ioannk8 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Θελω να ορισω μονο 2 device ως administator στην σελιδα του μοντεμ και κανενα αλλο pc που ειναι συνδεμενο με το ασυρματο δικτυο μου να μην μπορει να μπει στην σελιδα αυτη ως administator αλλα να μπενει ως user by default. Δλδ τα 2 devices τα δικα μου να ειναι administator user δικαιωματα αλλα των φιλων μου πχ που ερχονται σπιτι και μπαινουν στο δικτυο να μην μπορουν να μου αλλαξουν password και οτι αλλα προνομια εχει ο administator user. πως το κανω αυτο? Θελω να μου απαντηση καποιος που γνωριζει για το συγκεκριμενο ρουτερ και οχι πιθανες απαντησεις και ασαφιες. θελω κατι σαν οδηγο ή ενα manual που να οριζει καριβως τι πρεπει να κανω. ή μια σαφη απαντηση με βηματα. Ευχαριστω πολυ!
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δε μπορείς να περιορίσεις την είσοδο στο router σου με βάση τη συσκευή, αλλά με user accounts. Δηλαδή μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμούς χρηστών όπως ήδη ξέρεις, με περιορισμένα προνόμια, και να γνωστοποιήσεις αυτούς τους λογαριασμούς στους τρίτους. 1
lexmark Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Και συγνώμη, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για επισκέπτες στο σπίτι σου, τι δουλειά έχουν ακριβώς για να μπαίνουν στο ρουτερ; Ή αυτό που είπε ο άδικος από πάνω ή απλά έναν κωδικό δυνατό για το login του ρουτερ και δεν τον δίνεις πουθενά.
ioannk8 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Αυτο που θελω ειναι , αν καποιος για παραδειγμα μου κλεβει ιντερνετ να μην μπορει να μπει στην σελιδα του ρουτερ ως administrator δλδ νεα συσκευη να εχει δικαιωματα user αυτο γινετε? με τις τωρινες ρυθμισεις πχ μπαινω με το κινητο ή με το λαπτοπ μου και εχω δικαιωματα administator. εχω δημιουργησει μια νεα ομοδα user με δικαιωματα user αλλα δεν μπορω να ορισω τις νεες συσκευες να μπαινουν σε αυτη την ομοδα by default. Στην πραγματικοτητα δεν εχω καταλαβει ακριβως πως φαινετονται τα δικαιωματα που εχει καθε συσκευη απλα παω στο μενου user managment και εχει 2 ομαδες την administrator και την user που δημιουργησα. αυτο που λες "κωδικό δυνατό για το login του ρουτερ και δεν τον δίνεις πουθενά" εννοεςι το wpe τον κωδικο του ασηρματου δικτυου? γιατι αν εννοεις για κωδικο στην σελιδα του ρουτερ δεν εχει κωδικο καθε συσκευη μπορει να μπει στην σελιδα του ρουτερ μου. μπορω να βαλω κωδικο για να μην μπαινει ο καθενας που ειναι συνδεμενος ανσυρματα ή ενσυρματα στο ρουτερ μου?(ουσιαστικα αυτο ψαχνω) αλλαξα το default user σε user με user δικαιωματα και τωρα οι συσκευες μου ειναι user ολες και μου ζηταει κωδικο για να μπω στην σελιδα. αλλα τωρα εχω ενα μικρο προβλημα.... ΔΕΝ θυμαμαι τον κωδικο? εχω το username που ειναι στα χαρτια και ειναι τελειωνει σε ΧΧΧΧΧ.forthnet.gr αλλα νομιζω τον κωδικο μου τον ειχαν στειλει σε sms αλλα εχουν περασει 3 χρονια.. τι κανω τωρα προς βρησκω τον κωδικο?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Με μπέρδεψες με αυτά που λες, δε καταλαβαίνω αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό δεν υφίσταται: Στην πραγματικοτητα δεν εχω καταλαβει ακριβως πως φαινετονται τα δικαιωματα που εχει καθε συσκευη... ΔΕΝ μπορείς να ορίσεις δικαιώματα για την εκάστοτε συσκευή/πελάτη στο router σου. Δικαιώματα δίνεις στους λογαριασμούς χρηστών.
ioannk8 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Με μπέρδεψες με αυτά που λες, δε καταλαβαίνω αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό δεν υφίσταται: ΔΕΝ μπορείς να ορίσεις δικαιώματα για την εκάστοτε συσκευή/πελάτη στο router σου. Δικαιώματα δίνεις στους λογαριασμούς χρηστών. Εχεις δικαιο προφανως σε μπερδεψα γιατι δεν γνωριζω ακριβως τους ορους και την λειτουργεια οποτε στα διατυπωνω οπως τα εχω στο μυαλο μου. Τελος παντως δηλαδη δεν γινεται καθε φορα που καποια συσκευη -ακομα και οι δικες μου- που ειναι συνδεμενες οταν προσπαθουν να μπουν στην σελιδα του router να τους ζηταει κωδικο? ολοι οσοι ειναι συνδεμενοι με το δικτυο μου μπορουν να μπουν μεσα στην σελιδα και να κανουν οτι θελουν δλδ ετσι απλα ? δεν μπορω να κανω αντιστοιχεια λογαρισμων χρηστων με συσκευες. πχ 1 συσκευη μονο admin και ολες τις αλλες user? αν οχι τοτε τι νοημα εχουν οι λογαριασμοθ χρηστων στο ρουτερ?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 δεν μπορω να κανω αντιστοιχεια λογαρισμων χρηστων με συσκευες. πχ 1 συσκευη μονο admin και ολες τις αλλες user? Όχι ολοι οσοι ειναι συνδεμενοι με το δικτυο μου μπορουν να μπουν μεσα στην σελιδα και να κανουν οτι θελουν δλδ ετσι απλα ? Όχι. Είπαμε φτιάχνεις λογαριασμούς και τους ορίζεις κωδικούς και δικαιώματα. Έτσι μπορείς να επιτρέψεις σε κάποιον επισκέπτη να μπαίνει στο router μέσω user account με περιορισμούς, με κωδικό που του έχεις δώσει εσύ. Οποιοσδήποτε άλλος που δε ξέρει το κωδικό (ή και το user name) δε μπορεί να συνδεθεί. Και στον λογαριασμό διαχειριστή μονάχα εσύ μπορείς να μπαίνεις αφού τον έχεις κλειδωμένο με προσωπικό κωδικό. Είναι όπως ακριβώς οι λογαριασμοί χρηστών στα windows. Έχουν guest accounts. Είναι στο χέρι σου τι δικαιώματα θα τους δώσεις, αν θα τους κλειδώσεις και σε ποιους θα δώσεις τους κωδικούς αυτούς.
ioannk8 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Όχι Όχι. Είπαμε φτιάχνεις λογαριασμούς και τους ορίζεις κωδικούς και δικαιώματα. Έτσι μπορείς να επιτρέψεις σε κάποιον επισκέπτη να μπαίνει στο router μέσω user account με περιορισμούς, με κωδικό που του έχεις δώσει εσύ. Οποιοσδήποτε άλλος που δε ξέρει το κωδικό (ή και το user name) δε μπορεί να συνδεθεί. Και στον λογαριασμό διαχειριστή μονάχα εσύ μπορείς να μπαίνεις αφού τον έχεις κλειδωμένο με προσωπικό κωδικό. Είναι όπως ακριβώς οι λογαριασμοί χρηστών στα windows. Έχουν guest accounts. Είναι στο χέρι σου τι δικαιώματα θα τους δώσεις, αν θα τους κλειδώσεις και σε ποιους θα δώσεις τους κωδικούς αυτούς. το καταλαβα τωρα . σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα