panosce Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Σέ παλιό Η/Υ πού δέν δουλεύει πιά καί πού είχε windows xp είχα εσωτερικό δίσκο IDE. Τόν έβγαλα, τόν έβαλα σέ κουτί πού πήρα γιά δίσκο 3,5 " καί ως εξωτερικό τόν συνέδεσα πλέον στόν νέο Η/Υ πού έχει windows 7. Έδωσα τό ownership τού εξωτερικού πλέον δίσκου στά w7 καθώς καί ρύθμισα όλες τίς άδειες ασφαλείας (permissions). Τελικά κατάφερα νά μεταφέρω όλα μου τά αρχεία στόν εσωτερικό σκληρό δίσκο τού νέου συστήματος πού είναι HDD SATA κάνοντας αντιγραφή καί επικόλληση. Έχω ένα πρόβλημα: Δέν μεταφέρονται τά metadata τών αρχείων όπως η ημερ/νία δημιουργίας, τυχόν σχόλια στό τεραγωνάκι comments τών παλαιών αρχείων, κλπ. Μήπως μπορεί νά βοηθήσει κανείς?
panosce Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δέν έχει κανείς καμμιά ιδέα τί μπορεί νά συμβαίνει η δέν είναι σωστή η διατύπωση τής ερώτησης (πχ έχει ασάφειες, κλπ) η συμβαίνει κάτι άλλο μέ τη δημοσίευση? Ευχαριστώ εκ τών προτέρων γιά την οιαδήποτε απάντηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Σε τι φορματ ειναι ο δίσκος; Συνήθως πρόβλημα με τα metadata εμφανίζεται όταν γράφουμε απο Fat32.
panosce Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καί ο παλιός καί ο καινούργιος δίσκος είναι NTFS. Δέ ξέρω άν έχει καμμιά σχέση τό κουτί στό οποίο έβαλα τόν παλιό εσωτερικό γιά νά τόν κάνω εξωτερικό. Ο παλιός δίσκος είναι IDE. Tό manual τού κουτιού λέει άν βάλεις μέσα νέο σκληρό νά τόν διαμορφώσεις μέ FAT 32. Εγώ δέν είχα νέο δίσκο, ο δίσκος πού έβαλα ήταν ήδη NTFS, τό κουτί τόν δέχτηκε καί έκανα τη μεταφορά. Μπορεί νά φταίει αυτό? Ευχαριστώ πολύ γιά την απάντηση
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μπορεί να σου ακουστεί τρελό αυτό που θα πω, αλλά αν μπορείς να διαθέσεις ένα 45λεπτο απο τον χρόνο σου, πιθανόν και να λυθεί το πρόβλημα. Σε κάποιες εκδόσεις WinXp, τα metadata (τα tags γενικότερα) έπασχαν απο κωδικοποίηση. Δοκίμασε να στήσεις Virtual Machine τα XP στον υπολογιστή σου, και αφού τα σετάρεις, δώστους έναν κοινόχρηστο φάκελο που θα μπορείς να μοιραστείς αρχεία και στο κανονικό σύστημα, και στο εικονικό. Πχ Φτιάξε ένα φάκελο ''Κοινα Αρχεία'', και πες στην εικονική μηχανή ότι είναι κοινόχρηστος με τα 7άρια. Βάλε πάνω τον δίσκο σου, να τον διαβάσεις στα XP, και κοίτα να δεις αν τα αντιγράφει στον χωρο που θα έχεις δηλώσει.
panosce Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ, τά 45 λεπτά τά έχω αλλά μού φαίνεται προχωρημένο γιά τίς γνώσεις μου. Ωραίο πάντως, μόλις μπορέσω, ακόμα καί σάν άσκηση θά τό δοκιμάσω. Μία ερώτηση ακόμα, κάποιος πού ρώτησα μού είπε ότι άν αλλάξει τό ownership αρχείων τού XP γιά απόκτηση αυτού από νέο, τά metadata πάντα χάνονται, χάνονται δηλαδή από τό αρχικό αρχείο. Πρέπει κανονικά η μεταφορά νά γίνει μέ άλλο τρόπο πχ easy transfer. Είναι σωστό αυτό? Πάντως τήν ιδέα σου θά τη δοκιμάσω ούτως η άλλως μόλις μπορέσω καί θά σε ενημερώσω. Καί πάλι ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Για το easy transfer δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Απο προσωπική εμπειρία πάντως, κάνα δυο φορές που υπήρξε σε pc φίλων μου αντίστοιχο πρόβλημα, κουμπώσαμε τον δίσκο σε υπολογιστή με ίδιο λειτουργικό, και κάναμε τις μεταφορές κανονικά, αφού τα tags υπήρχαν. Στις ιδιότητες αρχείων δλδ, δεν είχαν σβηστεί. Τώρα, αν για κάποιο λόγο σε εσένα με την αλλαγή δικαιωμάτων, σβήστηκαν και τα tags, τότε δεν κάνεις τίποτα με αυτήν την λύση. Αλλά αυτό θα το δεις, μόλις βάλεις τον δίσκο στο λειτουργικό που έτρεχε πρώτα (στην περιπτωσή σου XP), και δεις αν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα