Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το dvd rw μου δεν μπορούσε να γράψει ένα cd δεδομένων. (χάλασε σκέφτηκα)
Αντικατέστησα το dvd rw με νέο και ξαφνικά δεν ενεργοποιείται ο υπολογιστής.
Αποσύνδεσα τα πάντα στο κουτί, και ξανασύνδεσα τα πάντα και πάλι τίποτα. (σκληρούς, ανεμιστήρες, τροφοδοσία MB )
Έλενξα εάν "πατάνε" τα πάντα καλά... και τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη matherbord (asus P5KC) αναβοσβήνει με υψηλή ταχύτητα ένα λαμπάκι (SB PWR).

Παρακαλώ τα φώτα σας. Μένω επαρχεία και η μόνη βοήθεια απέχει πολλά χιλιόμετρα.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα που είχα ήταν λόγο ενός καλωδίου που περνούσε πίσω από την μητρική και ακουμπούσε πάνω της(στις βίδες του backplate) και έκανε βραχυκύκλωμα.

Δες τα καλώδια σου και δοκίμασε να βγάλεις ΟΛΑ τα εξτρά από τον υπολογιστή(σκληρούς,ΡΑΜ άσε μόνο μία) και ότι άλλο μπορείς να βγάλεις,βγάλτω και ξαναδοκίμασε και πες μας.

Δημοσ.

Για το λόγο του βραχυκυκλωματος και για να εισαι 100% σιγουρος ,βγάζεις τη μητρική από το κουτί και στηνεις μητρική+επεξεργαστη+ ram +τροφοδοτικό πάνω σε μια αντιστατική επιφάνεια .Βραχυκυκλώνεις με ενα κατσαβιδακι τα pwr pins και βλεπεις αν αρχιζει να δουλευει το pc..

Δημοσ.

To δοκίμασα αφήνοντας μόνο μια ραμ. Τίποτα (με πέτυχες πάνω στη διαδικασία).

Για το λόγο του βραχυκυκλωματος και για να εισαι 100% σιγουρος ,βγάζεις τη μητρική από το κουτί και στηνεις μητρική+επεξεργαστη+ ram +τροφοδοτικό πάνω σε μια αντιστατική επιφάνεια .Βραχυκυκλώνεις με ενα κατσαβιδακι τα pwr pins και βλεπεις αν αρχιζει να δουλευει το pc..

Φοβάμαι να το κάνω αυτό. Εννοείς εκεί που είναι ο Q- coνnector;

Αφού ανάβει αυτό το λαμπάκι (sb pwr).. Να υποθέσω ότι το τροφοδοτικό είναι εντάξει;

Δημοσ.

To δοκίμασα αφήνοντας μόνο μια ραμ. Τίποτα (με πέτυχες πάνω στη διαδικασία).

Φοβάμαι να το κάνω αυτό. Εννοείς εκεί που είναι ο Q- coνnector;

Αφού ανάβει αυτό το λαμπάκι (sb pwr).. Να υποθέσω ότι το τροφοδοτικό είναι εντάξει;

Εκει που ειναι ο Qconnector ενωνεις με ενα κατσαβιδακι το ουδετερο με αυτο που γράφει Pwr (βγαζεις τον Qconnector βεβαια και βραχυκυκλωνεις τα Pin Που ειναι στη μητρική.

Απο κει και πέρα αν το κανεις αυτό και δε ανάψει τότε μάλλον τροφοδοτικό είναι και υπάρχει και μια περιπτωση για μητρική.

Τροφοδοτικό να τεστάρεις δε μπορείς εκτός αν εχεις ειδικό tester, παρα μόνο αν το δοκιμάσεις αλλου ή δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο στο δικο σου..

Δημοσ.

Εκει που ειναι ο Qconnector ενωνεις με ενα κατσαβιδακι το ουδετερο με αυτο που γράφει Pwr (βγαζεις τον Qconnector βεβαια και βραχυκυκλωνεις τα Pin Που ειναι στη μητρική.

Απο κει και πέρα αν το κανεις αυτό και δε ανάψει τότε μάλλον τροφοδοτικό είναι και υπάρχει και μια περιπτωση για μητρική.

Τροφοδοτικό να τεστάρεις δε μπορείς εκτός αν εχεις ειδικό tester, παρα μόνο αν το δοκιμάσεις αλλου ή δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο στο δικο σου..

Δηλαδή το ότι ανάβει το παραπάνω λαμπάκι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι από τροφοδοτικό είμαι οκ;;;;;;.

:fear:

Δημοσ.

αυτό που λέει ο baskon είναι σε περίπτωση που έχει χαλάσει το κουμπί που ανάβεις τον υπολογιστή!!

κοίτα μια το manual να δεις τι σημαίνει αυτό που εμφανίζει κ μην κάνεις υποθέσεις!!

Δημοσ.

αυτό που λέει ο baskon είναι σε περίπτωση που έχει χαλάσει το κουμπί που ανάβεις τον υπολογιστή!!

κοίτα μια το manual να δεις τι σημαίνει αυτό που εμφανίζει κ μην κάνεις υποθέσεις!!

Αυτο που ειπα (από την αρχη ) είναι ότι για να ειναι σιγουρος ότι δεν υπάρχει καποιο βραχυκυκλωματακι (πολλές φορές τυχαινει να ακουμπαει στο σασι η μητρικη) αυτο που πρεπει να γινει ειναι δοκιμή εκτος κουτιου πανω σε μια αντιστατική επιφανεια με επεξερξαστη ,1 μνημη και το τροφοδοτικό μόνο συνδεδεμενα. Και για να εισαι 100% σιγουρος αναβεις το Pc με ενα κατσαβιδι οπως ειπα πριν. Ουτε το κουμπι να εχει χαλασει ειπα όυτε οτι το κουμπι μπορει να βραχυκυκλωνει ούτε κατι αλλο.

Ειπα ποιος είναι ο 100% σιγουρος τροπος για να αποκλειστει κάποιο βραχυκυκλωμα(και χαλασμενο κουμπί ή οχι καλα συνδεδεμενο βεβαια) ,που ειχε αναφερθει πριν γραψω εγω..

Φυσικά αν εχει ευκαιρο άλλο τροφοδοτικό θα πρεπει πρωτα να δοκιμάσει ενα καινουριο τροφοδοτικο. Επισης να κανει δοκιμη μέσα στο κουτι με ελαχιστα πραγματα οπως αναφερθηκε , και αν δε γινει τιποτα και τότε να κανει δοκιμή εκτός κουτιου.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω εύκαιρο άλλο τροφοδοτικό και επαγγελματική βοήθεια θα έχω μετά από ταξίδι...

Έκανα αυτό με το κατσαβίδι αλλά δεν είδα "φως". (πανω στο κουτί)

Φοβάμαι να βγάλω την μητρική από το κουτί και δεν θέλω να το επιχειρήσω.. (θα μου πείτε ότι δεν φοβάσαι να κάνεις όλα τα άλλα;;; οκ τα άλλα τα έχω ξαναπειράξει σε παλιότερους αλλά και σε αυτό τον υπολογιστή άρα έχω μια μικρή άνεση)...

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας και την υπομονή σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...