kamikaziiii Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δουλευα σε αυτη την καφετερια τα τελευταια 3 χρονια.. επρεπε να παρω καποιο εγγραφο για την αδεια??
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δουλευα σε αυτη την καφετερια τα τελευταια 3 χρονια.. επρεπε να παρω καποιο εγγραφο για την αδεια?? ησουν ασφαλισμενος κανενονικα?
kamikaziiii Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ναι αλλα με λιγοτερα ενσημα απ τα δεδουλεμενα..
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ξέρετε τι λάθος κάνετε οι εργαζόμενοι; Όλη η εργατική νομοθεσία είναι υπέρ σας και δεν μπαίνετε ποτέ στον κόπο να μάθετε τα στοιχειώδη δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Νομίζετε ότι η μοναδική σας υποχρέωση ως εργαζόμενοι πολίτες είναι να πηγαίνετε στη δουλειά και να φεύγετε. Εντελώς φιλικά στο λέω αυτό. Δεν είστε όμως δημόσιοι υπάλληλοι να μην αγχώνεστε για τίποτα, πρέπει κάποια πράγματα να τηρούνται. Από κει και πέρα, για να μη λέω πολλά, αν δεν υπάρχει γραπτή αίτηση άδειας υπογεγραμμένη και καταχώρηση της άδειας στο βιβλίο αδειών με την υπογραφή σου, σημαίνει ότι έφυγες αδικαιολόγητα. Τα γραπτά μένουν, να το θυμάσαι. Θα πας στην επιθεώρηση, θα πεις την ιστορία σου, θα πάει και ο εργοδότης σου, θα πει τη δική του και στο τέλος θα χάσεις λόγω ντοκουμέντων. Ειδικά αν βάλει και άλλους 2-3 να πουν ότι δεν σου εγκρίθηκε άδεια. Επίσης, θυμάστε τα λιγότερα ένσημα κτλ. αφού φύγετε από τη δουλειά. Όταν ήσασταν εκεί το κάνατε βούβα. Θα μου πεις τι να έκανες... 5
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Πήγαινε στην επιθεώρηση παρόλ' αυτά.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Εκτός θέματος Josh. Οι λεπτομέρειες περί απόλυσης εκτός θέματος;
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Είναι λίγο, διότι δε μιλάμε για απόλυση :/
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Αυτός που ρώτησε όμως νόμιζε πως είναι απολυμένος... οπότε δεν θεωρώ πως οι λεπτομέρειες περί απόλυσης είναι εκτός θέματος.
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 1ο post: Σε περίπτωση που ο εργοδότης σε απολύσει και στο περασει ως οικειοθελης αποχώρηση χωρις να σε ρωτησει τι γίνετε;; Λέει εξ αρχής ότι καταχωρήθηκε σαν οικειοθελής αποχώρηση. Anyway Αποτέλεσμα=Άνεργοι + 1 ή μιας και είμαστε στο insomnia: Άνεργοι = Άνεργοι +1
Joshua21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 1ο post: Λέει εξ αρχής ότι καταχωρήθηκε σαν οικειοθελής αποχώρηση. Anyway Αποτέλεσμα=Άνεργοι + 1 ή μιας και είμαστε στο insomnia: Άνεργοι = Άνεργοι +1 Στην ουσία απόλυση είναι, άσχετα αν στα χαρτιά λόγω πονηριάς του εργοδότη/άγνοιας του εργαζόμενου(ή όπως αλλιώς θες πες το) περάστηκε ως οικειοθελής αποχώρηση. Για αυτό και εγώ θεώρησα σωστό να τον ενημερώσω για την διαδικασία της απόλυσης, για να καταλάβει τι έκανε λάθος και να το έχει υπόψη του στο μέλλον.
nyualchemy Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας...Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα. Τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι σ'ένα cafe bar χωρίς ο εργοδότης μου να μου δίνει ένσημα. Στην αρχή με πίεζε να με ασφαλίσει με 1 ένσημο την εβδομάδα αλλά αυτό εμένα δε με βόλευε διότι θα έχανα την κάρτα ανεργίας μου για πολύ μικρή ασφάλιση.Σημειωτέον ότι δούλευα σχεδόν κάθε μέρα στο μαγαζί.Φυσικά εγώ από τη μεριά μου είχα ζητήσει κανονική ασφάλιση αλλά ήμουν βέβαιη πως ποτέ δε θα δεχόταν να μου τη δώσει. Έχει,λοιπόν, κάποιες μέρες τώρα που έχει σταματήσει να μου δίνει μεροκάματα. Κι ενώ το συζητούσα με κάποιους γνωστούς μου, μου πρότειναν να τον καταγγείλω στην επιθεώρηση εργασίας επειδή δε με ασφάλισε. Έχω δικαίωμα να τα κάνω αυτό?Αν ναι, πως πρέπει να κινηθώ?Θα πάρω και τα ένσημα που δικαιούμαι?
thanos77 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 καταρχας πας στο ΙΚΑ του εργοδοτη σου ,μαζι σου να εχεις και την συμβαση που εχεις υπογραψει οταν προσληφθηκες..δεν ειμαι βεβαιος αν ειναι απαραιτητο ,αλλα θα χρειαστεις και κανα 2 μαρτυρες να βεβαιωσουν οτι πραγματι εργαζοσουν εκει .. μετα απο ολα αυτα η καταγγελια πηγαινει στον εποπτη εργασιας ,και σας καλει να παραστειτε με τον εργοδοτη .κατα πασα πιθανοτητα παντως θα δικαιωθεις απο το ικα ,αλλα θα παρει καποιο χρονο , ο ιδιος παντως εχει δικαιωμα να ασκησει εφεση και να παει δικαστικος . απο κει και περα ειναι θεμα δικαστηριου αν θα δικαιωθεις η οχι. αν πιστευεις οτι αξιζει να τα διεκδικησεις μην κανεις πισω επισης καλο θα ηταν πριν κανεις καποια κινηση να μιλησεις με το εργατικο κεντρο της περιοχης σου
nyualchemy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 καταρχας πας στο ΙΚΑ του εργοδοτη σου ,μαζι σου να εχεις και την συμβαση που εχεις υπογραψει οταν προσληφθηκες..δεν ειμαι βεβαιος αν ειναι απαραιτητο ,αλλα θα χρειαστεις και κανα 2 μαρτυρες να βεβαιωσουν οτι πραγματι εργαζοσουν εκει .. μετα απο ολα αυτα η καταγγελια πηγαινει στον εποπτη εργασιας ,και σας καλει να παραστειτε με τον εργοδοτη .κατα πασα πιθανοτητα παντως θα δικαιωθεις απο το ικα ,αλλα θα παρει καποιο χρονο , ο ιδιος παντως εχει δικαιωμα να ασκησει εφεση και να παει δικαστικος . απο κει και περα ειναι θεμα δικαστηριου αν θα δικαιωθεις η οχι. αν πιστευεις οτι αξιζει να τα διεκδικησεις μην κανεις πισω επισης καλο θα ηταν πριν κανεις καποια κινηση να μιλησεις με το εργατικο κεντρο της περιοχης σου Ευχαριστώ πάρα πολύ...Έτσι κι αλλιώς σκοπεύω να το ψάξω πολύ πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση.
idomeneas7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιο ικα και ποια συμβαση ωρε, αφου μαυρη την εχει. Επιθεωρηση εργασιας πας και σε κατατοπιζουν αυτοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα