ManHunter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αποκτήστω το Macbook Pro '13 με i5 http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Apple-MacBook-Pro-MD101GR-A-MD101GR-A.htm Δεν θέλω να κάνω πολύ ''δυνατές'' εργασίες, παραμόνο κάποιο ελαφρύ μοντάζ. Τι λέτε αξίζει? Επίσης θα μπορεί να τρέξει Windows? Ξέρουμε και πόσο θα μου κοστίσει να βάλει μόνος μου 8 giga RAM και από που θα την πάρω?
xristoforos89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Αφου θες windows σε mac, κοτα καλυτερα κανενα λαπτοπ με windows. Πιο οικονομικα θα σου ερθει. Κανονικα δεχεται windows παντως.
ManHunter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Windows θέλω για κάποια προγραμματα...και απλά ρωτάω αν μπορώ να βάλω Windows σε Mac σαν έξτρα λειτουργικό
tsomby Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μπορείς κανονικά. Αυτό που έχω κάνει εγώ στο ίδιο μηχάνημα είναι, με το bootcamp έχω κάνει 2ο partition το οποίο έχει τα windows 7. Όταν χρειάζεται να τρέξει κάποιο πρόγραμμα των windows που απαιτεί πολύ μνήμη ή επεξεργαστική ισχύ κάνεις boot από εκεί. Αλλιώς με το VMware fusion μπορείς να φτιάξεις ένα virtual machine το οποίο ουσιαστικά θα είναι η ίδια η εγκατάσταση των windows που έχεις στο άλλο partition, και θα την ανοίγεις μέσα από το MacOS. Μπορείς να το ψάξεις λίγο στο youtube να δεις πως γίνεται. Είναι πιο απλό από ότι ακούγεται.
xtraktor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αποκτήστω το Macbook Pro '13 με i5 http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Apple-MacBook-Pro-MD101GR-A-MD101GR-A.htm Δεν θέλω να κάνω πολύ ''δυνατές'' εργασίες, παραμόνο κάποιο ελαφρύ μοντάζ. Τι λέτε αξίζει? Επίσης θα μπορεί να τρέξει Windows? Ξέρουμε και πόσο θα μου κοστίσει να βάλει μόνος μου 8 giga RAM και από που θα την πάρω? μια χαρα δυνατο ειναι το μηχανημα και για μοντάζ εικονα και ηχο κανενα προβλημα και για windows μια χαρα είσαι
leonidas_fs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Οντως δεν θα έχεις κανένα απολύως πρόβλημα!
panos2000gr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Αν θέλεις να πας σε MAC, καλύτερα επέλεξε κάποιο άλλο μοντέλο (π.χ. Air, Retina ή και μεταχειρισμένο MBP 15" 2011). Συγκεκριμένα για το MACBOOK PRO 13 που ενδιαφέρεσαι έχω την εντύπωση ότι διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής του ως μοντέλο. Το form factor του παράγεται από το 2008, διαθέτει πολύ φτωχή ανάλυση (1280χ800), ενώ είναι και πολύ βαρύτερο από τον άμεσο ανταγωνισμό. Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις Windows Laptop με πολύ ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και IPS FULL HD οθόνες. Αν η προτίμηση σου ωστόσο είναι στα MAC επέλεξε να κάνεις αγορά από εξωτερικό ή κάποιο ελαφρώς μεταχειρισμένο μοντέλο από Ελλάδα.
ManHunter Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Θέλω να το πάρω με δόσεις και δυστυχώς τα 15ρια έχουν απαγορευτικές τιμές. Και εγώ 15αρι προτιμούσα αλλά το budget είναι μικρότερο. Πηγαίνω στο Mac με τα χίλια αφού έχω κάνει την εργασία που ήθελα και είναι αποκλειστικά σε Mac και όχι Windows. Αν μπορούσαμε να βρουμε κανα Macbook 15αρι στα 1400 με δόσεις καλά θα ήταν.
xtraktor Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Θέλω να το πάρω με δόσεις και δυστυχώς τα 15ρια έχουν απαγορευτικές τιμές. Και εγώ 15αρι προτιμούσα αλλά το budget είναι μικρότερο. Πηγαίνω στο Mac με τα χίλια αφού έχω κάνει την εργασία που ήθελα και είναι αποκλειστικά σε Mac και όχι Windows. Αν μπορούσαμε να βρουμε κανα Macbook 15αρι στα 1400 με δόσεις καλά θα ήταν. δυσκολο μονο μεταχειρισμένο!
iobelika Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 μην τα φοβάσαι πάντως το 13" του 2009 έχω και δεν νιώθει, ακόμα η μπαταρία του κρατάει εύκολα κανα 4ωρο και έχω dual boot με windows 8 και lion , και με 30- 35 ευρώ περίπου βάζεις 8 GB και όποτε θές βγάζεις και το dvd και πετάς μέσα ακόμα ένα σκληρό (ή ssd ) και είσαι κομπλέ !!! {p.s. με βάση το macrumors έρχεται αναβάθμιση σε κανα 2-3 μήνες βέβαια ...}
haHa Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Θέλω να το πάρω με δόσεις και δυστυχώς τα 15ρια έχουν απαγορευτικές τιμές. Και εγώ 15αρι προτιμούσα αλλά το budget είναι μικρότερο. Πηγαίνω στο Mac με τα χίλια αφού έχω κάνει την εργασία που ήθελα και είναι αποκλειστικά σε Mac και όχι Windows. Αν μπορούσαμε να βρουμε κανα Macbook 15αρι στα 1400 με δόσεις καλά θα ήταν. Χτυπα τοτε ενα macbook air, οχι το αργο,βαρυ macbook pro 13" με την στριμοκωλη οθονη των 1280x800 στα 1250€.
atsddd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Θέλω να το πάρω με δόσεις και δυστυχώς τα 15ρια έχουν απαγορευτικές τιμές. Και εγώ 15αρι προτιμούσα αλλά το budget είναι μικρότερο. Πηγαίνω στο Mac με τα χίλια αφού έχω κάνει την εργασία που ήθελα και είναι αποκλειστικά σε Mac και όχι Windows. Αν μπορούσαμε να βρουμε κανα Macbook 15αρι στα 1400 με δόσεις καλά θα ήταν. Ανεφερες πιο πανω οτι σκοπευεις να το παρεις ωστε να κανεις μονταζ (η και μονταζ). Ποια ειναι η εργασια που κανει και για την οποια δεν μπορεις να βρεις κατι αντιστοιχο σε windows? αν εννοεις το final cut ναι δεν υπαρχει σε windows, υποψιν ομως οτι η τελευταια εκδοση του ειναι αρκετα ελλειπης σε σχεση με το premier το οποιο ειναι cross platform. Δεν συζηταμε για avid το οποιο ειναι επισης cross platform, αλλα αυτο μαλλον δεν θα το χρειαστεις ετσι κι αλλιως αν δεν σκοπευεις να το δουλεψεις επαγγελματικα. Σου γραφω το παραπανω οχι γιατι ειμαι hater της apple (εδω και 7 χρονια αποκλειστικα σε mac δουλευω και στο σπιτι και στο γραφειο), αλλα γιατι με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για το macbook, μπορεις να παρεις ενα αρκετα πιο δυνατο pc. Ασχολουμαι επαγγελματικα με εικονα και μονταζ αρκετα χρονια, αλλα εδω και δυο χρονια περιπου, η apple δεν εχει να προσφερει στον συγκεκριμενο τομεα κατι το καλυτερο σε σχεση με τις λυσεις των windows, συν το οτι απ το snow leopard και μετα τα λειτουργικα της ειναι εξισου buggy με τα windows οταν ο υπολογιστης φορτωνεται αρκετα.
ManHunter Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Το DVD δεν το βγάζω γιατί (ακόμα) είμαι φανατικός των DVD/CD. Έχει το iStorm τώρα μία προσφορά όλα τα Macbook -113 ευρώ και 24 άτοκες δόσεις. Στην αρχή σκέφτηκα για iMac αλλά έχω σπίτι τούμπανο PC και επίσης το θέλω το Macbook για εξωτερική δουλειά. Τόσα χρόνια με Windows λέω και εγώ να μετακομίσω για λίγο στην Apple. Όσο το έχω δουλέψει σε Macbook από έναν φίλο, μόνο καλές εντυπώσεις έχω. So we will see....
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) μεταχειρισμένο απο 2010 μοντέλο εως και 11 σε άριστη κατάσταση βρίσκεις.. Εαν επαιρνα εγώ τώρα καινουργιο θα έπαιρνα το νεο AIR σε 13 ίντσες απλά απίστευτο. Επίσης να αναφέρω κάτι για την ρετινα display ναι μεν ειναι πολύ όμορφα τα χρώματα ανάλυση κτλ αλλα πραγματικά εγώ δεν βλέπω καμια τρομερη διαφορά που να δικαιολογεί την μεταβαση απο ενα unibody μοντέλο σε ενα με retina.. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2013 από Prof_Chaos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα