nmamag Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα Θέλω να συνδέσω ενα Modem-router Huawei 530u OTE με ενα Linksys router ΕΑ4500. To Modem-router Huawei 530u θέλω να είναι το getaway στο internet Και το routing+wireless+firewall να γίνεται από το Linksys EA4500 Γίνεται και πως ???? Σήμερα τα έχω συνδέσει ως εξής Modem-router Huawei 530u του Ote με static Ip το οποίο συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή και λειτουργεί μόνο σαν modem και με bridge συνδέεται με τον Linksys EA4500 όπου το Linksys συνδέεται στο internet Ο λόγος είναι ότι θέλω να έχω ipv6 σύνδεση όπου με το Linksys δεν τα έχω καταφέρει Ευχαριστώ για την βοήθεια
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 κανονικα αυτο κανεις μονο.γυρνας το adsl router σε bridge mode και μετα στο ρουτερ βαζεις Pppoe να γινεται και βαζεις τα στοιχεια σου μεσα στο ρουτερ .απλα διαφορετικη Ip εννοειται το ενα απο το αλλο.και επισης το adsl to router θα το συνδεσεις στην Internet port του linksys.δοκιμασε ipv4 πρωτα και μετα για το 6. τι static εδωσες στο huawei.ελπιζω να εννοεις lan static και οχι wan.
nmamag Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 λοιπον κοιτα τι εκανα και δυλουει μεχρι στιγμης καλα Δεν ξερω αν ειναι και σωστο ?? modem-router HUAWEI 530U ote STATIC IP 192.168.1.1. USER NAME [email protected] + pass +++ no DHCP ++ DDNS+++FIREWALL + wireless off και ετσι συνδεομαι στο internet περνωντας και ip6. στην συνεχεια συνεδεσα μια ethernet απο το HUAWEI 530U με μια ethernet του ( οχι στην wan ). LINKSYS EA4500 Το LINKSYS EA4500 που εχει static IP 192.168.1.100 Το LINKSYS EA4500 εχω σε automatic configuration DHCP με range 192.168.1.1---100 Εχω ανοιξει διαφορες πορτες που χρειαζομαι στο LINKSYS (δεν εχω ελεγξει αν οντως εχουν ανοιξει ?) Eχω κλεισει το FIREWALL TOY linksys Εχω ανοιkτο το wireless και στις δυο μπαντες 2,4 + 5 Ghz wap/wpa2 personal Και τελοσ εχω συνδεσει το Linksys EA4500 με ενα switch 24 πορτο οπου ειναι συνδεδεμενες ολες οι δυκτιακες μου συσκευες αυτα εxω κανει και λειτουργει ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ??? η πρεπει να κανω κατι ακομα
poulinos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 αν εχεις βαλει το Huawei να μπαινει ιντερνετ και περνας το ιντερνετ με lan to lan στο Linksys τοτε. α.το port forward πρεπει να γινει στο Huawei οχι στο Linksys αφου το huawei μπαινει στο ιντερνετ. β.ο dhcp πρεπει να ειναι ανοιχτος στο huawei οχι στο Linksys εκτος αν στο Linksys Μπορεις να αλλαξεις την gateway. γ.αυτο που εκανες ειναι η απλη λυση και η πατεντα για να κανεις το router linksys που εχεις να παιξει χωρις δυσκολια και χωρις την wan. το σωστο ειναι huawei σε bridge mode(dhcp γινεται disable) Linksys ενωμενο με ethernet απο την WAN/INTERNET σε μια lan του huawei. username kai password sto linksysssssss Που θα παιζει Pppoe και τα Port forward εκει. το Huawei παιζει σαν adsl modem(αντι για ρουτερ) και ολα τα αλλα τα κανει το linksys.
nmamag Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 α.το port forward πρεπει να γινει στο Huawei οχι στο Linksys αφου το huawei μπαινει στο ιντερνετ.ok το διορθωσαβ.ο dhcp πρεπει να ειναι ανοιχτος στο huawei οχι στο Linksys εκτος αν στο Linksys Μπορεις να αλλαξεις την gateway.Επιλεγοντας automatic configuration DHCP εχω internet συμπερασματικα πρεπει να εχει αλλαξει,γ.αυτο που εκανες ειναι η απλη λυση και η πατεντα για να κανεις το router linksys που εχεις να παιξει χωρις δυσκολια και χωρις την wan.το σωστο ειναι---αυτο ειχα κανει αρχικα αλλα δεν ειχα με το linksys IPV6 παρα μονο ΙΡ4huawei σε bridge mode(dhcp γινεται disable)Linksys ενωμενο με ethernet απο την WAN/INTERNET σε μια lan του huawei.username kai password sto linksysssssss Που θα παιζει Pppoe και τα Port forward εκει.το Huawei παιζει σαν adsl modem(αντι για ρουτερ) και ολα τα αλλα τα κανει το linksys.υπαρχουν καποια settings που πρεπει να αλλαξω για να εχω με την σωστη λυση που μου λες IPV6
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 a.okβ.και του Huawei να ανοιξεις και να κλεισεις του Linksys ενα και το ιδιο αλλα αφου παιζει οκ.γ.για το Linksys Και Ipv6 θα σε γελασω τωρα.δ.παλι θα σε γελασω.δεν ξερω τι παραπανω μπορει να χρειαστει το Linksys για να παιξει ipv6
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 τιποτα .ελπιζω να βγαλεις ακρη γιατι δεν ειναι μονο το Username αλλα πρεπει να τσεκαρεις και ενα αλλα δυο πραγματα.εχει 3-4 modems/routers εκει οποτε μπορεις να δεις πανω κατω τι κανουν σε αυτα τα ρουτερ για να δεις μετα τι θελει και το δικο σου
nmamag Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) poulinos huawei σε bridge mode(dhcp γινεται disable)--static IP 192.168.1.254 Linksys IP 192.168.1.1---dhcp enable range 192.168.1.2-192.168.1.101 ενωμενο με ethernet απο την WAN/INTERNET σε μια lan του huawei. username kai password sto linksysssssss Που θα παιζει Pppoe και τα Port forward εκει---ΟΚ. το Huawei παιζει σαν adsl modem(αντι για ρουτερ) και ολα τα αλλα τα κανει το linksys---ΟΚ Μια lan του linksys την συνδεω με ενα 24 switch οπου ειναι συνδεδεμενες ολες οι δικτιακες συσκευες ολα ΟΚ αλλα δεν μπορω να μπω στο web interface του HUAWEI Αν επιχειρισω να συνδεσω μια lan του HUAWEI με το κεντρικο switch κολλανε τα παντα. τι λαθος κανω ? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2013 από nmamag
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 σορρυ για την καθυστερηση.το huawei οσο ξερω περα απο την Ip που του εχεις βαλει εσυ πχ 192.168.1.254 παιρνει και μια δευτερη Ip απο το Linksys.πχ την 192.168.1.1.δες μεσα στο Linksys Μηπως στο dhcp table δεις ποια ip του εχει δωσει για να μπει.αν συνδεσεις μια lan toy linksys με το switch ειναι ολα οκ και λογικο.αν βαλεις το huawei δεν εχει νοημα αφου ειναι σε bridge mode
nmamag Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 στο dhcp του linksys υπαρχει αυτη η διευθυνση τι ip να βαλω στο huawei 239.0.0.0 255.0.0.0
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 κανονικα το Linksys Θα πρεπε ισως να εχεις δωσει μια του στυλ 192.168.1.χχχ .το 239 δεν μου κολλαε καπου.
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 εχει και 192.168.1.0---255.255.255.0 το 192.168.1.0 ειναι ολο το δικτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα