Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να μη συμμετέχει ο αδερφός του, αλλά στα χρέη της εταιρείας και στις ποινικές ευθύνες θα είναι και αυτός υπόλογος...

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να μη συμμετέχει ο αδερφός του, αλλά στα χρέη της εταιρείας και στις ποινικές ευθύνες θα είναι και αυτός υπόλογος...

Αυτό ακριβώς...

Δημοσ.

Και την πιτα γεματη και τον σκυλο χορτατο ειναι δυσκολο.

Αρα ή αφηνεις στην ακρη δισταγμους τυπου "τον ξερω 7 χρονια" ή συνεχιζεις να δουλευεις χωρις να πληρωνεσαι. Μεση οδος δεν υπαρχει, παρα μονο αν κρινεις οτι εν ευθετω χρονο θα σας πληρωσει τα οφειλουμενα, οποτε τηρεις σταση αναμονης.

Δημοσ.

αυριο θα κουβεντιασουμε δεν ειπα οτι το αφηνο στην τυχη.

ο αδελφος του εχει δικια του εταιρια με καποιον αλλο συνεταιρο. δε ξερω που κολαει στην εταιρια του εργοδοτη μου αλλα ειναι παντελως εξω απο την ολη φαση, προφανος καπου χρειαζοταν ενα δευτερο ατομο και μπηκε ο αδελφος του.

Δημοσ.

@mphxths ποσα εσκασες στον δικηγορο και ποτε ειναι η δικη?

--------------------

με ο.ε. αν εχει οντως περιουσια στο ονομα του και οχι στα παιδια γυναικα του τοτε ειναι ηλιθιος...

κανα αυτοκινητο ανηκει ΜΕΣΑ στην ο.ε.?

ολο αυτα χλωμο να τα βρεις απο μονος σου θελει δικηγορο να τρεξει σε υποθηκοφυλακειο...

πριν πας για επισχεση κτλ.τραβα και στον αδερφο του αν ειναι στην ο.ε. .μπορει να τον ξυπνησεις...

δεν λες το στορυ αν δεν σου πει ειμαι και γω σε κεινη την ο.ε.!!!

Δημοσ.

αυριο θα κουβεντιασουμε δεν ειπα οτι το αφηνο στην τυχη.

ο αδελφος του εχει δικια του εταιρια με καποιον αλλο συνεταιρο. δε ξερω που κολαει στην εταιρια του εργοδοτη μου αλλα ειναι παντελως εξω απο την ολη φαση, προφανος καπου χρειαζοταν ενα δευτερο ατομο και μπηκε ο αδελφος του.

Είναι ομόρρυθμος εταίρος , ανεξαρτήτως το αν μπήκε " χαριστικά " ευθύνεται με την προσωπική του περιουσία για τα χρέη της εταιρείας. Μη το ερμηνεύουμε το Εμπορικό Δίκαιο όπως θέλουμε..

Εννοείται προσπαθείς πρώτα να τα βρεις μη χάσεις τα λεφτά σου...

με ο.ε. αν εχει οντως περιουσια στο ονομα του και οχι στα παιδια γυναικα του τοτε ειναι ηλιθιος...

ολο αυτα χλωμο να τα βρεις απο μονος σου θελει δικηγορο να τρεξει σε υποθηκοφυλακειο...

πριν πας για επισχεση κτλ.τραβα και στον αδερφο του αν ειναι στην ο.ε. μπορει να τον ξυπνησεις...

Μπορεί να έχει αλλά να βασίζεται ότι ο " μαλάκας" ο αδερφός θα πληρώσει τις υποχρεώσεις για να μη μπλέξει...Το έχω ζήσει σου λέω το σκηνικό! Το πιο πιθανό είναι να μην έχει περιουσία...

Εγώ εάν έβλεπα ότι δεν παίζει φράγκο και επειδή είναι λίγοι 2 μήνες για να κινήσεις διαδικασία θα έπιανα τον αδερφό του να μου δώσει τα λεφτά...Ας κινήσει μετά ο αδερφός του ό,τι διαδικασίες θέλει για να βρει τα λεφτά , τα λεφτά μου να έπαιρνα ! Περί ανεργίας θα το είχα λίγο σίγουρο , άσε που ως υπάλληλος με σύμβαση κάτω του χρόνου απολύεσαι και χωρίς αποζημίωση ...

Στα υπόλοιπα ήταν τυπικός ; Ένσημα κανονικά, εγγραφή στο βιβλίο Προσωπικού ΙΚΑ από την πρώτη μέρα ; Κάτι απτό που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς απειλή αν δεν τα βρεις ;

Δημοσ.

Προσπάθησε να βρεις μια λύση με  κουβέντα..

Σκέψου ότι και αυτός εχει τις δυσκολίες του..

Δεν  ειναι ολη η αγορά καλα και αυτος παει άσχημα..ειναι κοινή σε όλους αυτη η δυσκολια..

Εάν από εκεί και πέρα δεις ότι δεν παίρνει από κουβέντες και ενώ έχει λεφτά δε σε πληρώνει τότε να τα διεκδικήσεις με τον όποιο τρόπο..

Στην οικογενεια μου υπάρχει επιχείρηση και καταλαβαίνω τον εργοδότη οπως και τον υπάλληλο..

Πρέπει να δείξουμε όλοι κατανόηση (σε λογικά πάντα πλαίσια) και υπομονή..

Είναι κρίμα να χάσεις και εσύ την δουλειά σου για 2 μήνες...

Τώρα βέβαια εάν ο εργοδότης σου είναι πέρα βρέχει και δεν παίρνει συνεννόησης τότε να πας που πρέπει να πας..

εάν όμως τον βλέπεις να προσπαθεί να κρατηθεί στην αγορά τότε δείξε λίγο ανοχή...όσο σε παίρνει δηλαδή..

Απο την άλλη είναι τέτοιο το ελληνικο σύστημα που θα φας τετοια ταλαιπώρια για 1000€ εαν πας δικαστικός..θα χαλασεις τόσο χρόνο-χρήμα και φεα ουσια διοτι αυτος θα ειναι αναβολη στην αναβολη...που δεν θα αξιζει τον κόπο...Ειναι "μικρο" το ποσό για να τον πας δικαστικα..Δεν αξίζει την φασαρία..

Προσπαθησε να του τα παρεις λιγα λίγα..100-200 την εβδομάδα μονο αυτη είναι η λύση..

Δημοσ.

αν δεις ότι δεν είναι συνεργάσιμος, χτύπα καταγγελία στεγνά!

θα το μετανιώνεις για όλη σου τη ζωή αν δεν το κάνεις.

Δημοσ.

Στα υπόλοιπα ήταν τυπικός ; Ένσημα κανονικά, εγγραφή στο βιβλίο Προσωπικού ΙΚΑ από την πρώτη μέρα ; Κάτι απτό που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς απειλή αν δεν τα βρεις ;

Οσον αφορα το ικα και το βιβλιο ναι απο την πρωτη μερα.

υπαρχει κατι που εγω δεν γνωριζα οπως το οτι με εχει δηλωμενο "εργατη" ενω η ειμαι υπαλληλος "ταμιας"

και το εμαθα τα χριστουγεννα. Οταν τον ρωτησα γιατι δεν με δηλωνεις "υπαλληλο" η απαντηση του ηταν για να μη σου πληρωνω το επιδομα ταμεια κατι τετοιο.

βεβαια δε με πειραξε τοτε αυτο διοτι με τα λεγομενα του παντα ο μισθος μου ειναι 480 κατι ψιλα αν θυμαμαι καλα και μου δινει αλλα 70 μαυρα ενα συνολο 550 και μου λεει το επιδομα ειναι 20 ευρω δε σε συμφερει να σε βαλω υπαλληλο. ισως να εχει δικιο δεν τα ξερω αυτα πως πανε.

Προσπάθησε να βρεις μια λύση με κουβέντα..

Σκέψου ότι και αυτός εχει τις δυσκολίες του..

Δεν ειναι ολη η αγορά καλα και αυτος παει άσχημα..ειναι κοινή σε όλους αυτη η δυσκολια..

Εάν από εκεί και πέρα δεις ότι δεν παίρνει από κουβέντες και ενώ έχει λεφτά δε σε πληρώνει τότε να τα διεκδικήσεις με τον όποιο τρόπο..

Στην οικογενεια μου υπάρχει επιχείρηση και καταλαβαίνω τον εργοδότη οπως και τον υπάλληλο..

Πρέπει να δείξουμε όλοι κατανόηση (σε λογικά πάντα πλαίσια) και υπομονή..

Είναι κρίμα να χάσεις και εσύ την δουλειά σου για 2 μήνες...

Τώρα βέβαια εάν ο εργοδότης σου είναι πέρα βρέχει και δεν παίρνει συνεννόησης τότε να πας που πρέπει να πας..

εάν όμως τον βλέπεις να προσπαθεί να κρατηθεί στην αγορά τότε δείξε λίγο ανοχή...όσο σε παίρνει δηλαδή..

Απο την άλλη είναι τέτοιο το ελληνικο σύστημα που θα φας τετοια ταλαιπώρια για 1000€ εαν πας δικαστικός..θα χαλασεις τόσο χρόνο-χρήμα και φεα ουσια διοτι αυτος θα ειναι αναβολη στην αναβολη...που δεν θα αξιζει τον κόπο...Ειναι "μικρο" το ποσό για να τον πας δικαστικα..Δεν αξίζει την φασαρία..

Προσπαθησε να του τα παρεις λιγα λίγα..100-200 την εβδομάδα μονο αυτη είναι η λύση..

φιλε ταμπλετ το προβλημα ειναι οτι έχει λεφτά (εξαψηφιο το νουμερο) απλα δε τα υπολογιζει να σωσει την επιχειρηση του. προσπαθει με αυτα που βγαζει το μαγαζι.

βεβαια δικα του τα λεφτα. δε μπορω να του πω δοσε μου απο εκεινα.

Δημοσ.

εγω παλι γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει επιχειρηματιας που θα εβγαζε λεφτα απο την τσεπη του !?

(εκτος απο την περιπτωση που οι "υπαλληλοι"ειναι η οικογενεια του)

ξερει οτι οταν θα αρχισει η κατηφορα και θα κανει αιτηση για αρθρο 99 και θα γλυτωσει πολλα...ταυτοχρονα απο την στιγμη που κανει αιτηση θα συνεχισει να παιρνει οτι εσοδα υπαρχουν....

• Moderators
Δημοσ.

Μήνα με το μήνα μπαίνει όλο και πιο μέσα από τα χρέη (ικα-φπα-προμηθευτες-μισθοι)

Επειδή κάποιος ανέφερε κάτι για κατασχέσεις κλπ:

Αν κινήσει κάποιος εργαζόμενος (ή προμηθευτής) διαδικασία διαταγής πληρωμής να ξέρεις ότι σχεδόν πάντα η σειρά πληρωμής είναι πρώτα το κράτος, μετά η τράπεζες (θεωρώ απίθανο να μην έχει προσημειωμένη την περιουσία της εταιρείας του αν χρωστάει αυτά που λες) και στο τέλος ο εργαζόμενος (ή προμηθευτής) που έβγαλε διαταγή πληρωμής.

Δημοσ.

--------------------

το ποσα σκας στον δικηγορο , ειναι ενα μεγαλο θεμα.Καποια εξοδα ειναι στανταρ και δια του νομου οριζομενα και καποια ειναι προφανως συμφωνημενα μεταξυ πελατου και δικηγορου.

εγω εδωσα 500ευρω με το καλημερα στην δικηγορο , 350ευρω περιπου οταν εγινε η δικη και μετα αφου βγηκε η αποφαση εδωσα κανα 170-180αρι στο περιπου για επιδοση της αποφασης και κατι παπαριλικια.χοντρικα υπολογισε μια χιλιαρουμπα.

Απο κει και περα η υποθεση μου δεν εχει τελειωσει ...εκκρεμει εφεση που εκανε ο εργοδοτης οποτε νεο δικαστηριο και νεα φραγκα στην δικηγορο...και επισης αν παω για κατασχεσεις θα πρεπει να ακουμπησω καποιο σεβαστο ποσο στους δικαστικους επιμελητες.

Το ποτε παιρνεις δικασιμο για τετοιες εργατικες υποθεσεις εχει να κανει με το ποιο δικαστηριο (ειδος) σε εκδικαζει και προφανως ποσος φορτος υπαρχει.

Το ποιο δικαστηριο θα σε εκδικασει εχει να κανει κυριως απο το ποσο των χρηματων που "αιτεισαι" στην αγωγη σου.

Να φανταστεις εμεις τροποποιησαμε το ποσο στην αγωγη που καναμε ωστε να αλλαξει το ειδος δικαστηριου που θα μας εκδικαζε (πταισμα/πλημμελημα κλπ κλπ) για να παρουμε πιο γρηγορα δικασιμη...και αυτη ηταν σχεδον μετα απο 7-8 μηνες.Υπαρχει περιπτωση να παρεις δικασιμο και μετα απο κανα δυο χρονια.Σκεψου οτι η εφεση παει για 3 χρονια μετα.

Χαιρετα μας τον πλατανο κοινως.

@Tablet

"Στην οικογενεια μου υπάρχει επιχείρηση και καταλαβαίνω τον εργοδότη οπως και τον υπάλληλο.."

Δεν ξερω πως το καταλαβαινεις εσυ τον εργοδοτη..εγω το 90% των εργοδοτων πλεον τους θεωρω καταπτυστους.

Οταν ανοιγεις μια επιχειρηση , πανω απο ολα πρεπει να κανεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.(2ο ενικο ειναι γενικο , δεν μιλαω για σενα προφανως).

Αν που λες , δεν ξερει ο αλλος απο μαθηματικα , απο την αγορα , απο το πως κινουνται οι διαδικασιες , και απλα γουσταρει να χει τον τιτλο του επιχειρηματια , την χλιδη , να χαιρεται οταν τον φωναζουν αφεντικο και δεν ξερωγω τι αλλο...ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Ο υπαλληλος δεν φταιει σε τιποτα να τρωει την πιπα απο τις μαλακιες του καθε εργοδοτη.

Απο τις 2 τελευταιες εταιριες που δουλεψα εχω φυγει με μειον Δ Ε Κ Α   Χ Ι Λ Ι Α Ρ Ι Κ Α !!Γιατι ολοι την εχουν δει Α Φ Ε Ν Τ Ι Κ Α! (και δεν υπολογιζω ποσο ειχα "γεμισει" την πιστωτικη για να μπορω να την παλευω καθε μηνα και εκατσα μετα να την ξεχρεωσω....)

Και κανε υπομονη , κανε υπομονη , τα εξοδα να τρεχουν , οπου φτανεις σε μια κατασταση ομηριας μετα...γιατι εχεις στεγνωσει απο ρευστο...οι υποχρεωσεις τρεχουν..και απο το να φυγεις και να εισαι με μηδεν στο πηλικο...καθεσαι και ζητιανευεις για κανα 50αρικο την βδομαδα λες ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙΟΛΑΣ.

Ενα πραγμα καταλαβα .Οι εργοδοτες (οι περισσοτεροι σιγουρα) κοιτανε 2 πραγματα.

1. να καλυψουν τα προσωπικα τους εξοδα , να μην χαλασει η ζαχαρενια τους και ο τροπος ζωης τους.

2. να καλυψουν τις οφειλες τους προς την αγορα (πελατες , προμηθευτες κλπ) , ωστε να μπορουν να τρεναρουν την υπαρξη τους σαν εταιρια στην αγορα...

ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ..τοτε πετανε κανα ψιχουλο και στον υπαλληλο.Που κανονικα τον υπαλληλο πρεπει να τον βλεπουν σαν επενδυση γιατι αυτος βγαζει την δουλεια...αλλα τι να λεμε τωρα....

Για να κλεισω η συμβουλη μου προς εργαζομενους που εχουν θεματα με τον εργοδοτη τους ειναι η εξης

ΜΗΝ αφηνετε μηνιατικα να μαζευονται.Απο την πρωτη ωρα καθυστερησης του 1ου μηνιατικου πας και του λες..εχεις μια ωρα να μου το δωσεις , μετα εφυγα για επιθεωρηση.Μια υποχρεωση εχουν (και καλα) προς τον υπαλληλο.Να τον πληρωνουν στην ωρα του.ΗΜΑΡΤΟΝ δηλ.

Για αυτο ΤΑΒLET μην μου λες να δειχνουμε κατανοηση και να κανουμε υπομονη.Τι κατανοηση δειχνει ενας εργοδοτης στον εργαζομενο οταν του χρωσταει 2 μηνιατικα (στις περιπτωσεις μου μιλαμε για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ) ??

Αλλο πραμα να θες να μαλακιστεις μονος σου , και αλλο πραμα να παιρνεις στον λαιμο σου  εργαζομενους που υπολογιζουν στον μισθο τους για να κανονιζουν τις μηνιαιες υποχρεωσεις τους.

Καμμια δικαιολογια...καμμια απολυτως.

• Like 8
Δημοσ.

για καταγγελια για ανασφαλιστη εργασια που απευθυνομαι?

http://government.gov.gr/2011/10/26/22279/

"Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 15512 στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, λειτουργεί καθημερινά από τις 9πμ έως τις 9μμ."

Δημοσ.

Ενα πραγμα καταλαβα .Οι εργοδοτες (οι περισσοτεροι σιγουρα) κοιτανε 2 πραγματα.

1. να καλυψουν τα προσωπικα τους εξοδα , να μην χαλασει η ζαχαρενια τους και ο τροπος ζωης τους.

2. να καλυψουν τις οφειλες τους προς την αγορα (πελατες , προμηθευτες κλπ) , ωστε να μπορουν να τρεναρουν την υπαρξη τους σαν εταιρια στην αγορα...

ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ..τοτε πετανε κανα ψιχουλο και στον υπαλληλο.Που κανονικα τον υπαλληλο πρεπει να τον βλεπουν σαν επενδυση γιατι αυτος βγαζει την δουλεια...αλλα τι να λεμε τωρα....

Συμφωνώ εν μέρη σε όσα λες..

Θα σταθώ βέβαια στα 2 παραπάνω για να διευκρινίσω κάποια πράγματα "εκ των έσω" μιας και μέλος της οικογένειας μου έχει επιτελέσει 

γενικός γραμματέας σε εμπορικό σύλλογο ενός Νομού (δεν αναφέρω που, δεν έχει καμιά σημασία) απλά για αυτό το λόγω τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα εκ των έσω..Πληροφοριακά, προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις..

Το 1ο.. Είναι μια γενικότητα, όχι όμως αντιπροσωπευτική μιας υγιείς επιχείρησης και ενός επιχειρηματία..Σίγουρα αρκετοί Έλληνες έμποροι - επιχειρηματίες δεν είναι τίποτα παραπάνω απο νεόπλουτους επιδειξίες που κοιτάνε πως θα βγάλουν το σαββατιάτικο μπουκάλι στα σκυλάδικα και όχι τις υποχρεώσεις τους....Αυτοι πάνε άπατοι...

Στο 2ο.. Σαφώς και μια επιχείρηση οφείλει να καλύπτει με μια "ιεραρχική προτεραιότητα" τους μηχανισμούς της( προμηθευτές, ενοίκια, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ρεύματα,  κλπ κλπ....)  ώστε, να μπορεί να υφίσταται σαν επιχείρηση και κατά συνέπεια μιας υφιστάμενης επιχείρησης είναι και οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι.

Στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να ισχύει τ αντίθετο γιατί το χάσμα προσφοράς-ζήτησης είναι τεράστιο..

Καταλαβαίνεις τον κύκλο το πράγματος δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση..

Και για να το πω απλά.. Όταν μια υγιή επιχείρηση έχει λεφτά τότε και οι εργαζόμενοι έχουν λεφτά...(αυτό βέβαια δεν ισχύει για πολυεθνικές κολοσσούς και μεγάλες εταιρίες..)

Μην τα γενικεύουμε όλα..καθε περίπτωση είναι και ξεχωριστή..

Και σαφώς σε κάποια ΄λογικά και πάνω απ'ολα  ανθρώπινα πλαίσια οφείλουμε (κατά περίπτωση πάντα το διευκρινίζω) να δείχνουμε κατανόηση γιατί εν τέλη η κρίση δεν έχει εξαιρέσεις (παρά μόνο τα λαμόγια πολιτικούς...)

για καταγγελια για ανασφαλιστη εργασια που απευθυνομαι?

Αλλο κομμάτι και αυτο...

Εαν το γνώριζες οτι η συνθήκη εργασίας δεν καλύπτει ασφάλεια τοτε δεν πας πουθενα..

Το ξερες, το επέλεξες και μεχρι εκεί..(δεν λέω εαν είναι νόμιμως ο εργοδότης ή όχι) είναι επιλογή σου όμως...

Το να καταγγείλεις μια συνεργασία που εις γνώση σου ξεκίνησες ανασφάλιστη τότε είναι τουλάχιστον ανήθικο εκ μέρους σου να τον καταγγείλεις..

Εαν όμως αυτο το κάνει εν αγνοία σου και χωρίς την συγκατάθεση σου τοτε στην επιθεωρηση εργασίας το καταγγέλλεις κατ'ευθείαν.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...