Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολλές φορές έχει τύχει να μιλάω στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγώ (και λόγω δουλειάς αλλά όχι μόνο λόγω δουλειάς) πλην όμως πάντοτε χρησιμοποιώ Bluetooth ακουστικό.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς μιλάω συνέχεια στο τηλέφωνο όταν είμαι στο αυτοκίνητο... Το μόνο καλό είναι ότι από το καλοκαίρι έβαλα σύστημα parrot και μιλάω πια με blue tooth... Εχω κανει τα πάντα με το τηλέφωνο στο χέρι... Δυστυχώς είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι κιόλας αλλά υπάρχουν φορές που μου παίρνει η γυναίκα μου το galaxy τώρα το iPhone κάποτε κατά την διάρκεια ταξιδιού...

:-(

Δημοσ.

Σαν navigator ή ανοιχτή ακρόαση μέσω bluetooth, είναι ΟΚ. Αλλά κράτημα με το ένα χέρι και μπλα-μπλα ή απάντηση σε μήνυμα, email κλπ είναι έγκλημα.

Δημοσ.

το ποσοι ανθρωποι σκοτωθηκαν η τραυματιστικαν απο τη χρηση του κινητου στο αυτοκινητο δεν μας λενε...

να μας πουν οι ιδιοι.

oh wait...

Δημοσ.

Σαν οδηγος δικυκλου, εχω δει πραγματικα επικινδυνες συμπεριφορες (αλλαγη λωριδας χωρις προειδοποιηση για 2 και 3 φορες μεσα σε 30-40 μετρα και αλλα τετοια θεικα!). Δεν ξερω αν θα ηταν σωστο να τσιμπαω τα κινητα μεσα απο τα χερια τους στα φαναρια.. :P

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Όπως είπε κάποιος παραπάνω, με τα κλασσικά κινητά είναι ακόμα πιο εύκολο να στείλεις sms, χωρίς καν να κοιτάς το κινητό. Παλιότερα το έκανα, όχι πια. Μιλάω όμως καμιά φορά με hands free (το οποίο τυπικά απαγορεύεται, όχι όμως το bluetooth, δεν έχω καταλάβει το γιατί), αλλά κυρίως σε καθημερινές διαδρομές, που δεν σου αφήνουν περιθώριο να κάνεις κάποιο λάθος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σαν οδηγος δικυκλου, εχω δει πραγματικα επικινδυνες συμπεριφορες (αλλαγη λωριδας χωρις προειδοποιηση για 2 και 3 φορες μεσα σε 30-40 μετρα και αλλα τετοια θεικα!). Δεν ξερω αν θα ηταν σωστο να τσιμπαω τα κινητα μεσα απο τα χερια τους στα φαναρια.. :P

Sent from my iPhone using Insomnia

Το χειρότερο είναι να βλέπεις τύπο με παπί, χωρίς κράνος φυσικά με το ένα χέρι να μιλάει στο κινητό και με το άλλο χέρι να "οδηγεί" και μάλιστα να προσπαθεί και να στρίψει... 

[...] Μιλάω όμως καμιά φορά με hands free (το οποίο τυπικά απαγορεύεται, όχι όμως το bluetooth, δεν έχω καταλάβει το γιατί), [...]

Προσωπικά έχω μιλήσει κανά-δυό φορές με ενσύρματο handsfree και καταλαβαίνω την απαγόρευση: μπερδεύεται το καλώδιο στις ταχύτητες ή (ακόμη χειρότερα) στο χειρόφρενο και προσπαθώντας ενστικτωδώς να ξεμπλέξεις, δεν θες πολύ για να κάνεις καμιά απότομη κίνηση με το τιμόνι. Χίλιες φορές bluetooth.

• Like 2
Δημοσ.

Η μοναδική φορά ήταν όταν δύο ζητάδες με συνόδευαν στο τμήμα γιατί μου έλειπαν τα απαραίτητα χαρτιά και όρμηξα στον έναν στη διακασία του ελέγχου γιατί αγρίεψε χωρίς λόγο. Επειδή το τμήμα που με πηγαιναν είχε κακή φήμη έβγαλα το κινητό την ώρα της οδήγησης (παπάκι) και πηρα τηλέφωνο τον πατέρα μου να έρθει, και ενώ ο ζητάς με τον οποίο παραλίγο να πιαστούμε στα χέρια φώναζε άγρια και άναβε τη σειρήνα τελίωσα το τηλεφώνημα και του φώναζα και εγώ πως παίρνω τον πατέρα μου.

Παρεμπιπτόντως ακόμα και με το μπλε δόντι η συνομιλία μέσω κινητού λογίζεται ως περίσπαση, όπως περίσπαση μπορεί να είναι και η συνομιλία με τους συνεπιβάτες.

Δημοσ.

Όπως έγραφα σε διπλανό νήμα, όλοι λέτε πως η οδήγηση με BT είναι ok. @@ μέντολες. Μπορεί να έχεις τα χέρια στο τιμόνι, αλλά ο νους δεν είναι στον δρόμο. Αποδεδειγμένα αργείς να αντιδράσεις σε περιπτώσεις φρεναρίσματος πανικού. Ένας οδηγός με αρκετά χιλιόμετρα στην πλάτη του καταλαβαίνει αμέσως κάποιον που μιλάει στο κινητό.. ακόμα και με BT.

My 2 cents, μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε τιμόνι και σε σέλα.

ΥΓ. Googlarete ΙΑΒΕΡΗΣ για περισσότερα.

Δημοσ.

επίσης όχι μουσική στο αμάξι και μούγκα οι υπόλοιποι επιβάτες...

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς σωστά γιατί προφανώς αγνοείς το πόσο περισσότερο χρόνο κάνεις να αντιδράσεις μιλώντας στο τηλέφωνο, ψάξτο και μετά πέτα εξυπνάδα. Κρίνετε εξ αλλότρια γιατί δεν σας έχει κάτσει στραβή, όταν σας κάτσει θα αναθεωρείσετε.

Μακάρι να είχαμε λίγο περισσότερη οδηγική παιδεία και να μην χρειάζεται να κάτσει σε μας το κακό για να βάλουμε μυαλό. Και δε βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...