Προς το περιεχόμενο

Γενικά για 3D Προγράμματα...

evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω γιατί ίσως δεν έχω καταλάβει σωστά.

Χρησιμοποιείς το blender για κόψε ραψε (μονταζ) μονο; η έχεις φτιάξει μια σκηνή μέσα στο πρόγραμμα και δημιουργείς ταινία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 501
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GoMaR είπε

Να ρωτήσω γιατί ίσως δεν έχω καταλάβει σωστά.

Χρησιμοποιείς το blender για κόψε ραψε (μονταζ) μονο; η έχεις φτιάξει μια σκηνή μέσα στο πρόγραμμα και δημιουργείς ταινία;

Ναι θέλω να κόψω ένα κομμάτι του βίντεο στο ενδιάμεσο και να το διαγράψω, να ενώσω τα άλλα δύο κομμάτια σε ένα και μετά να το κάνω export σε ότι να 'ναι, δεν με πειράζει. Μετά με το handbrake το κάνω mkv h.265

Επεξ/σία από Επισκέπτης

8 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Ναι θέλω να κόψω ένα κομμάτι του βίντεο στο ενδιάμεσο και να το διαγράψω, να ενώσω τα άλλα δύο κομμάτια σε ένα και μετά να το κάνω export σε ότι να 'ναι, δεν με πειράζει. Μετά με το handbrake το κάνω mkv h.265

γιατι δε δοκιμαζεις το davinci που αποσο ξερω ειναι προγραμματαρα και free?
Δε σου προτεινω το premiere γιατι δεν ειναι free.

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, GoMaR είπε

γιατι δε δοκιμαζεις το davinci που αποσο ξερω ειναι προγραμματαρα και free?
Δε σου προτεινω το premiere γιατι δεν ειναι free.

Α είναι free; Ωραίος, ευχαριστώ. Είχα την εντύπωση ότι είναι paid..

Επισκέπτης
13 ώρες πριν, GoMaR είπε

Κοιτα, ετσι ξερω. Η νομιζω εχει περιορισμο και δεν ειανι για 4Κ βιντεος ;
Μπορει να πεφτω εξω. Παντως ψαξτο :)

Ναι το κατέβασα, είναι free. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν δέχεται mkv videos και τα recordings από το OBS που κάνω είναι σε mkv. Οπότε είτε θα τα κάνω mp4 πρώτα με το handbrake και μετά στο Davinci ή θα κάνω το recording από το OBS κατευθείαν σε mp4 αλλά μου βγάζει μία προειδοποίηση ότι αν σταματήσει το recording για οποιοδήποτε λόγο θα χαθεί όλο το video αν είναι σε mp4 format..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, yiannis1991 said:

Ναι το κατέβασα, είναι free. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν δέχεται mkv videos και τα recordings από το OBS που κάνω είναι σε mkv. Οπότε είτε θα τα κάνω mp4 πρώτα με το handbrake και μετά στο Davinci ή θα κάνω το recording από το OBS κατευθείαν σε mp4 αλλά μου βγάζει μία προειδοποίηση ότι αν σταματήσει το recording για οποιοδήποτε λόγο θα χαθεί όλο το video αν είναι σε mp4 format..

Με το Avidemux θα κάνεις το mkv>MP4 και θα το βάλεις στο DaVinci. Αυτό που θέλεις όμως μπορείς να το κάνεις απ' ευθείας στο Avidemux χωρίς επανακωδικοποίηση (αν δεν θέλεις) και πολύ πιο γρήγορα. Για πιο σύνθετα πράγματα θα πας στο DaVinci. 

Επεξ/σία από CheOnWeb

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, CheOnWeb είπε

Μα το Avidemux θα κάνεις το mkv>MP4 και θα το βάλεις στο DaVinci. Αυτό που θέλεις όμως μπορείς να το κάνεις απ' ευθείας στο Avidemux χωρίς επανακωδικοποίηση (αν δεν θέλεις) και πολύ πιο γρήγορα. Για πιο σύνθετα πράγματα θα πας στο DaVinci. 

Ωραίος, ευχαριστώ! θα το δοκιμάσω και αυτό μιας και είναι open source..

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ένα έργο που έχει μείνει στην μέση λόγω κόπωσης... Το αρχοντικό Μπασάρα, στην Καστοριά, από σχέδια αποκατάστασης της Καλλιόπης Θεοχαρίδου.

Ελπίζω να βρώ δύναμη να το τελειώσω κάποια στιγμή. Είναι στο αίμα μου αυτή η αισθητική της Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής. Όλα είναι φτιαγμένα στο Blender 2.92. Render με Cycles Optix.

Test render 5 PS.jpg

• Like 6

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εκπληκτικά νέα από την κοινότητα του Blender. O Brecht Van Lommel και ο Sergey Sharybin ανακοίνωσαν μια τελείως νέα μηχανή rendering, βασισμένη στο Cycles, που θα ονομάζεται Cycles X, και είναι επετειακή για τα 10 χρόνια της μηχανής Cycles (πρωτο-παρουσιάστηκε το 2011). 

Οι βελτιώσεις στις ταχύτητες είναι εκπληκτικές. Σε βαριές σκηνές, όπως το barbershop (γνωστό bench για το Cycles) είναι x7 φορές ταχύτερα τα renderings με Optix ή Cuda, ενώ για απλούστερες σκηνές όπως η γνωστή BMW27, είναι 30-40% καλύτεροι οι χρόνοι. Ακόμα λείπουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως volumes, πολλαπλές gpu κλπ., αλλά εν καιρώ θα προστεθούν. Πραγματικά, νομίζω ότι θα γίνει μια από τις ταχύτερες μηχανές rendering το Cycles X και με διαφορά.

210423_CyclesX_OptiX.jpg.c212c6a9cb7d3a3c6d24bfddeb0984de.jpg

1913339702_CyclesXCudaRTX6000.png.8be6e66ce987fb88bda1c71d6b9fa5cd.png

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...