nikos5800 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petaw-se-oneiro Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα και από μένα. Συγνώμη αν βγω εκτός θέματος αλλά είμαι λίγο στόκος. Καθαρά απο θέμα χόμπι ασχολούμαι με την βελτίωση μηχανοκίνητων. Επειδή κάποια πράγματα που θέλω να χρησιμοποιήσω είτε απλά δεν υπάρχουν στο εμπόριο είτε αν υπάρχουν είναι απλησίαστα οικονομικά ή θέλουν πολύ καιρό να έρθουν είτε συνδιασμος απο τα δυο παραπάνω. Θα ήθελα λοιπόν να πάρω εναν μικρό εκτυπωτή και να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο όσο μπορώ. Μερικές ερωτήσεις. Πόσο δύσκολος είναι ο 3d σχεδιασμός; Μπορώ να παρακολουθήσω κάπου κάποιο σεμινάριο σχετικά με αυτό; Τι υπολογιστή χρειάζομαι για να μπορεί να τρέξει λίγο το λειτουργικό για την σχεδίαση (Τώρα εχω ενα Lenovo laptop δεκαετίας χωρίς ανεξάρτητη κάρτα γραφικών οπότε σίγουρα δεν θα κάνει δουλειά) Αν τελικά αγοράσω εκτυπωτή τι να προσέξω κατα την αγορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) To τελευταίο project στο Blender 2.9 Alpha https://imgur.com/k6Ykc5S Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2020 από pnick 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 To Blender 2.9 μόλις κυκλοφόρησε επίσημα: https://www.blender.org/download/releases/2-90/ Μεταξύ των σημαντικών νέων χαρακτηριστικών είναι διάφορες επιλογές denoise τόσο στο viewport όσο και στο τελικό rendering, η υποστήριξη Optix rendering για όλες τις κάρτες Nvidia από Maxwell και νεώτερες (βέβαια πολύ καλές επιδόσεις σημειώνονται κυρίως για RTX κάρτες), και ένα επίσης σπουδαίο νέο, η υποστήριξη Nvlink για κάρτες RTX. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 31/8/2020 στις 1:32 ΜΜ, pnick είπε To Blender 2.9 μόλις κυκλοφόρησε επίσημα: https://www.blender.org/download/releases/2-90/ Μεταξύ των σημαντικών νέων χαρακτηριστικών είναι διάφορες επιλογές denoise τόσο στο viewport όσο και στο τελικό rendering, η υποστήριξη Optix rendering για όλες τις κάρτες Nvidia από Maxwell και νεώτερες (βέβαια πολύ καλές επιδόσεις σημειώνονται κυρίως για RTX κάρτες), και ένα επίσης σπουδαίο νέο, η υποστήριξη Nvlink για κάρτες RTX. θα κανουν κατι με το αργο subdiv animation playback?αντε γιατι αιωνες το περιμενω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δοκιμή του LuxCoreRender στο Blender. Δυνατή μηχανή με ωραία και ρεαλιστικά caustics. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Έκοψα ένα βίντεο με το blender και για να γίνει export φαντάζομαι πρέπει να το κάνω πρώτα render animation αλλά χρησιμοποιεί τον cpu για το render και θα κάνει 7 χρόνια. Έχω βάλει στα settings CUDA και την GPU μου αλλά δεν την χρησιμοποιεί.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Στις 9/3/2021 στις 1:23 ΜΜ, yiannis1991 είπε Έκοψα ένα βίντεο με το blender και για να γίνει export φαντάζομαι πρέπει να το κάνω πρώτα render animation αλλά χρησιμοποιεί τον cpu για το render και θα κάνει 7 χρόνια. Έχω βάλει στα settings CUDA και την GPU μου αλλά δεν την χρησιμοποιεί.. Μάλλον έχεις περάσει το όριο της μνήμης και σε πετάει σε cpu. Επίσης, στο Edit>Preferences>System έχεις επιλέξει Cuda ή Optix; Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με animation για να σε βοηθήσω, αλλά δες λίγο αν παίζει ρόλο στο πόση μνήμη χρησιμοποιεί το σύστημα το αν κανεις rendering animation σαν movie file ή σαν image sequence που συνθέτεις σε βίντεο μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, pnick είπε Μάλλον έχεις περάσει το όριο της μνήμης και σε πετάει σε cpu. Επίσης, στο Edit>Preferences>System έχεις επιλέξει Cuda ή Optix; Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με animation για να σε βοηθήσω, αλλά δες λίγο αν παίζει ρόλο στο πόση μνήμη χρησιμοποιεί το σύστημα το αν κανεις rendering animation σαν movie file ή σαν image sequence που συνθέτεις σε βίντεο μετά. Δεν νομίζω. 1080p βίντεο είναι που δεν είναι ούτε 500MB.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 24 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Δεν νομίζω. 1080p βίντεο είναι που δεν είναι ούτε 500MB.. Δώσε λίγες πληροφορίες. Ποιά έκδοση blender χρησιμοποιείς; Έχεις επιλέξει gpu compute; Αν δεν είναι κάτι φοβερό και μπορείς να μοιραστείς το blend file να έβλεπα μήπως εντοπίσω κάτι. Συνήθως αυτά λύνονται με καθαρή εγκατάσταση του blender από την αρχή, καθαρό update στους drivers της κάρτας κ.λπ. Αφού δεν υπάρχει μνήμης, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, pnick είπε Δώσε λίγες πληροφορίες. Ποιά έκδοση blender χρησιμοποιείς; Έχεις επιλέξει gpu compute; Αν δεν είναι κάτι φοβερό και μπορείς να μοιραστείς το blend file να έβλεπα μήπως εντοπίσω κάτι. Συνήθως αυτά λύνονται με καθαρή εγκατάσταση του blender από την αρχή, καθαρό update στους drivers της κάρτας κ.λπ. Αφού δεν υπάρχει μνήμης, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Την τελευταία έκδοση, και ναι έχω ενεργό το gpu compute και CUDA. Σε 3D κάνει κανονικά render η κάρτα αλλά στο βίντεο όχι. Ίσως να μην το υποστηρίζει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Την τελευταία έκδοση, και ναι έχω ενεργό το gpu compute και CUDA. Σε 3D κάνει κανονικά render η κάρτα αλλά στο βίντεο όχι. Ίσως να μην το υποστηρίζει.. Φυσικά και το υποστηρίζει. Χρησιμοποιείς cycles ή Eevee; Κάνει rendering σε video format; Επίσης τί tile size χρησιμοποιείς; Για μείωσε το μέγεθος λίγο να δούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα