Προς το περιεχόμενο

Toshiba 1TB 2.5 inch usb 3.0 49,99 λίρες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τελευταία φορά άλλαξα τρόπο αποστολής για αυτό ακριβώς το λόγο, πιστεύοντας ότι θα έχει tracking, Δυστυχώς δεν είχε. Τέλος πάντων όταν μετά από 17 ημέρες ενημέρωσα μου έδωσαν πίσω τα έξοδα αποστολής και το ξαναέστειλαν με τον απλό τρόπο. Γίνεται αυτόματα , δεν βρήκα τον τρόπο να τους πω να το στείλουν διαφορετικά.

Περίμενα ακριβώς δύο εβδομάδες (μέχρι παρασκευή) δεν ήρθε, και το Σάββατο βράδυ ενημέρωσα και χθες είδα ότι μπήκαν τα χρήματα στην πιστωτική. 

Στην αρχή σκέφτηκα κι εγώ ότι κάποιος μπορεί να τα παίρνει αλλα δεν έχω χάσει κάτι άλλο, Άν δεν έχει tracking είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη. Πάντως σπίτι δεν έχουν φτάσει.. κάπου στη διαδρομή χάνονται (κλέβονται) ή για κάποιο λόγο επιστρέφονται πίσω...

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Εχουμε πει και σε αυτο το νημα οτι για να εχεις τρακιν απο αμαζον επιλεγεις μονο express το οποιο ειναι ακριβο. Με το standard δεν εχεις φυσικα τρακιν και δεν αλλαζει τιποτα απολυτως απο την fss αποστολη!

Οταν και ΑΝ χανεις 2ο αντικειμενο πας στα Ελτα και κανεις ΜΕΓΑΛΗ φασαρια και δεν φεσωνεις το αμαζον χανοντας 6 αντικειμενα! Αντε να μας κοψουν να ησυχασουν και τα εδω μαγαζια και να κοψετε εντελως το φαι για να αγοραζετε ενα γκατζετ απο Ελλαδα. (να κοψουμε αφου θα μας παρει ολους η μπαλα)

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως αν έχει περάσει κάνα 2μηνο πχ απο το 1ο περιστατικό (2βδομαδες να ερθει +1μηνα που κρατάνε τα ΕΛΤΑ τα του εξωτερικου +2βδομαδες να γυρίσει πισω), καλό είναι να γίνει μια ερώτηση στο αμαζον μην τυχόν έχει επιστραφεί να ξέρουμε τουλαχιστον αν το βουτηξαν η αν έκαναν αλλου ειδους βλακεία τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

@dpress

Στα ελτα είναι το θέμα σου πιστεύω.Για να δεις την αντίθετη άκρη,πρόσφατα παρέλαβα 500άρη Touro στις 8/2 με dispatch 4/2!Είναι το πιο γρήγορο πακέτο που πήρα ποτέ με Royal mail,το επόμενο πιο γρήγορο ήταν 6 μέρες μέχρι τώρα.Συνήθως κάνουν 8-10 πάντως,αναλόγως τα κέφια του ταχυδρόμου για το πότε θα φέρει την ειδοποίηση.

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω έχω παραλάβει κανονικά άλλα πακέτα μεταξύ των οποίων και έναν seagate 3,5" 2tb. Με μεγαλύτερη καθυστέρηση τις δύο μέρες, ενώ ένα μου είχε έρθει πέντε μέρες νωρίτερα.

Όταν έστειλα μήνυμα για καθυστέρηση και της δεύτερη αποστολής, αυτόματα σου λένε ότι δεν το ξαναστέλνουν για τρίτη φορά και κάνουν επιστροφή χρημάτων. 

Και μεταξύ άλλων σημειώνουν τα εξής:

Within 15 working days of this refund, you'll receive an e-mail asking whether you've received the original/replacement order.  A response to this e-mail is required and we reserve the right to charge your original payment method or claim for payment for the above order if we don't receive a reply within 14 days of the dispatch of the e-mail.

Your response is required for audit purposes with Royal Mail so that Amazon can claim the cost of the order for non-arrival.  It's a requirement from Royal Mail that the recipient of the parcel confirms whether they received the original order.

Σε μένα σε καμία περίπτωση δεν έχει έρθει e-mail μετά από 15 ημέρες από την επιστροφή χρημάτων, για να τσεκάρουν αν τελικά ήρθε το πακέτο. Και όπως βλέπετε την αποζημίωση για τα αντικείμενα που δεν παραλαμβάνονται την διεκδικούν από το Royal Mail. 

Καλά πραγματικά υπάρχει περίπτωση να διακόψουν τις αποστολές σε μια χώρα επειδή χάνονται πακέτα? Τότε δεν θα έστελναν πουθενά. Ή μήπως δεν τα έχουν ασφαλισμένα (όπως το λέει άλλωστε με το Royal Mail) προκειμένου να αποζημιώνονται για τέτοιες περιπτώσεις.

Ή μήπως είναι τόσο αφελής, το amazon, το Royal Mail ακόμα και τα ΕΛΤΑ που να εξαφανίζονται έτσι τα πακέτα να αναλαμβάνουν το κόστος κι εγώ να το παίζω έξυπνος χωρίς να με ενοχλούν και να παίρνω τα χρήματά μου πίσω... 

Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω κι εγώ.

Πάντως Θα ξαναστείλω μήνυμα στο amazon να ρωτήσω αν τελικά αυτά τα πακέτα επιστράφηκαν. Ή τελικά τι έχουν απογίνει. 

Δημοσ.

1.Καλά πραγματικά υπάρχει περίπτωση να διακόψουν τις αποστολές σε μια χώρα επειδή χάνονται πακέτα? 2. Τότε δεν θα έστελναν πουθενά. 3. Ή μήπως δεν τα έχουν ασφαλισμένα (όπως το λέει άλλωστε με το Royal Mail) προκειμένου να αποζημιώνονται για τέτοιες περιπτώσεις.

4. Ή μήπως είναι τόσο αφελής, το amazon, το Royal Mail ακόμα και τα ΕΛΤΑ που να εξαφανίζονται έτσι τα πακέτα να αναλαμβάνουν το κόστος κι εγώ να το παίζω έξυπνος χωρίς να με ενοχλούν και να παίρνω τα χρήματά μου πίσω...

1. Oh yes! (Play.com)

2. Oh no, γιατι σε αλλες χωρες (ας πουμε τυπου γερμανιας - δε ξερω τι μπορει να γινεται με τα Ελτα καποιας αλλης βαλκανικης - πχ) τετοια 'κρουσματα' ειναι πρακτικα ανυπαρκτα.

3. Νομιζω οτι μια ασφαλιση θα κοστιζε παραπανω απο την υπηρεσια registered mail που υποχρεωνει τα ΕΛΤΑ σε προσωπικη επιδοση και τον παραληπτη να υπογραψει (δεν ξερω παντως, για να λενε οτι τα διεκδικουν ισως καπου να καλυπτονται).

4. Χαζους δεν τους λες, αφελεις (ή απλα "ανθρώπους"!) ωστε να θεωρουν οτι η 'αλυσιδα' της μεταφορας μεχρι εσενα θα λειτουργησει οπως πρεπει και οτι εσυ δε θα προσποιηθεις οτι δεν παρελαβες ωστε να παρεις τζαμπα 2 προϊοντα, μαλλον ναι. Απο τη στιγμη που δεν επιβαλλεται (δεν προβλεπεται καν) να υπογραψεις και τα Ελτα σχεδον ποτέ ΔΕΝ ζητουν ταυτοτητα για μια εστω τυπικη ταυτοποιηση (οταν παραλαμβανεις απο υποκαταστημα, ποσο μαλλον οταν απλα το παρατανε στην εισοδο της οικοδομης!), πού θα βρουν πατημα να κυνηγησουν εσενα;

5. Τελικα καπου καποτε στην πορεια καποιος θα 'στραβωσει', θες να ειναι η Royal και να πει "αμα ειναι να με κυνηγατε δεν ξαναπαιρνω non-registered mail για Ελλαδα απο σας", θες το αμαζον και να πει "δεν γινεται αλλο δουλεια ετσι", οι προφανεις και μοναδικες επιλογες θα ειναι πλεον τα ακριβα μεταφορικα (θυμιζω γερμανικο και ιταλικο αμαζον πλεον απο ~6ευρω για απλη αποστολη (+0.5ευρω/κιλο) εχει γινει 9ευρω +3ευρω/κιλο) ειτε το κοψιμο των υποψηφιων 'επικινδυνων' αντικειμενων, δηλαδη των ακριβων (ηδη το εκαναν για μεγαλα/ογκωδη αντικειμενα πχ μεγαλες τηλεορασεις που τα μεταφορικα πρεπει να ηταν ασυμφορα για να τα αφησουν στο "δωρεαν"), οπως πχ το play που πλεον δε στελνει τιποτα πανω απο 30 ευρω (και οπου 30 ευρω στο play.com βαλε το πολυ 20 λιρες με την 'ισοτιμια' τους, την οποια σε αναγκαζουν να πληρωσεις).

6. Εν τελει, φυσικα και δεν φταις εσυ που δεν παρελαβες οπως επρεπε αυτα που παρηγγειλες. Θα μπορουσε να ειναι πολλοι οι υποψηφιοι 'θυτες' αλλα απο τη στιγμη που δεν μιλαμε για 1 τυχαιο περιστατικο αλλα 6 σερι δε μπορω να φανταστω ουτε οτι το αμαζον δεν τα εστειλε ουτε οτι τα εχασε η Royal. Αρα τι μας μενει; ;) Γι αυτο και οι παρατηρησεις να κανεις φασαρια στα ΕΛΤΑ, και στη χειροτερη βαλε ενα κουτακι στο σπιτι και μετα ολη η ευθυνη πεφτει αποκλειστικα πανω τους.

Δημοσ.

ρε παιδια σε μενα ερχονται κανονικα το πολυ μια βδομαδα(εργασιμες),μαλλον καποιο καλοπαιδο απο τα ελτα εχει μακρυ χερι....

Δημοσ.

Παντως και εγω στην τελευταια παραγγελια μου κ τα πραγματα ηρθαν μετα την εκτιμωμενη ημερομηνια κ αφου το αμαζον ειχε στειλει ηδη την αντικατασταση τους.οταν επικοινωνησα μαζι τους απλα μου ειπαν ειτε να αρνηθω να παραλαβω τα της αντικαταστασης ειτε να παραλαβω και να τα στειλω πισω και να μου επιστρεψουν τα μεταφορικα που θα χρεωθω.

Παντως η αληθεια ειναι οτι στα ελτα εχουν ενα θεματακι απο τα χριστουγεννα κ μετα..μια υπαλληλος στα ελτα πατρας με εβαλε να ψαχνω μονος μου να βρω το δεμα μου καθως μου ειπε εχουν παρα πολλα για τα οποια δεν εχουν σταλει καν ειδοποιησεις..δεν υπαρχουν υπαλληλοι ουτε για αυτο..ποσο μαλλον ταχυδρομοι...αν και μου ειπε πως πλεον σχεδον κανενας ταχυδρομος δεν κουβαλαει απλα δεματα προς παραδοση του αμαζον..για διαφορους λογους..στο τελος μου ειπε πως αν κατι μου αργει να ερθει να πηγαινω στα ελτα και να ζηταω να το ψαξουν εκεινοι.οποτε υπομονη..

Δημοσ.

καλησπερα [αιδια ακομα κ εμενα δεν εχει ερθει κοντευοθμε μηνα γιατι παρασκευη αν θυμαμαι καλα δεν εχω παρει ποτε δεμα επισης σημερα ηρθαν κατι γραμματα σπιτι(λογαριασμοι).ειτε αργουν να κοιταξουν τα δεματα ειτε το εφερε κ πεταξε το πουλακι.

για τα απλα δεματα απο royal εχουν καποιες καταστασεις αυτοι για να δουν αν το παρελαβαν η οχι οπως κ αν το παρεδωσαν η οχι;

δηλαδη αν παω στα ελτα τι να τους πω;

Δημοσ.

Οτι ψαχνεις ενα δεμα απο αμαζον..και οτι δεν σου εχουν στειλει ειδοποιηση ακομα,ενω θα τους πεις οτι το αμαζον τσεκαρε οτι εχει μπει ελλαδα.οποτε ετσι θα τους πιεσεις λιγο να ψαχτουν για το δεμα σου.

Δημοσ.

Παιδια περιμενω εναν εξωτερικο σκληρο απο amazon με dhl. (τον εστειλαν με dhl)

Τι λεει η dhl σε σχεση με royal mail?

Τον ιουλιο περιμενα εναν ssd με royal και τελικα δεν ηρθε ποτε...τελικα μου επεστρεψαν τα χρηματα γιατι δεν ειχαν αλλον να στειλουν.

Nα δω τι θα γινει τωρα με dhl, πρεπει να παραλαβω 25-2.

Οχι τιποτα αλλο αλλα αν τους ξαναπω οτι δεν παρελαβα θα νομιζουν οτι τους δουλευω....

Δημοσ.

Ενα πολυμηχανημα που ειχα παρει το ειχαν στειλει με dhl και σπιτι μου ηρθε με την πορτα-πορτα των ελτα κ χρειαζοταν υπογραφη για να το παρω.κατι σαν συστημενο.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια περιμενω εναν εξωτερικο σκληρο απο amazon με dhl. (τον εστειλαν με dhl)

Τι λεει η dhl σε σχεση με royal mail?

Οχι τιποτα αλλο αλλα αν τους ξαναπω οτι δεν παρελαβα θα νομιζουν οτι τους δουλευω....

Ειναι αρκετα πιο αργη απο την ρογιαλ σε κανονικες συνθηκες. Ηδη εχουν μετρησει παραπανω ημερες για το estimate αλλα μπορει να κανει και 2-3 παραπανω. Θα περιμενεις και θα σου ερθει. Εκτος αν στα τρωει κανεις στο σπιτι (οποτε θα μιλησεις στον ταχυδρομο να μην στον αφησει κατω αλλα να σου φερει χαρτακι, που λογικα χαρτακι θα σου φερει ετσι και αλλιως γιατι ειναι μεγαλυτερο κουτι απο τον ssd).

Αν κατι δεν σας ερχεται καλο θα ειναι να μην το αφηνετε ετσι αλλα να περνατε απο το ταχυδρομειο (γραφειο ταχυδρομων) της περιοχης σας (να ζητησετε τον ταχυδρομο που περνα απο την οδο σας), μπορει να το βρειτε εκει η αν οχι  να κανετε μια διαμαρτυρια. Αν δεν εχετε ταχυδρομικο κουτι που να χωρανε μετρια πακετακια να ζητατε να σας αφηνουν παντα χαρτακι τουλαχιστον. Μια φορα θα μιλησετε και δεν θα ξαναχασετε κατι πιστευω.

ktsolkas αυτο που λες ηταν με tracking, αυτο που λεει ο φιλος ειναι χωρις τρακιν οποτε θα του το φερει ο απλος ταχυδρομος και οχι οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ- δεν ειναι συστημενο.

Δημοσ.

επιτελους σημερα εφτασε ο σκληρος

ειναι το δευτερο πακετο δυστυχως

ακριβως 1 μηνα απο την παραγγελια πηγε το ολο ζητημα

αλλα τελος καλο ολα καλα ξεκιναω να τον γεμιζω 

τωρα τι εγινε με το αλλο πακετο 

μην λεω παλι τα ιδια αλλα

50-50 να τον πηρε καποιος απο το ταχυδρομειο η να τον πηρε καποιος απο την πολυκατοικια

το δεμα εντελει ηταν παρεα με τα γραμματα της πολυκατοικιας σαν απλο δεμα.

επισης ηταν κ λιγο βρεγμενο το εξωτερικο κουτι απο κατω.

Δημοσ.

Παρέα με τα γραμματα=99% πολυκατοικία. Βάλε ταχυδρομικό κουτί, 15-20€ κανουν και πιάσε τον ταχυδρόμο και πρηξτον να τα βάζει στο κουτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...