Προς το περιεχόμενο

The Witcher 3: Wild Hunt

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά, μιλάμε για 45fps σε 1080p με 8ΧMSAA

Ποιός θα περίμενε διαφορετική απόδοση? Μιά χαρά είναι.

To Witcher 2 με Ubersampling γονατίζει την 780ti κάτω από τα 45fps.

Και στην τελική στα 1080p τα 8ΧMSAA να τα κάνεις τί?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα, αλλά στα 1080p με maxed τα γραφικά, δεν ξέρω πόσο απαραίτητο είναι το ΑΑ, πόσο μάλλον 8ΧΑΑ

Στις 50 ίντζες πραγματικά πασχίζω να διακρίνω διαφορά μεταξύ no ΑΑ και 8ΧΑΑ (είχα κάνει δοκιμές στο τουμπανιασμένο από graphic mods Skyrim)

σε πολλά παιχνίδια το fxaa κάνει λίγο πιο smooth τις γωνίες και τις πλευρές έστω και λιγάκι χωρίς να χάνει ιδιαίτερη απόδοση το pc..

για ποιο λόγο να βάλεις σε ένα παιχνίδι msaa αφού έτσι θυσιάζεις αρκετά frames (εκτός και αν έχεις ένα beast μηχάνημα)...Αν έχεις στα full τα textures+ανάλυση+FXAA και κάποια άλλα effects τότε είσαι κομπλέ για 1080p και πάνω...κάποιος που απλά προσπαθεί να ευχαριστηθεί ένα παιχνίδι οι ελάχιστες διαφορές στα γραφικά είναι αμελητέες στα μάτια του...ναι οκ καλά γραφικά για όμορφη εμπειρία, αλλά το όλο θέμα περί maxed out είναι απλά ξόδεμα χρημάτων και benching..

Ρε άνθρωπε, το FXAA/MLAA θολώνει την εικόνα και κάνει τα textures να φαίνονται αισχρά, το MSAA δεν το κάνει αυτό, γι' αυτό και έχει τέτοιο performance hit.Εγώ προσωπικά θολούρες δεν θέλω, καλύτερα να βλέπω jaggies παρά blur image.

Εμένα με ενδιαφέρει να δώ τη τεχνολογία της μηχανής που παρουσίασαν στο βίντεο που μας έδειξε ο Psycho στη προηγούμενη σελίδα.

http://www.insomnia.gr/topic/472504-the-witcher-3/page-37?do=findComment&comment=53112608

Λογικά το παιχνίδι θα πρέπει να έχει αρκετά χαμηλότερες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τα γραφικά που θα βγάζει.

Το τσέκαρα το fxaa, και κατάλαβα τι εννοείς..Για την ακρίβεια δεν θολώνει ακριβώς την εικόνα, απλώς είναι σαν να αλλοιώνει λίγο τα χρώματα και προκαλεί την αίσθηση θολούρας αλλά για όσους δεν θέλουν να βλέπουν τα jaggies είναι ένας μικρός συμβιβσμός..

E δεν ειναι Γιαννης ειναι Γιαννακης ..:) Γενικα το FXAA απεφευγε το δεν αξιζει ,εγω ζω και χωρις ΑΑ αν αξιζει πραγματικα τον κοπο .Τωρα στο w3 επειδη θα εχει ωραια γραφικα ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι απο την μια αν το βγαλεις τελειως γινεται πιο ελαφρυ το game και σε αποζημιωνουν τα ετσι και αλλιως ωραια γραφικα απο την αλλη ειναι σαν να κοβεις κατι σε μια "τελεια" εικονα που ακριβως επειδη θα ειναι πολυ ωραια τα γραφικα και συνθετα ισως και να κανει μπαμ η απουσια του .

• Like 1

Το ίδιο θεωρώ και εγώ.

Γενικώς τα ΑΑ είναι για πολύ παρατηρητικούς και για μεγάλες οθόνες(κατά την φτωχή μου γνώμη)
Εγώ προσωπικά τα είχα τεστάρει όλα στο AC4 και όποιο και να έβαλα,δεν είδα διαφορά σε 42άρα οθόνη (μαζί με το φιλαράκι μου,που και αυτός δεν είδε καμία διαφορά).
Για αυτό τα είχα Off.

Εκεί που βλέπει τρομερά αποτελέσματα στο ΑΑ είναι στις κάτω των 1600Χ900 αναλύσεις και μιλάω μετά από χρόνια προσωπικής εμπειρίας.

Παίζοντας για πάνω από 5 χρόνια αποκλειστικά σε 1360Χ768 σε 40-άρα οθόνη, το ΑΑ και συγκεκριμένα 4ΧΑΑ και πάνω έκανε απίστευτη διαφορά, προσφέροντας καταπληκτική εικόνα. Τόσο καλή εικόνα, που όταν αναβάθμισα τη τηλεόραση σε 50 ίντζες και 1080p, αυτό δεν έγινε επειδή ήθελα υψηλότερη ανάλυση, αλλά επειδή ήθελα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης.

Επίσης σε αυτή την ανάλυση (1360Χ768) φαίνεται πόσο άσχημη δουλειά κάνει το FXAA, διότι η θολούρα που εισάγει στην εικόνα είναι εντονότατη και καθιστά αυτή την επεξεργασία απολύτως άχρηστη.

Στα 1080p τώρα, το ΑΑ προσφέρει πάρα πολύ λιγότερα, διότι οι αλλαγές δεν είναι εύκολα αντιληπτές στο μάτι, ακόμα και στις 50 ίντζες. Σίγουρα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά οι απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ είναι δυσανάλογες σε σχέση με το οπτικό αποτέλεσμα.

Τώρα για το Witcher 3, εγώ έβαλα προσωπικό στόχο να το παίξω maxed-out @ 900p/1080p @60fps no matter what, όπου maxed out εννοώ τα settings που έχουν νόημα (δεν θα κάνω αναβάθμιση για 8ΧMSAA για παράδειγμα).

Έχεις δίκιο αλλά κατά την γνώμη μου ή ανάλυση 1360Χ768 είναι υπερβολικά μικρή για 40άρα οθόνη.
Φαντάζομαι ότι δεν παίζει κόσμος σε αυτή την ανάλυση.
ΕΓώ παίζω σε 1080p στην 42άρα και σε 1440 x 900 όταν παίζω στην 19άρα (που έχω στο description)

Παρολ'αυτά έχεις δίκιο στην ανάλυση αυτή σίγουρα θα παρατηρήσει κανείς τέτοια διαφορά.
Φαίνεται απόλυτα λογικό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...