seventh_son Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Αγαπητοί συμφορουμίτες. Έπεσε στα χεράκια μου μια μητρική Gigabyte Z68 XP-UD3P και σκέφτομαι να φτιάξω ένα καλό συστηματάκι πάνω σε αυτή. Έχω χάσει λίγο επεισόδια πάνω στο socket 1155 και μετά. Έχω μείνει επι εποχών socket 775. Θέλω γενική χρήση. Θα το χρησιμοποιώ και για gaming και για μετατροπή ταινιών και γενικά και για βαριές εφαρμογές. Σκεφτόμουν για intel core i5 μιας και είναι αρκετά πιο οικονομική λύση. Ως τώρα δούλευα με έναν Intel Core 2 Duo E8400 μια Asus P5Q Deluxe 2 χ Sapphire Ati 4850 σε διαταξη crossfire και 2 χ 2 gb ddr2 corsair xms 800MHz. Δε με ενδιαφέρει το high end gaming καθότι υπάρχει PS3. Θέλω όμως και με το καινούριο μου συστηματάκι να μπορώ να παίζω και ότι βγεί. Όχι όλα στο high. Απλά να παίζει ικανοποιητικά ή έστω και low. Από το παλιό σύστημα θα κρατήσω μόνο τις κάρτες γραφικών. Οπότε υπολογίστε ότι πρακτικά το budget μου για την καινούρια cpu και τις καινούριες μνήμες ddr3 που θα χρειαστούν είναι ότι προκύψει από την πώληση παλιάς μητρικής , επεξεργαστή και μνημών και τη προσθήκη μιας μικρής διαφοράς. Ακούω προτάσεις. Προσανατολιζόμουν σε κάποιον intel core i5 και 8gb μνήμης. Δε με βιάζει ο χρόνος να το στήσω μιας και τις περισσότερες ώρες τις περνάω στο laptop μου για λόγους οικονομίας. Στο σταθερό καταφεύγω για τις βαριές εργασίες όταν το laptop τα μπήγει.
ninos30 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μια χαρά ο i5. All-around πολύ καλός επεξεργαστής. Απλά να σου επιστήσω από τώρα την προσοχή, αν δεν έχει latest-bios, δεν θα δει Ivy-Bridge. Οπότε θα δεις για κάποιον SB, είτε θα πρέπει να βρεις έναν συμβατό για bios-update (αν δεν έχει latest) RAM, να τις έχω και εύκαιρες από το άλλο thread. Στην τομή των ~40 όμως. Αν αργήσεις να πάρεις θα δούμε άλλες https://www.skroutz.gr/s/2604419/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-1866MHz-Dual-Kit-XMP.html
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα. 100 με 120 θα δώσεις το σετάκι σου οπότε θα πρέπει να συμπληρώσεις όντως και καλύτερα θα ήταν να δεις μεταχειρισμένα. Το καλύτερο θα ήταν να ψάξεις για κάποιον i7 2600K μεταχειρισμένο που τους σκοτώνουν. Αν δεν φτάνεις μέχρι εκεί, δες για i5 2500Κ καθώς η μητρική σου είναι δεκτική για o/c. Αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, λογικά θα βρεις με 120 ευρώ τον i5 2400. + 40 για μνήμες οπότε θα δώσεις από 40 έως 60 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα