Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδια..οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω ενα ups της apc (δε θελω αλλη μαρκα) και δεν μπορω να καταλαβω π'οσα VA χρειαζομαι.. εγω εχω corsair τροφοδοτικο στο pc 850watt (με intel i5-3570K, 8GB corsair, nvidia geforce 670gtx και m/b:P8Z77V-LX, 2ssd corsair 128gb-seagate 500gb και 1ΤΒ wd) , μια οθονη samsung p2770hd, logitech z5500 speakers και το ps3.. ποσα VA ups να κοιταξω?  αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην καει τιποτα απο τα παραπανω

Επεξ/σία από georgia89
Δημοσ.

Πολυ καλή η επιλογή σου για ups της Apc. Είναι όντως απο τα κορυφαια στην αγορά.

Εγώ εχω αυτό http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/trofodosia/ups/APC-UPS-1500VA-Line-Interactive-BR1500GI-BR1500G----I.htm με παρεχόμενη προστασία 865 watt. Με τον υπολογιστή της υπογραφής μου όταν τρέχει παιχνιδια το μόνο που καταφέρνω είναι να δουλευω το ups στο "ρελαντί" ζητώντας μόνο 380 watt.

Αρα άνετα μπορείς να κάνεις και την δουλειά σου και με αυτό. http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/trofodosia/ups/.htm#tabCharacteristicsAPC-UPS-APC-900VA-Line-Interactive-BR900GI

Δημοσ.

H επιλογή ενός UPS είναι περίεργη και τα απαιτούμενα δεδομένα για αυτήν παρερμηνεύονται. Για παράδειγμα υπάρχει το κάτω όριο VA που πρέπει να έχει γιατί αλλιώς δεν θα στο κρατήσει, ενώ το πάνω όριο δεν υπάρχει αφού όσα περισσότερα τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις για να κάνεις shut-down.

Θεωρητικά για ένα PC, θέλουμε να μας κρατάει 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα για να σώσουμε την δουλειά μας και να κάνουμε shut-down.

Η APC έχει εγαλείο για τον υπολογισμό ενός κατάλληλου UPS:

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

(είναι λίγο outdated στις CPU αλλά βάλε έναν Nehalem ι5-700 και θα είσαι εντάξει)

Σε ένα παρόμοιο PC με το δικό σου αλλά με πιο ενεργοβόρες κάρτες (CF5850), το Back-Up UPS Pro 900VA σε idle μου δίνει 25 λεπτά και σε load ~10. Πιστεύω ότι το 650αρι θα ήταν πιο ιδανικό (το PRO βγαίνει σε 550 στα ~ίδια ευρώ), αλλά το είχα βρει σε προσφορά τότε και το πήρα.

Έχω δει όμως άπειρο κόσμο να αγοράζει UPS για τους λάθος λόγους, επειδή επικρατεί άγνοια. Και επειδή λες αυτό "αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην καει τιποτα απο τα παραπανω" θεωρώ ότι δεν θες UPS. Ένας σταθεροποιητής τάσης ή έστω ακόμα ένα πολύ καλό πολύμπριζο, ή συνδυασμός των δύο θα αρκούσε. Αν επέλεγες μέσα από την γκάμα της APC και για αυτά θα ήσουν καλυμμένος

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...το θεμα δεν ειναι μονο οτι θα σωσω τη δουλεια που δε με νoιαζει κιολασ γιατι δεν κανω κατι σοβαρο..αλλα απο το ξαφνικο κλεισιμο μπορει να χτυπησει ο δισκος ..στην ουσια αυτο γλιτωνεις με το ups που δεν το γλιτωνεις με το σταθεροποιητη..κατα τα αλλα ναι κ ο σταθεροποιητης τασης θα αρκουσε για να μην καει το ps3 ..η οθονη κλπ.. και για να μη σας πω ψεμματα δεν καταλαβαινω να διαλεξω απο αυτα που μου προτεινετε γιατι ο ενας ειναι με 900VA και ο αλλς με 650VA και φυσικα με μεγαλη διαφορα στην τιμη..εγω ποιο χρειαζομαι? και αν μπορει ο ninos30 να μου εξηγησει τι εννοει οτι σε idle δινει 25λεπτα και σε load 10..

Δημοσ.

Υπάρχει ο θεωρητικός κίνδυνος για τον δίσκο που λες. Πρακτικά όμως στις 1-2 διακοπές τον χρόνο (και αν έχεις τόσες, εγώ πχ έχω μία στα 2 χρόνια) αν σου κάτσει να χτυπήσει το δίσκος τι να σου πω ρε φίλε μου... είσαι πολύ άτυχος. Από την άλλη σκέψου πόσες φορές έχεις αναγκαστεί να κλείσεις βάναυσα το κουτί πατώντας το power-button παρατεταμένα γιατί πχ κάτι κόλλησε. Σίγουρα πολύ περισσότερες και κανένα UPS δεν θα σε βοηθήσει σε αυτό. Και ο σκληρός ΔΕΝ χαλάει... Υπάρχει πάντως μια γενικότερη παρερμηνεία για την χρήση του UPS γενικότερα.

Τα 25 και 10, είναι τα λεπτά που μου δίνει το UPS μου για λειτουργίααν πέσει το ρεύμα σε αντίστοιχες καταστάσεις Load/idle. Και όταν λέω load εννοώ gaming με το CF ενεργοποιημένο. Τα APC έχουν και οθόνη που σου δίνει πολλές πληροφορίες πχ πόσα W τραβάς ανά πάσα στιγμή, σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία,  σε τι V/HZ δουλεύει κλπ, αλλά και δικό τους SW που πραγματικά σου λέει τα πάντα (μέχρι και ευρώ κατανάλωσης ανά μέρα σου βγάζει αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ο θεωρητικός κίνδυνος για τον δίσκο που λες. Πρακτικά όμως στις 1-2 διακοπές τον χρόνο (και αν έχεις τόσες, εγώ πχ έχω μία στα 2 χρόνια) αν σου κάτσει να χτυπήσει το δίσκος τι να σου πω ρε φίλε μου... είσαι πολύ άτυχος. Από την άλλη σκέψου πόσες φορές έχεις αναγκαστεί να κλείσεις βάναυσα το κουτί πατώντας το power-button παρατεταμένα γιατί πχ κάτι κόλλησε. Σίγουρα πολύ περισσότερες και κανένα UPS δεν θα σε βοηθήσει σε αυτό. Και ο σκληρός ΔΕΝ χαλάει... Υπάρχει πάντως μια γενικότερη παρερμηνεία για την χρήση του UPS γενικότερα.

Τα 25 και 10, είναι τα λεπτά που μου δίνει το UPS μου για λειτουργία αν πέσει το ρεύμα σε αντίστοιχες καταστάσεις Load/idle. Και όταν λέω load εννοώ gaming με το CF ενεργοποιημένο. Τα APC έχουν και οθόνη που σου δίνει πολλές πληροφορίες πχ πόσα W τραβάς ανά πάσα στιγμή, σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία,  σε τι V/HZ δουλεύει κλπ, αλλά και δικό τους SW που πραγματικά σου λέει τα πάντα (μέχρι και ευρώ κατανάλωσης ανά μέρα σου βγάζει αν θες.

μαλιστα..σαν κατι να καταλαβαμε..απλα εγω ειχα τρεις διακοπες σε μιαμιση βδομαδα..κατι πρεπει να παιζει με την ολη φαση του ηλεκτρικου στο σπιτι ..δεν ξερω..και επειδη γινονται συχνα αποφασισα το ups!  απλα η βασικη μου απορια ειναι πως γινεται να με καλυπτει και το 650VA και το 1500?? δε θα πρεπε αν με καλυπτει το ενα (δλδ το 1500) τοτε το αλλο(δλδ το 650) να μην επαρκει?

Επεξ/σία από georgia89
Δημοσ.

Δεν στο εξηγώ στο πρώτο post αυτό? :whistle:

Για παράδειγμα υπάρχει το κάτω όριο VA που πρέπει να έχει γιατί αλλιώς δεν θα στο κρατήσει, ενώ το πάνω όριο δεν υπάρχει αφού όσα περισσότερα τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις για να κάνεις shut-down.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πηρα αυτο τελικα http://www.cosmodata.gr/product/75666/

δεν εχω κατσει ακομα να το συνδεσω γιατι ηθελα να ρωτησω ενα δυο πραγματακια...δλδ, μπορω να το συνδεσω σε μπαλαντεζα η σε πολυμπριζο ασφαλειας που ηδη εχω ή πρεπει η μπριζα του ups να ειναι κατευθειαν στον τοιχο?? και οθονη, ηχεια, ps3 τα κουμπωνω κατευθειαν επανω?

Δημοσ.

Sorry που δεν είδα πιο νωρίς τα posts σου... Βρε, γιατί πήρες το 1500αρι? Τι να το κάνεις το θηρίο? Και με το 900αρι ήσουν πέρα για πέρα καλυμμένη! Το πρώτο μου Post δεν το είδες που έκανα, που σου λέω σε ένα πιο ενεργοβόρο σύστημα από το δικό σου έχω +10 λεπτά? ΔΛΔ δεν προλαβαίνεις να κάνεις shut-down σε τόσο χρόνο? :confused:

Καλό θα ήταν το UPS με το PC και την οθόνη σου μόνο πάνω να πάει σε ξεχωριστή μπρίζα. Αν δεν μπορείς αλλιώς βάλτο και σε πολύμπριζο.

Δημοσ.

δε γινεται χωρια...αυτη τη στιγμη ειναι σε ενα πολιμπριζο..ηχεια, pc, ps3 και οθονη και δεν μπορουν να πανε χωρια...βαζω λοιπον ups κατευεθειαν στην πριζα και πανω σ αυτο συνδεω στις σουκο υποδοχες τα μηχανηματα αν καταλαβα καλα??και αλλη μια ερωτηση...πανω στο ups αν συνδεσω πολυμπριζο τοτε θα μου προστατευει και οτι συσκευη εχει πανω το πολυμπριζο??(π.χ κλιματιστικο, πολυμηχανημα κλπ??)

Δημοσ.

Γεωργία με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σου, σε παρακαλώ πολύ διάβασε πάλι το πρώτο μου post στο θέμα σου γιατί έχω εκνευριστεί πολύ (με αυτά που ρωτάς). Νομίζω-πιστεύω πως στα εξήγησα πάρα πολύ απλά όλα και κατανοητά.

Στο έλεγα από την αρχή, αν θέλεις να προστατεύσεις τα "μηχανήματά" σου ας αγόραζες έναν σταθεροπιητή τάσης και δύο καλά πολύμπριζα και με 80-90 ευρώ θα είχες κάνει την δουλειά σου τέλεια. Τώρα έχεις δώσει 300 ευρώ μάλλον τζάμπα...

Δημοσ.

Γεωργία με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σου, σε παρακαλώ πολύ διάβασε πάλι το πρώτο μου post στο θέμα σου γιατί έχω εκνευριστεί πολύ (με αυτά που ρωτάς). Νομίζω-πιστεύω πως στα εξήγησα πάρα πολύ απλά όλα και κατανοητά.

Στο έλεγα από την αρχή, αν θέλεις να προστατεύσεις τα "μηχανήματά" σου ας αγόραζες έναν σταθεροπιητή τάσης και δύο καλά πολύμπριζα και με 80-90 ευρώ θα είχες κάνει την δουλειά σου τέλεια. Τώρα έχεις δώσει 300 ευρώ μάλλον τζάμπα...

ok..κλεινω και το post.. μου το φερανε απ εξω μιση τιμη..(150ε) γι αυτο το πηρα! thanks για τη βοηθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...