Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Έχοντας κλείσει αισίως 3 χρόνια απο την τελευταία αναβάθμιση,σκεφτόμουν οτι ίσως έφτασε ο καιρός για μετάβαση σε κάτι φρέσκο (ή τουλάχιστον βιώσιμο σάν πλατφόρμα)

Το σύστημα αποτελείται απο έναν [email protected],Asus P5Q,4x1Gb Corsair Dominator,Sapphire 4870X2 και σε ανάλυση 1680x1050 βλέπω κάποια ήπια σημάδια κόπωσης...

Τα 400 ευρώ αποτελούν το ταβάνι του budget μου,το οποίο είναι και επιεικώς (και επικός) τραβηγμένο απο τα μαλλιά.

Το δίλημμα λοιπόν είναι νέα πλατφόρμα ή δυνατή κάρτα γραφικών;

Σκεφτόμουν ένα πακέτο με τον FX8350,μητρική και 8gb φτηνές μνήμες με συνολικό κόστος ~380 ευρώ και κρατώντας την 4870Χ2 η οποία (α)κρίνεται απλά μέτρια για τα σημερινά δεδομένα και (β) ανήκει στο legacy υλικό στης AMD με περιορισμένη υποστήριξη (τελευταία έκδοση catalyst η 12.6)

Σάν δεύτερη λύση θα ήταν η αγορά μιας 7950 ,η οποία είναι σαφώς πιο γρήγορη απο την 4870Χ2,είναι λιγότερο ενεργοβόρα και υποστηρίζεται ακόμα με νέες εκδόσεις drivers.Το πρόβλημα εδώ είναι το δεδομένο (και ενδεχομένως χοντρό) bottleneck απο τον Q9550,ασχέτως πόσο ψηλά τον χρονίσω.

Γνωρίζω πολύ καλά οτι και στις δύο περιπτώσεις στήνω ένα "κουτσό" σύστημα,δέν αποκλείω όμως το ενδεχόμενο κάποιας μελλοντικής αναβάθμισης για να έρθει στα ίσα του.Το θέμα είναι οτι την δεδομένη χρονική στιγμή μπορώ να επιλέξω ένα εκ των δύο.

Η γνώμη σας;

Δημοσ.

7870 για κάρτα γραφικών !

Και SSD δίσκο 180GB INTEL 330  

---------------------------------------------------

215 + 130€ = 345€ και είσαι κομπλέ !

bottleneck αν παίζεις στα 1920x 1080p δεν θα έχεις !

Και μια ερώτηση το σύστημα είναι για GAMING ???

Δημοσ.

Γεια σου Tenshi.

Ελπιζω να μη κοιτας μονο πλαισιο ε.

Τυχαία επιλογή το Πλαίσιο.Δέν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω απο αλλού ή να κάνω συνδυασμούς,αρκεί να βγεί πιο φτηνά.

7870 για κάρτα γραφικών !

Και SSD δίσκο 180GB INTEL 330  

---------------------------------------------------

215 + 130€ = 345€ και είσαι κομπλέ !

bottleneck αν παίζεις στα 1920x 1080p δεν θα έχεις !

Και μια ερώτηση το σύστημα είναι για GAMING ???

Ενας SSD είναι όντως δέλεαρ,αφού ακόμα παίζω με μηχανικούς σκληρούς.Τα 180Gb μου φαίνονται λίγα πάντως και στην ουσία θα φιλοξενούν το λειτουργικό και ίσως 2-3 βαριά προγράμματα.

Την 7870 ομολογώ οτι δέν την σκέφτηκα,η οποία απ' ότι βλέπω είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις με την 7950.

Το σύστημα θα είναι για γενική χρήση,ίσως με παραπάνω έμφαση στο gaming.Δυστυχώς η μέγιστη ανάλυση είναι 1680x1050,άλλα σίγουρα θα μεταβώ σε 23~24 ίντσες και IPS στο προσεχές μέλλον.

Δημοσ.

Δες και αυτον http://www.skroutz.gr/s/2506636/Samsung-840-Series-250GB-2-5-inch-SSD.html

Απο καρτα η 7870 σε 1080/1200p ειναι μια χαρα.Αν εχεις πολλες απαιτησεις θες 300αρι για την 7950.

Αν πας σε mobo-cpu-ram δες κατι τετοιο

http://www.skroutz.gr/s/344346/Gigabyte-GA-990FXA-UD3.html

http://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556253

Αν θες να γλυτωσεις χρηματα απο το παραπανω σετ για να κρατησεις για καρτα μπορουν να γινουν και αλλοι συνδοιασμοι..

• Like 4
Δημοσ.

Κινούμαι πιο πολύ προς της vga,με πιθανότητα προσθήκης μιας Dell Ultrasharp αντί του SSD.

Βέβαια τίθεται και το θέμα του παλιού h/w.Θα μπορούσα να τα δώσω προς πώληση και να κάνω μερική απόσβεση,άλλα δέν πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο...

Το σίγουρο είναι οτι δέν σκοπεύω να κυνηγήσω το θέμα του supersampling στα παιχνίδια.Απλά να μήν δυσανασχετεί με τις συνήθεις επιλογές για καλύτερο iq.

Δημοσ.

Το σύστημά σου αν το πουλήσεις  παίρνεις :

Q9550 --> 70€

ASUS --> 25-30€

Μνήμες --->35-40€

Κάρτα γραφικών ---> 75€ 

---------------------------------------

215€ !

Με τα χρήματα αυτά αγοράζεις :

AMD FX 8320

ASUS M5A97 R2

KINGSTON 8GB DDR3 2133Mhz

------------------------------------------------

294€ !  Στην ουσία η αναβάθμιση θα σου στοιχίσει  80€ για επεξεργαστή μητρική και μνήμες !

Από εκεί και πέρα

Βάζει SSD δίσκο 97€  samsung 840 120gb

και μια 7870  215€  sapphire 7870 2gb ddr5

-------------------------------------------

και έρχεσαι ΑΚΡΙΒΣ στο budget σου ! 

• Like 2
Δημοσ.

Dell UltraSharp U2312Hm

Αγορά με καθυστέρηση 2+ έτη,άλλα σίγουρα καλύτερη απο την Samsung T220 που έχω τώρα.

@adtakhs.Ο 9550 πιθανότατα να φύγει όπως λέει και ο Millenium,άλλα δέν είμαι τόσο σίγουρος για τα υπόλοιπα κομμάτια.Ειδικά για τις μνήμες νομίζω οτι είσαι υπεραισιόδοξος,εκτός και αν φεύγει κάθε dimmακι με 10ευρώ!

Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις θα έχω pc :lol: ,απλά στην ιδανικότερη θα πρέπει να βάλω αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη,με την ελπίδα οτι κάποια στιγμή θα ρεφάρω.

Νομίζω οτι η λύση του Millennium είναι κάπως πιο γειωμένη.Τίθεται μετά το θέμα SSD vs monitor,κάτι που πιστεύω να λύσω μέσα στο 15θημερο.

btw,βλέπω στο skroutz διάφορες υλοποιήσεις της 7870.H λύση της Gigabyte (με τα 3fan) μου κάνει κάτι σε arctic cooling (που έχω και στην 4870x2 και σπέρνει παρεμπιπτόντως).

Καταραμένη κρίση,κάποτε λέγαμε "αυτό,αυτό,αυτό και αυτό" στον πωλητή και ρίχναμε 1800 ευρώ στο ταμείο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...