Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν λεμε δεν ενεργοποιειται ο υπολογιστης, τι εννοεις;;

Δεν ακουγεται τιποτα;;  ουτε οι ανεμιστηρες;;;

Κανει κανενα beep ;;; !!

Αν υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα, και τα βαλεις παλι προσεκτικα ολα ενα-ενα, θα πρεπει να λυθει το προβλημα

Αφηνεις στο κουτι μονο το τροφοδοτικο και τους δισκους, και βγαζεις ολα τα υπολοιπα.

Ξαναβαζεις προσεκτικα την motherboard με τις συνδεσεις της, και το CPU με το cooler

Δοκιμαζεις να ξεκινησει. Αν δωσει σημεια ζωης (κανει ηχο απο το speaker) τοτε βαζεις και τις μνημες.

Αν συνεχιζει μετα βαζεις και την καρτα γραφικων

Δεν υπαρχει φοβος για να βγαλεις την μητρικη και να την ξαναβαλεις!!

Απλως θα σημειωσεις που πηγαινουν τα καλωδιακια του κουτιου (ειναι για το speaker, power, HD led, usb κλπ)

Εγω εχω αποσυνδεσει μητρικη απο το κουτι και την εχω ξαναβαλει, χωρις να εχω αποσυνδεσει καθολου αυτα τα καλωδια. Γινεται και αυτο. Απλως θα δυσκολευτεις απο θεμα κινησεων και χωρου.

Τα υπολοιπα ειναι: Μνημες, 2 ρευματα, Cpu, GPU και τα SATA σου. Δεν ειναι και τραγικα

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που έχεις τσεκάρει ότι όλα τα καλώδια είναι οκ κουμπωμένα και εχεις δοκιμάσει να ανοιξεις το Pc Με μονο επεξεργαστη,1 μνήμη + από καλωδια μόνο το 24 pin Καλωδιο της μητρικής + το 4-pin Καλώδιο του επεξεργαστή και δεν άνοιξε δε μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο. Clear Cmos εκανες? Αν οχι βγαλε τη μπαταρια της μητρικής κανα δεκαλεπτο με το Pc βγαλμενο απο το ρευμα, ξαναβάλτη και δοκίμασε..

Αλλιως αφου δε θες να κάνεις περισσότερα + δεν εχεις εξαρτηματα για δοκιμές το αφηνεις οπως ειναι μέχρι να έρθει να το κοιταξει κάποιος που να μπορεί να το φτιαξει..

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια αν ηταν βραχυκυκλωμα θα ειχε συχνα προβληματα εδω και πολυ καιρο πριν.Οπως τα γραφει ειναι μαλλον τροφοδοτικο.

Φιλε στην πολυκατοικια σου/γειτονια σου δεν υπαρχει κανενας γνωστος να δοκιμασεις ενα τροφοδοτικο?Παντως στη θεση σου θα εκανα μια παραγγελια γιατι ουτως η αλλως,εστω και για δευτερο,καλο ειναι να εχεις ενα εφεδρικο καλουτσικο τροφοδοτικο just in case.

Δημοσ.

Οταν λεμε δεν ενεργοποιειται ο υπολογιστης, τι εννοεις;;

Δεν ακουγεται τιποτα;;  ουτε οι ανεμιστηρες;;;

Κανει κανενα beep ;;; !!

Τίποτα μόνο το παραπάνω λαμπάκι αναβοσβήνει γρήγορα ... (αυτό με το που ανοίγω την παροχή ρεύματος στο τροφοδοτικό)

Ούτε ανεμιστήρες; Ούτε ήχος  τπτ.

Και να φανταστείτε ότι το τροφοδοτικό είναι 600 να πεις ότι δεν άντεξε κάτι στον απλό υπολογιστή μου.

Δημοσ.

Παιδια συγνωμη αλλα το βραχυκυκλωμα μπορει να εχει προελθει απο το γεγονος και μονο οτι μετακινηθηκε το κουτι για να μπει το καινουργιο DVD

Το δικο μου απο το σαλονι στο δωματιο το πηγα, και ετυχε να μην δουλευει.  Απλως κατι κουνηθηκε εκει μεσα!  Συμβαινει και αυτο

Ουτε περιεργο το βλεπω αλλα ουτε και χανει τιποτα να δοκιμασει. Ετσι κι αλλιως αλλη βοηθεια δεν εχει.. οποτε

• Like 1
Δημοσ.

baskon το είπα έτσι απλά για να μην φοβάται κ να το δοκιμάσει γιατί κάτι φορές είναι κ τόσο απλό το πρόβλημα,έχει χαλάσει το κουμπί!!

αυτά που είπες εσύ είναι όντως πιό ολοκληρωμένη λύση!! :)

nurse δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το τροφοδοτικό μόνο του!!

δηλαδή τα αποσυνδέεις ΟΛΑ ΟΛΑ ΟΛΑ τα μέρη του υπολογιστή από το τροφοδοτικό,8πιν,24πιν,δίσκους κτλ...κ μετά με έναν συνδετήρα ενώνεις στο 24πιν το πράσινο με ένα μαύρο καλώδιο

http://www.youtube.com/watch?v=u0OKmIuNtmI

Δημοσ.

baskon το είπα έτσι απλά για να μην φοβάται κ να το δοκιμάσει γιατί κάτι φορές είναι κ τόσο απλό το πρόβλημα,έχει χαλάσει το κουμπί!!

αυτά που είπες εσύ είναι όντως πιό ολοκληρωμένη λύση!! :)

nurse δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το τροφοδοτικό μόνο του!!

δηλαδή τα αποσυνδέεις ΟΛΑ ΟΛΑ ΟΛΑ τα μέρη του υπολογιστή από το τροφοδοτικό,8πιν,24πιν,δίσκους κτλ...κ μετά με έναν συνδετήρα ενώνεις στο 24πιν το πράσινο με ένα μαύρο καλώδιο

Σήμερα έχω γίνει ριψοκίνδυνος και ρισκάρω...

Δοκίμασα αυτό με το συνδετήρα και οι ανεμιστήρες του τροφοδοτικού και του κουτιού δούλεψαν.

(Σας ενημερώνω ότι είμαι καλά και δεν έχω περμανάντ)

Επίσης έβγαλα τη μητρική και είδα ότι από πίσω της είναι πεντακάθαρη.

Επόμενο βήμα;;;

Δημοσ.

ποιό είναι το τροφοδοτικό??

ηχειάκι στην μητρική έχεις ??

επόμενο βήμα όπως τα έχεις,βγάλε τις μνήμες όλες ( κ ό,τι έχεις στις pci θύρες ) κ δοκίμασε να το ανοίξεις να δείς αν κάνει ήχους το ηχειάκι !!

Δημοσ.

Το ότι δούλεψε το τροφοδοτικό έτσι καλό είναι, αλλά νομίζω  δεν απαλλάσσεται τελείως. Μπορεί να έχει ισχύ για τους ανεμιστήρες αλλά να μην επαρκεί πια, λόγω παλαιότητας-φθοράς για όλο το σύστημα.

Ίσως πρέπει να μετρηθεί και με πολύμετρο.

Ποιο τροφοδοτικό έχεις και πόσα χρόνια?

Δημοσ.

1. Το τροφοδοτικό είναι το Thermaltake toughpower 600w. Το έχω από το 2008.

2. Δεν έχει ηχείακι  η μητρική.

3. Δοκίμασα τη μητρική μόνο με τον επεξεργαστή επάνω (συνδεδεμένα τα 24pin και τα 4pin του επεξεργαστή. (είχα βγάλει για 15min την μπαταρία και στη συνέχεια την είχα επανατοποθετήσει).

Δυστυχώς τα ίδια. Δεν κινείται τίποτα. Το λαμπάκι εξεακολουθεί να τρεμοπαίζει..

Δημοσ.

Απογοητευμένος σύνδεσα ένα ένα όλα τα μέρη του υπολογιστή μου.

Σκεπτόμουν πότε και που να τον στείλω για επισκευή.

Πόσο να κοστίσει άραγε;;;

Αφού τελείωσα τον συνδέω για τελευταία φορά στη πρίζα ... Και ξαφνικά τα πάντα λειτούργησαν.

Παιδιά δεν ξέρω τι έγινε.

Σας υπερευχαριστώ για τα φώτα σας και το χρόνο σας.

Το μόνο διαφορετικό ήταν ότι τον άφησα στη πρίζα με τον διακόπτη του τροφοδοτικού στο οn για λίγο παραπάνω. Το λαμπάκι σταθεροποιήθηκε στο πράσινο και όλα καλά.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε.....

Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτό που έγινε είναι ακριβώς αυτό που σου είπε ο Baskon. Βγάζοντας τα έξω η ΜΒ αποφόρτίσε από κάποιο βραχυκύκλωμα και μερικές φορές χρειάζεται λίγη ώρα για να γίνει.

Τοποθέτησα τη μητρική ξανά σύνδεσα μονο 24 πιν και 4 πιν επεξαεργαστή και πάλι τα ίδια....

Καμιά ιδέα;;;;

Δεν μου λες όταν έκανες αυτό το καλωδιάκι του Power_SW το είχες κουμπωμένο ή όχι? Ή έστω βραχυκύκλωνες με ένα κατσαβίδι τα σωστά pins για να ξεκινήσει?

Δημοσ.

Αυτό που έγινε είναι ακριβώς αυτό που σου είπε ο Baskon. Βγάζοντας τα έξω η ΜΒ αποφόρτίσε από κάποιο βραχυκύκλωμα και μερικές φορές χρειάζεται λίγη ώρα για να γίνει.

Δεν μου λες όταν έκανες αυτό το καλωδιάκι του Power_SW το είχες κουμπωμένο ή όχι? Ή έστω βραχυκύκλωνες με ένα κατσαβίδι τα σωστά pins για να ξεκινήσει?

Το είχα κουμπομένο.

:-)

Δημοσ.

δεν νομίζω οτι λύθηκε το πρόβλημά σου μόνιμα...βρές κ ένα ηχειάκι να το έχεις πρόχειρο κ αχρείαστο να είναι σου εύχομαι ( παράγει καποιους ήχους χαρακτηρηστικούς για κάποια προβλήματα )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...