Gianniz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν παιδιά, έχω μια Samsung 40'' HD (την ue40eh6030). Χθες σύνεδεσα για πρώτη φορά το pc μου με την tv μου με dvi to hdmi καλώδιο. Σημειωτέον ότι έχω windows 7 32bit και η κάρτα γραφικών μου είναι xfx geforce 8800GT. Ας πάρω με τη σειρά τις ερωτήσεις/παρατηρήσεις μου... 1) Καταρχάς, αυτό που παρατήρησα είναι, ότι όταν έχω συνδεδεμένο το pc με την tv, πρέπει να τραβάω τον δείκτη του ποντικιού πιο πέρα από τα όρια της επιφάνειας εργασίας του pc μου για να μπει στην εικόνα που βλέπω στην tv. Δε ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που λέω, αλλά αν κάποιος καταλαβαίνει αυτό που λέω μπορεί να μου πει αν αυτό είναι φυσιολογικό και έτσι πρέπει να γίνεται ; 2) Η tv μου παίζει σε ανάλυση max 1920χ1080 60p. Η οθόνη του pc μου σε 1280χ1024 max. Αν δεν κατεβάζω την ανάλυση της tv μου σε αυτήν της οθόνης του pc μου, όταν κάνω τη σύνδεση, τα εικονίδια και όλα τα παράθυρα που ανοίγουν πάνε αλλού για αλλού. Αν αντίθετα βάλω την ανάλυση της tv στο 1280χ1024 τότε όλα είναι στη θέση τους. 3) Δοκίμασα να παίξω ένα παιχνίδι (το pes12), που αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έκανα τη σύνδεση pc-tv. i) Την πρώτη φορά το έπαιξα σε ανάλυση 1280χ1024, αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είχα spikes μέσα στο παιχνίδι. Σπασίματα της εικόνας δηλάδη. Όχι κάτι υπερβολικό αλλά ήταν εκεί. ii) Τη δεύτερη φορά έβαλα την οθόνη της tv στο κανονικό της 1920x1080. Δεν είχα κάποιο τέτοιο πρόβλημα. 4) Και τις δύο φορές μου φαίνεται ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι αυξημένη. Όλα γίνονται πιο γρήγορα δηλαδή απ' ότι όταν έπαιζα στο pc. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ; Μήπως είναι απλά στο μυαλό μου ; Βασικά κυρίως με προβληματίζει το 4. Γιατί αυτό ουσιαστικά είναι που δημιουργεί πρόβλημα. Τα υπόλοιπα παλεύονται. Όποια βοήθεια μπορείτε να δώσετε θα εκτιμηθεί πάρα πολύ γιατί είμαι τελείως καινούριος πάνω στο θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gianniz Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Παιδιά κάποιος κάτι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aena0n Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 1. Οι οθόνες σου ειναι extend δηλαδή σε συνέχεια .. Γιαυτο και γίνεται αυτό , αλλά μπορείς μέσα απο τις ρυθμίσεις των Windows να το αλλάξεις ! 2 κ 3 εχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και της ανάλυσης ! 4. Την οθόνη του υπολογιστ'η σου με τι της εχεις συνδεδεμένη ? Απλά , μέσω HDMI γίνεται ταχύτερη μετάδοση σήματος , πράγμα που σημαίνει οτι ανεβάζει και ταχύτητα κίνησης ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gianniz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση! Τελικα η πιο γρηγορη κινηση ηταν επειδη ηταν ενεργοποιημενο το MotionPlus! Βλεπεις στις ρυθμισεις της τηλεορασης το ειχα απενεργοποιησει απο τοτε που την πηρα, αλλα στην hdmi συνδεση ηταν ενεργοποιημενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aena0n Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Το MotionPlus εχει να κανει με τα καρέ της εικόνας ! Οπότε τωρα όλα κομπλέ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gianniz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Ναι ολα κομπλε. Θα ψαξω λιγο και αυτο το extend που λες, αλλα και παλι οχι οτι ειναι τρομερο προβλημα αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aena0n Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Απλα πολλές φορές βολεύει για καποιες εργασιες που θες να κανεις ! Δεξι κλικ στην επιφανια εργασίας - Screen Resolution - Κι εκει που λέει Multiple displays ειναι η επιλογή ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Judgeman24 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Τυχαινει να εχω την ιδια TV με το φιλο απο πανω συγκεκριμενα "SAMSUNG UE40EH6030 40" " και εχω το εξης προβλημα..Η εικονα πολλες φορες εκει που βλεπω μια ταινια ανεξαρτητως τον τροπο ειτε με usb stick ειτε με HDMI συνδεση απο υπολογιστη ειτε ακομα και απο τα απλα καναλια που εχει η TV αισθανομαι οτι εχει spikes..Σπασιματα οθονης οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω αλλα το θεμα ειναι οτι το κανει σε ολους τους τομεις και ειδικα αν συνδεσω ps3 τα σπασιματα μεγαλωνουν..Ειναι φυσιολογικο να το κανει αυτο η προκειται για αστοχια υλικου?Παρακαλω αν μπορει καποιος που εχει την ιδια TV αν αντιμετωπιζει τα ιδια προβληματα με μενα η ακομα και αν υπαρχει καποια ρυθμηση η αναβαθμηση λογισμικου που παιζει ρολο γιατι πραγματικα ειμαι ενα βημα απο το να την παω πισω και να ζητησω αντικατασταση..Ο μονος λογος που δεν το εχω κανει ακομα ειναι γιατι την εχω μονο 1.5 μηνα...Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια πανω στο θεμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως το βλέπεις σε πολυ γρήγορες σκηνές? Μάλλον λόγω επιθετικού motion interpolation. Για δοκίμασε: Menu-> εικονα->επιλογές εικόνας -> motion plus και επελεξε το προσαρμοσμένη. Στις επιλογές Μείωση τρεμοπ βάλτο στο 5 και το Μείωση θολότητας στο 0. Να ξέρεις για καθε πηγή κρατά ξεχωριστά μνήμη. Αρα θα το ξανακάνεις για τα κανάλια, ξανά για την HDMI 1 ξανα για το USB και ουτο καθεξής. Καλο θα ηταν να φορα την τελευταία firmware http://www.samsung.com/gr/support/model/UE32EH6030WXXH-downloads?downloadName=UM. Εαν επιμένει και μάλιστα με έντονο τρόπο δεν αποκλείεται να ειναι ελαττωματικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Judgeman24 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως το βλέπεις σε πολυ γρήγορες σκηνές? Μάλλον λόγω επιθετικού motion interpolation. Για δοκίμασε: Menu-> εικονα->επιλογές εικόνας -> motion plus και επελεξε το προσαρμοσμένη. Στις επιλογές Μείωση τρεμοπ βάλτο στο 5 και το Μείωση θολότητας στο 0. Να ξέρεις για καθε πηγή κρατά ξεχωριστά μνήμη. Αρα θα το ξανακάνεις για τα κανάλια, ξανά για την HDMI 1 ξανα για το USB και ουτο καθεξής. Καλο θα ηταν να φορα την τελευταία firmware http://www.samsung.com/gr/support/model/UE32EH6030WXXH-downloads?downloadName=UM. Εαν επιμένει και μάλιστα με έντονο τρόπο δεν αποκλείεται να ειναι ελαττωματικό. Σε ευχαριστω για το χρονο σου και τις πληροφοριες το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να εξηγησω επακριβως ποιο ειναι το προβλημα της. Π.χ σημερα ηταν να την παω στο μαγαζι που την αγορασα για αντικατασταση αλλα καθησα και παρακολουθησα μια ταινια ολοκληρη πριν το κανω και δεν μου παρουσιαζε τοσο μεγαλο προβλημα μονο σε ελαχιστες σκηνες...χθες αφου διαβασα σχεδον ολα τα post στο forum σχετικα με το προβλημα μου επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις (Motion Plus) κλπ αλλα στο τελος τα γυρισα ολα στις εργοστασειακες. Το θεμα ειναι οτι εχει το 1007 λογισμικο απο το μαγαζι που την πηρα και αυτο με παραξενεψε λιγο γιατι υποτιθεται οτι θα λυνοταν το συγκεκριμενο προβλημα..Δοκιμασα αναβαθμηση και δε βρηκε κατι μετα δοκιμασα μεσω usb αλλα δεν μου εκανε update.. (σε αυτο ισως να φταιω εγω και να μην το εκανα σωστα).Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την παω στο μαγαζι και να περιμενω ποτε θα μου παρουσιασει το προβλημα γιατι ξερω απο τωρα οτι δε θα καταφερω τιποτα απολυτως... Θα δοκιμασω οπως και να χει αυτα που μου προτεινες και θα postarw για λεπτομερειες ελπιζω να φτιαξει ..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Το αρχείο που κατέβασες, καντο διπλό κλικ στο pc σου και κανε το extract σε κάποιο φάκελο. Μετα παρε το φάκελο που αρχίζει απο Τ και βαλτο σε ενα usb. Μετα κανε την αναζητηση μεσω του μενου. Να υποθέσω το εβαλες συμπιεσμένο ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Judgeman24 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Το αρχείο που κατέβασες, καντο διπλό κλικ στο pc σου και κανε το extract σε κάποιο φάκελο. Μετα παρε το φάκελο που αρχίζει απο Τ και βαλτο σε ενα usb. Μετα κανε την αναζητηση μεσω του μενου. Να υποθέσω το εβαλες συμπιεσμένο ε? προσπαθω να το βαλω αλλα μου εμφανιζει στο pc την εφαρμογη της αναβαθμησης σαν μια μικρη εικονα με ενα μπλε CD πανω της περιπου οπως ειναι καποια αρχεια του microsoft word σε εμφανηση και μολις παω να το κανω αναζητηση στην TV μου λεει οτι δε βρεθηκε καποιο αρχειο... προσπαθω να το βαλω αλλα μου εμφανιζει στο pc την εφαρμογη της αναβαθμησης σαν μια μικρη εικονα με ενα μπλε CD πανω της περιπου οπως ειναι καποια αρχεια του microsoft word σε εμφανηση και μολις παω να το κανω αναζητηση στην TV μου λεει οτι δε βρεθηκε καποιο αρχειο... Ειχες δικιο συμπιεσμενο το περνουσα γι αυτο και δε μου το εβρισκε...Θα προσπαθησω με τον τροπο σου και επανερχομαι ! Το αρχείο που κατέβασες, καντο διπλό κλικ στο pc σου και κανε το extract σε κάποιο φάκελο. Μετα παρε το φάκελο που αρχίζει απο Τ και βαλτο σε ενα usb. Μετα κανε την αναζητηση μεσω του μενου. Να υποθέσω το εβαλες συμπιεσμένο ε? Τελικα εκανα αναβαθμηση απο 1007 σε 1012 συμφωνα με αυτο που μου εγραφε και παρατηρωντας την εικονα 5 λεπτα δεν προσεξα την παραμικρη στιγμιαια αλλοιωση εικονας ελπιζω να συνεχισει ετσι και να ηταν αυτο το προβλημα..!Θα ηθελα να ζητησω αν μπορεις να μου στειλεις καποιο link με τις προτεινωμενες ρυθμισεις του συγκεκριμενου μοντελου! Σε ευχαριστω για το χρονο σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα