CoOliO Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά..Αγόρασα μια κάμερα από το εξωτερικό και μπόρεσα να την συνδέσω μόνο μέσω ethernet!!!Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να την συνδέσω μέσω wifi (αν και έχει manual τα λέει για xp) ενώ εγώ έχω 7 όπως και επίσης να μπορώ να βλέπω από το Internet μέσω κάμερας όπως επίσης να θέλω να καταγράψω μέσω dvr...Είναι πολύ δύσκολα?
mharis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Φαντάζομαι ότι η κάμερα είναι wireless ε? Λογικά πρέπει να έχει κάποιο web configuration από το οποίο θα φτιάχνεις της ρυθμίσεις για το wireless, αν πληκτρολογίσεις την IP της καμερας στον browser σου δε σου ανοίγει κάποια σελίδα? Για να τη δείς από το Internet θα πρέπει καταρχήν να βρείς τρόπο (δες dyndns.org , no-ip.com) να ξέρεις κάθε φορά την ip σου εφόσον δεν έχεις Static IP από τον ISP σου και να κάνεις στο router σου κάποιες πόρτες forward (θα πρέπει να λέει στο manual της κάμερας)
CoOliO Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ακόμη και αυτά τα λίγα μου φαίνονται πάρα πολλά..Πως θα τα καταφέρω?Να υποθέσω πως δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα free που να τα κάνει όλα αυτόματα έτσι?Και το πιο βασικό είναι πως πρέπει να το μάθω γιατί ο φίλος μου ο ηλεκτρολόγος μπορεί να περνάει πολλά τέτοια και μου ζήτησε βοήθεια αν θέλω..Σε ένα search στο youtube είδα πως δεν είναι κάτι τρελό!!Η κάμερα είναι μια τέτοια.. http://www.youtube.com/watch?v=S9UxOhnlKbk
leventakas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 κινεζια πηρες ε..δυσκολα τα πραγματα..
alkis1975 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα , φίλος έχει μια παρόμοια και όλα μια χαρά. Μάλιστα υπάρχει υπηρεσία free καταγράφει για ένα 24ωρο και μπορείς να ανατρέξεις μετά από οποιδήποτε υπολογιστή δε θυμάμαι βέβαια ποιός δικτυακός τόπος το προσφέρει αυτό . Ο mharis στα περιέγραψε πολύ καλά . Ποίο ε΄ναι ακριβώς το π΄ροβλημα? Για να μπορείς να τη λειτουργείς wireless θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις της κάμερας και να ορίσεις το όνομα του δικτύου σου και τον κωδικό σύνδεσης. Κάνεις restart συνδέεται. Λογικά κάθε δικτυακή κάμερα έχει ένα προγραμματάκι σαν setup. Αλλά αν δεν έχεις άνοιξε τις ρυθμίσεις του router και δες ποια διεύθυνση του έδωσε. Χρησιμοποίησε αυτή τη διεύθυνση πχ http://192.168.1.67 σε internet explorer και βάλε login και password τα default που θα έχει η κάμερα. Δεν μπορεί για αυτά τα απλά βήματα θα υπάρχει κάποιο manual. Όταν συνδεθείς με την κάμερα κάνεις τις ρυθμίσεις του wireless εφόσον βέβαια το υποστηρίζει. Αν είναι αυτή η κάμερα λογικά το υποστηρίζει. Για το γεγονός ότι είναι φθηνιάρικη κινέζικη μην σε προβληματίζει καθόλου . Για να τη βλέπεις εκτός από το δίκτυό σου . Απαιτείται να ανοίξεις κάποιες θύρες,ποιές ακριβώς μπορείς να τις ορίσεις κι αυτές από το browser setup της κάμερας όπως κάνεις για το wireless. Αυτές τις θύρες μετά τις κάνεις port forwarding από τον router, κάθε router έχει διαφορετικό τρόπο ρύθμισης, μπορείς όμως να καλέσεις την τεχνικη υπηρεσία του internet provider (cosmote, hol, on telecoms, cyta κτλ) και να τους ρωτήσεις, και να σε καθοδηγήσουν ειδικά αν αυτοί σου έχουν παράσχει και τον router (στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει). Τέλος η ίδια η κάμερα πρέπει να υποστηρίζει dynamic DNS υπηρεσία , δηλαδή να παρακολουθεί την εκάστωτε ip διεύθυνση που σου ορίζει ο internet provider την οποία δε χρείάζεται να τη γνωρίζεις αλλά ορίζεις ένα όνομα μοναδικό (host name) που ακολουθεί αυτή την διεύθυνση και τις αλλαγές της μετά από επανασυνδέσεις. Συνήθως o Noip dynamic DNS ( www.noip.com) που παραμένει free υποστηρίζεται από όλες τις κινέζικες . Ανοίγεις λογαριασμό στον NOIP και ορίζεις όνομα χρήστη κωδικό και host name. Restart , και εφόσον έχει κάνει και το port forwarding είσαι κυριλέ. Κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό καλό είναι να ορίσεις να συνδέεται η κάμερα με τον router σου σε συγκεκριμένη πάντα διεύθυνση γιατι μπορεί να γίνει μπέρδεμα με άλλες ασύρματες συσκευές ειδικά τώρα που χρησιμοποιούμε iphone ipad laptop και έρχονται και φίλοι σπίτι και αυτό το ορίζεις από τις ρυθμίσεις της κάμερας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα