vaggos88 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εργάζομαι σε μια επιχείρηση η οποία δε πάει καλά τελευταία και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα εγώ και άλλοι 5 να είμαστε απλήρωτοι τους 2 τελευταίους μήνες. Ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι που είναι 5 και 6 μήνες άλλα δε σκοπεύω να εργάζομαι τόσο καιρό χωρίς να αμείβομαι. Ποια κατα τη γνώμη σας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορώ να κάνω ώστε να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου; Λεφτά από όσο γνωρίζω έχει αλλά δε τα αγγίζει για δικούς του λογους.ειναι σαν να μην υπάρχουν. Μήνα με το μήνα μπαίνει όλο και πιο μέσα από τα χρέη (ικα-φπα-προμηθευτες-μισθοι) Σκέφτηκα να πάω στον επόπτη εργασίας αλλα γνωρίζω τον εργοδότη μου 7 χρόνια και δε μου είναι ότι πιο εύκολο Τι να κάνω? Πως να κινηθώ? Ακόμα και σε επόπτη εργασίας να πάω ποιες είναι οι κινήσεις που γίνονται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μην πας σε επόπτη, θα παρεις τα χρήματα αλλα θα σε απολύσουν Στο Dinan τους χρωστάνε 9-10 μηνες 1
black_widow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 H εταιρεία που δουλεύεις τι νομική μορφή έχει; Λεφτά εννοείς ότι έχει ο επιχειρηματίας ( περιουσία δική του δηλαδή ) ή ότι η επιχείρηση έχει λεφτά ; Άλλο πράγμα η προσωπική εταιρεία άλλο η κεφαλαιουχική. Είσαι πολλά χρόνια στην εταιρεία , δηλαδή έχεις να πάρεις αποζημίωση ; Οι υπόλοιποι απλήρωτοι πόσα χρόνια δουλεύουν εκεί ;
mphxths Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εργάζομαι σε μια επιχείρηση η οποία δε πάει καλά τελευταία και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα εγώ και άλλοι 5 να είμαστε απλήρωτοι τους 2 τελευταίους μήνες. Ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι που είναι 5 και 6 μήνες άλλα δε σκοπεύω να εργάζομαι τόσο καιρό χωρίς να αμείβομαι. Ποια κατα τη γνώμη σας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορώ να κάνω ώστε να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου; Λεφτά από όσο γνωρίζω έχει αλλά δε τα αγγίζει για δικούς του λογους.ειναι σαν να μην υπάρχουν. Μήνα με το μήνα μπαίνει όλο και πιο μέσα από τα χρέη (ικα-φπα-προμηθευτες-μισθοι) Σκέφτηκα να πάω στον επόπτη εργασίας αλλα γνωρίζω τον εργοδότη μου 7 χρόνια και δε μου είναι ότι πιο εύκολο Τι να κάνω? Πως να κινηθώ? Ακόμα και σε επόπτη εργασίας να πάω ποιες είναι οι κινήσεις που γίνονται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ακριβως ο,τι συνεβη σε μενα.Βεβαια ο δικος μου δεν ειχε και ιδιαιτερα λεφτα αλλα κοινως χεστηκα.... Το "τον γνωριζω 7 χρονια και ειναι δυσκολο κλπ"...το ακουω βερεσε.Και 200 χρονια να τον γνωριζες σκεψου οτι σε εκμεταλλευεται...απο την στιγμη που λες οτι εχει και λεφτα και απλα δεν τα αγγιζει. Εγω αυτο που εκανα ηταν οτι στο τελος...ειχα διαξιφισμο με τον εργοδοτη για τα λεφτα που μου χρωσταγε...λυσαμε (και καλα) την συνεργασια μας..κοινως μου ειπε....σταματας να δουλευεις....κοινως απολυθηκα...υποσχεθηκε να μου δωσει καποια λεφτα ανα μηνα για να καλυψει τα οφειλομενα..δεν το εκανε..και εκει ξεκινησε η πλακα Πηγα επιθεωρηση εργασιας , ανεφερα τα περιστατικα , συμπληρωσα το εντυπο της καταγγελιας. Μετα καλεσανε εμενα και τον εργοδοτη σε συναντηση ενωπιον εργατολογου.Παντα η επιθεωρηση προσπαθει να σου βρει μια λυση. Συναντηθηκαμε 2 φορες...αμετανοητος και καραγκιοζης ο εργοδοτης..οποτε δηλωσα στην επιθεωρηση οτι θελω να θεωρησει την υποθεση κλειστη...συμπληρωσα και ενα εντυπο να κινηθει η επιθεωρηση δικαστικα και πηρα ολα τα εγγραφα και πηγα σε δικηγορο. Εκει εγινε αγωγη κλπ , συναντηση με εργοδοτη και δικηγορο για συμβιβασμο , δεν καρποφορησε, δικαστηριο , αποφαση υπερ εμου ! Και μετα ξεκινανε οι κατασχεσεις για να παρεις τα λεφτα σου. Περιεγραψα ολο το χρονικο της δικης μου υποθεσης για να καταλαβεις λιγο-πολυ πως πανε τα πραγματα. Συμπερασμα , αν μπορεις να βρεις λυση / συμβιβασμο να παρεις μερος των λεφτων σου καντο.Αλλιως η διαδικασια μεσες/ακρες ειναι η παραπανω , και ειναι σιγουρα δυο πραγματα. Οτι θα παρει καιρο και τα λεφτα σου θα τα δεις , αν τα δεις , μετα απο πολυ καιρο....και τρεξιματα/διαδικασιες κλπ. Επισης αναλογισου τα εξοδα σου με αυτα που διεκδικεις.Σκεψου δηλαδη ποσα θα σκασεις σε δικηγορους , αν οδηγηθει εκει η δουλεια , και ποσα διεκδικεις...αν ειναι λιγα δηλ....οτι παρεις θα τα δωσεις στους δικηγορους...αν ειναι πολλα..προχωρας ακαθεκτος. ΥΓ: η εκφραση "επιθεωρηση εργασιας" ειναι φοβητρο για πολλους εργοδοτες.Ισως να την χρησιμοποιησεις για να παρεις τα 2 μηνιατικα και να την κανεις..π.χ πες του...δωσε μου τα μηνιατικα και παραιτουμαι .Για να γλυτωσει απολυση/αποζημιωση.Αλλιως αναγκασε τον να σε απολυσει..πηγαινε στην δουλεια κανονικα και ξυνε τα @@ σου. ΥΓ2: μερικες μορφες "νομικων προσωπων" , συσχετιζουν την προσωπικη περιουσια με την εταιρικη.Οποτε μετα αφου εχεις μια αποφαση δικαστηριου στο χερι μπορεις να κοπανησεις και να παρεις και "προσωπικη" περιουσια.
vaggos88 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 H εταιρεία που δουλεύεις τι νομική μορφή έχει; Λεφτά εννοείς ότι έχει ο επιχειρηματίας ( περιουσία δική του δηλαδή ) ή ότι η επιχείρηση έχει λεφτά ; Άλλο πράγμα η προσωπική εταιρεία άλλο η κεφαλαιουχική. Είσαι πολλά χρόνια στην εταιρεία , δηλαδή έχεις να πάρεις αποζημίωση ; Οι υπόλοιποι απλήρωτοι πόσα χρόνια δουλεύουν εκεί ; ΣΙΑ ΟΕ ειναι εαν εννοεις αυτο.Τα λεφτα προκειπτουν απο εσοδα της εταιριας.αλλα για αυτον ειναι σαν να μην υπαρχουν, δε τα υπολογιζει με τιποτα. Στην εταιρια φενομαι τους τελευταιους 8 μηνες οποτε αποζημιωση δεν. Το να με διωξει παλι δε με ενδιαφερει αφου αμα κλεισει η επιχειριση σε 2-3 μηνες πχ παλι θα εχω χασει και μαλιστα περισοτερα.οι αλλοι ειναι απο 4-7 χρονια ασφαλισμενοι αλλα δε σκεφτονται για επιθεωρηση εργασιας κλπ. Σκεφτηκα μιας και προεκυψε ενα θεμα υγειας να τον πιεσω μπας και τα παρω.και μετα ας φυγω δε με ενδιαφερει.το θεμα ειναι να μη φυγω με αδεια χερια και να μη μπλεξω οσο μπηχτης.
green gordon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Aυτος που σε ξερει 7 χρονια δεν εχει κανενα προβλημα να σε δουλευει,εσυ εχεις να πας να βρεις το δικιο σου? Στην εταιρεια λες οτι φαινεσαι τους τελευταιους 8 μηνες γιατι? Μετα γκρινιαζουμε για ολους και για ολα αλλα η μαυρη εργασια ζει και βασιλευει. Αν ειχες απο την αρχη ικα και μεγαλυτερη αποζημίωση θα επαιρνες και οαεδ μετα. Καθε μερα εκει ειναι χαμενη μερα για σενα αυριο το πρωι τον πιανεις στα ισια και ζητας τα λεφτα σου. Αν σου πει οχι του ανακοινωνεις οτι φευγεις για επιθεωρηση. Στο ινσομνια δε θα βρεις καμια μαγικη λυση.
vaggos88 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Φενομαι τους 8 γιατι πολυ απλα δουλευα παλιοτερα στη ιδια επιχειρηση. Μετα εφυγα λογο στρατου και επεστρεψα 1 χρονο αφου απολυθηκα απο το στρατο. Δεν νομιζο να ηταν αναγκαιω να αναλυσο αυτη την ιστορια τα παλιοτερα χρονια εργασιας στη ιδια επιχειρηση δεν τα υπολογιζω.Γνωριζω αυτον τον ανθρωπο 6-7 χρονια χωρις να σημαινει οτι δουλευα 6 χρονια μαυρα και τωρα μου ηρθε να παρω ενσημα. Δεν αναζητο ουτε καμια μαγικη λυση εδω. Απλα καποιος που εχει ζηση το σκηνικο και εχει κινηθει αναλογα μπορει να μου πει την αποψη-γνωμη του.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή θέλεις να τον κάνεις να σε πληρώσει αλλά δεν θέλεις να πας σε επόπτη εργασίας, ούτε σε δικηγόρο να υποθέσω. good luck. Για την ακρίβεια υπάρχει λύση. Πήγαινέ του μια pizza *edit: Σκατά, άντρας είσαι. *edit 2*: Βέβαια ας μην αποκλείουμε τίποτα. 2
black_widow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Φενομαι τους 8 γιατι πολυ απλα δουλευα παλιοτερα στη ιδια επιχειρηση. Μετα εφυγα λογο στρατου και επεστρεψα 1 χρονο αφου απολυθηκα απο το στρατο. Δεν νομιζο να ηταν αναγκαιω να αναλυσο αυτη την ιστορια τα παλιοτερα χρονια εργασιας στη ιδια επιχειρηση δεν τα υπολογιζω.Γνωριζω αυτον τον ανθρωπο 6-7 χρονια χωρις να σημαινει οτι δουλευα 6 χρονια μαυρα και τωρα μου ηρθε να παρω ενσημα. Δεν αναζητο ουτε καμια μαγικη λυση εδω. Απλα καποιος που εχει ζηση το σκηνικο και εχει κινηθει αναλογα μπορει να μου πει την αποψη-γνωμη του. Αν έχεις πρόσληψη αορίστου πριν πας φαντάρος και πας φαντάρος χωρίς να έχει λυθεί η εργασιακή σχέση ( να παραιτηθείς εσύ ή να σε απολύσει ) δεν είμαι σίγουρη αν μετράει η εργασιακή σχέση από την αρχή ή από την επιστροφή σου από το στρατό και μετά ( ψάξτο γιατί δε γνωρίζω να σου πω την αλήθεια τι παίζει ακριβώς με αυτό ). Οι φαντάροι δε θεωρούνται άνεργοι, έτσι ξέρω... Για 2 μήνες δε σε συμφέρει να αρχίσεις διαδικασίες. Ξεκινάς να ψάχνεις παράλληλα εργασία και περιμένεις... Σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι απλήρωτη τουλάχιστον για τόσο διάστημα, είναι δράμα η κατάσταση. Η κολλητή μου έχει δικηγορικό ( μαζί με συνεργάτες το έχει ανοίξει ) και όλες οι εργατικές υποθέσεις καθυστερούν πάρα πολύ... Δώρο Χριστουγέννων να υποθέσω πλήρωσε ; ΣΙΑ ΟΕ ειναι εαν εννοεις αυτο. Ξέρεις αν έχει προσωπική περιουσία στο όνομα του ; Πολύ χαλαρός να χρωστάει παντού ενώ έχει προσωπική ...Την Ο.Ε. μαζί με ποιόν την έχει ; Με συγγενή ξέρω εγώ όπως πολλές φορές συνηθίζεται ;
black_widow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Επίσχεση εργασίας? Θέλει low τρόπους...
vaggos88 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δώρο Χριστουγέννων να υποθέσω πλήρωσε ; Ξέρεις αν έχει προσωπική περιουσία στο όνομα του ; Πολύ χαλαρός να χρωστάει παντού ενώ έχει προσωπική ...Την Ο.Ε. μαζί με ποιόν την έχει ; Με συγγενή ξέρω εγώ όπως πολλές φορές συνηθίζεται ; Δώρο ναι πληρωσε δε μπορουσε να κανει και αλλιως αλλοστε. οσο για το θεμα που ειχα φυγει λογο στρατου ναι ειχαμε ληξη την εργασιακη σχεση ειχα υπογραψει παραιτηση κλπ. Για προσωπικη περιουσία εχει αλλα δε ξερω λεπτομεριες. Την Ο.Ε την εχει με τον αδελφο του.
black_widow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Να πιάνατε με το καλό τον αδερφό του ; Ασχολείται με το τι γίνεται στην εταιρεία ο αδερφός του ;
vaggos88 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Να πιάνατε με το καλό τον αδερφό του ; Ασχολείται με το τι γίνεται στην εταιρεία ο αδερφός του ;Ο αδελφος του δεν εχει καμια σχεση περαν της "συνεργασιας" και δεν ειναι εφικτο να τον ενοχλησω
black_widow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ο αδελφος του δεν εχει καμια σχεση περαν της "συνεργασιας" και δεν ειναι εφικτο να τον ενοχλησω Υπάρχει περίπτωση να προσπαθεί να κλέψει τον αδερφό του...Να εισπράττει τα έσοδα, να του φορτώνει υποχρεώσεις στην πλάτη του ! Είπες ότι υπάρχουν έσοδα αλλά αφήνει απλήρωτες όλες τις υποχρεώσεις ! Μη σου φανεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας , έτσι έχτισε σπιταρώνα ο αδερφός του πατέρα μου κλέβοντας τον πατέρα μου...Ο λογιστής εννοείται ήταν στο κόλπο ! Τελικώς επειδή ο πατέρας μου είναι υπερβολικά ήσυχος σαν άνθρωπος δε στράφηκε εναντίον του και κάνανε κάποιο συμφωνητικό να του τα δίνει λίγα λίγα όσα τουλάχιστον δεν είχαν παραγραφεί... Είχαν ας πούμε 2 Ο.Ε. στη μία ασχολιόταν πιο πολύ ο ένας στη μία ο άλλος και σε αυτή που δεν ασχολιόταν ο πατέρας μου με τη διαχείριση έγινε η πουστιά ! Ζωάρα ζει ο αδερφός του ! Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα ούτε καταγγελία ούτε να τον πιέζεις ούτε να βρεις τον άλλο ομόρρυθμο εταίρο ( τον αδερφό του ) τι περιμένεις να σου πούμε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα