Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο ποιο μαγαζι ειναι αυτη η συνθεση φιλε? Για την 6870 εισαι σιγουρος οτι τραβαει παραπανω απο 7770?

Ενταξει.. Το μεσημερακι θα ανοιξω ενα θεμα με συμπληρωμενη την φορμα και αν μπορεις να μ δωσετε εκει τις προτασεις σας.. :)

Ναι τραβάει παραπάνω από 7770 !

Είναι από το digitalmaster με δωρεάν μεταφορικά !

http://www.digital-master.gr/el-gr/

Τοτε αυτη πως σας φαινεται? O ssd θα μπει αργοτερα...

Ούτε ο 8120 είναι καλή επιλογή ούτε χρειάζεσαι μητρική με 990FX chip ....  Κοίταξε αυτό που σου έδωσα ! :-D

Δημοσ.

Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι είναι πολύ καλές επιλογές οι ΜΒ/CPU. Απλά να ξέρεις ότι τον 8120 πρέπει να τον κλοκάρεις (ο περιβόητος 6300 είναι απλά Pre-ov-clocked) και σε βάθος χρόνου τα δύο επιπλέον Threads θα φανούν πολύτιμα. Τώρα αν μπορείς να πας στον 8320 θα έχεις λίγο καλύτερο Optimization. Για μένα όμως δεν αξίζει τα 30 ευρώ διαφορά.

Απλά την ΜΒ όχι από εκεί. Δες λίγο skroutz:

https://www.skroutz.gr/s/343278/MSI-990FXA-GD65.html?keyphrase=990FXA-GD65

H τιμή που την έχουν τα τρία πρώτα είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑΡΑ. Από το Zero-one ψωνίζω, είναι σοβαρό μαγαζί και δεν κάνει λάθη (την έχει και σε απόθεμα). Και 3στα3 δύσκολα να έχουν κάνει λάθη. Εγώ θα την τσιμπούσα χθες. Είναι εκπληκτικό Board για αυτά τα χρήματα

Και με την διαφορά τιμής που έχει παίρνεις άνετα 7850 και πας σε άλλη κλάση πλέον σε VGA άρα και Gaming. Προσοχή αυτήν με τα 2GB

@Adtakhs

Πως και πρότεινες ΜΒ με 4Power phases για 8320?...

Δημοσ.

Τα 4 είναι για τον επεξεργαστή. Τα άλλα είναι για memory-chipset

Ούτως ή άλλως αν παίζει όντως η GD65 δεν τίθεται οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης σε αυτά τα €

Δημοσ.

Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι είναι πολύ καλές επιλογές οι ΜΒ/CPU. Απλά να ξέρεις ότι τον 8120 πρέπει να τον κλοκάρεις (ο περιβόητος 6300 είναι απλά Pre-ov-clocked) και σε βάθος χρόνου τα δύο επιπλέον Threads θα φανούν πολύτιμα. Τώρα αν μπορείς να πας στον 8320 θα έχεις λίγο καλύτερο Optimization. Για μένα όμως δεν αξίζει τα 30 ευρώ διαφορά.

VISHERA vs BULLDOZER !

Πάντως με μια μικρή συμπίεση κόστους πας σε 8320 και καθαρίζεις ! Και αν ισχύει η τιμή της GD65 απλά η πλατφόρμα δεν έχει αντίπαλο σε VALUE FOR MONEY  αυτή την στιγμή ! 

Και κλοκάρεις και τα πάντα ! 

Δημοσ.

Σοβαρά μιλάς τώρα! Μου υποδεικνύεις δλδ ΕΜΕΝΑ ποιος είναι Vishera και ποιός Zambezi :cry: Και όχι Vishera vs Bulldozer. Ή θα πεις Bulldozer vs Piledriver για να τονίσεις την αρχιτεκτονική ή Vishera vs Zambezi για να τονίζεις τα Desktop μοντέλα! Άντε μαμώ την ασχετοσύνη μου μέσα (που τα τονίζετε και με BOLD) που έχετε πάρει φόρα και γράφετε παντού :mad:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_%28microarchitecture%29#BULLDOZER_Core_.28aka_Module.29

Με τους Piledriver η AMD δεν εφηύρε τον τροχό. Optimizations έκανε. Με τους επόμενους (SteamRoller) μπoρεί κάτι να γίνει. Άντε μπας και ξαναγυρίσουμε στην αγαπημένη μας AMD B)

Δημοσ.

Ελα βρε που εξάπτεσαι ! Θες να μου πεις εσύ δηλαδή πως δεν κατάλαβες σε τι αναφέρομαι ............

Πιάσε την ουσία και άσε αν μιλάμε για ZAMBEZI ή BULLDOZER που για εμένα είναι το ίδιο και το αυτό !

ή για PILEDRIVER ή VISHERA που για εμένα πάλι σαν desktop χρήστη είναι το ίδιο και το αυτό ....

Τι δεν κατάλαβες δηλαδή ... ότι μιλάμε για μια γενιά πριν και για μια γενιά μετά ??

Αυτό είναι το νόημα ...

Δημοσ.

Βρε ΕΓΩ όλα τα κατάλαβα. Αλλά δεν μας διαβάζουν μόνο users που τα καταλαβαίνουν. 9στους10 είναι αδαής οι άνθρωποι και από αυτά ενημερώνονται. Οπότε καλό είναι να τα λέμε σωστά, ειδικότερα αν κάποιος επισταμένα τον διορθώνει λανθασμένα ;)

Clock per clock, corre/core (και καλύτερα thread/thread) η Piledriver αρχιτεκτονική είναι ανώτερη από την Bulldozer κατά ~10% σύμφωνα με τις marketing ανακοινώσεις της AMD. Τελικά όμως η διαφορά κυμαίνεται σε ένα 6-8%. ΔΛΔ εσύ το βρίσκεις σοφό με σχεδόν ίδια χρήματα να αγοράσει κάποιος 6threads (6300) του PD από τα 8threads(8120) του BD? Τα νέα games όλα βλέπουν πλέον 4Threads (και ο 8120 θα πάει σίγουρα πιο ψηλά τους πυρήνες του από τον 6300), ενώ σύντομα θα βλέπουν ότι έχουν να σου δώσουν οι επεξεργαστές. Μέσα στην χρονιά έρχονται οι νέες κονσόλες με πολυπήρηνους επεξεργαστές και τα ports πλέον σε PC θα τους εκμεταλλεύονται.

Γιαυτό και του είπα να προτιμήσει τα 8 threads... Απλό? :mellow:

Δημοσ.

Εγώ δεν βάζω τον 8120 γιατί δεν ξέρω κατά πόσο κλοκάρει ο χρήστης  και την χρήση που θέλει να κάνει στο σύστημά του. Θεωρώ ποιο σώφρν αν θελήσει 8-core να δώσει +30€ και να κάνει μια ψιλοσυμπίεση κόστους σε περιφερειακά και να τελειώνει !

Περισσότερο για το performance /watt το λέω και όχι για τις επιδόσεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...