp) οπότε λογικό μου φαίνεται το 3.5ΜΒ/sec...

Μπα φίλε γενικά έχω ρουτεράκι με N (300+300mbps) έχω μόνο τα 2.4 ανοιχτά και συνήθως πιάνω το 130mb/s.Το πρόβλημά μου είναι ότι μπορεί να κατεβάζω απο νετ μέχρι και 9,5-10 MB/s(πανεπιστήμιο) αλλά στους δίσκους μου γράφω με 3.5 MB/s Δηλαδή καλύτερα να κατεβάζω από το ίντερνετ παρά από τους σκληρούς που έχω στον ίδιο χώρο :P

Δημοσ.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ήδη ορισμένες ανταγωνιστικές προτάσεις με πολύ καλές δυνατότητες αλλά και τιμές...

Δημοσ.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ήδη ορισμένες ανταγωνιστικές προτάσεις με πολύ καλές δυνατότητες αλλά και τιμές...

Αν δεν σου κάνει κόπο γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, μιας και αυτό που γράφεις σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς.

Δημοσ.

Ναι σαφώς, άλλωστε γι αυτό μίλησα για winscp συγκεκριμένα. Δεν ήθελα να στήσω ftp απο τη στιγμή που έχει ήδη ssh. Με 100αρι απο pc σε pc γύρω στα 9 πιάνω χωρίς εκεί να είναι bottleneck η cpu. Σε ethernet πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...