nikos5800 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosv1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά να κάνω μία ερώτηση; θέλω να ξεκινήσω να σχεδιάζω με κάποιο πρόγραμμα τεχνικής φύσεως αντικείμενα, π.χ. κυλίνδρους με σπείρωμα, προσαρμογείς με σπείρωμα, ελλείψοειδή ή παραβολικά αντικείμενα (τύπου cad?), κτλ. Θέλω το πρόγραμμα να είναι δωρεάν και να δουλεύει καλά με κάρτα της AMD (RX 570). Τι επιλογές έχω γνωρίζετε; Αν είμαι οφ-τοπικ παρακαλώ να μου το πείτε να πάω σε σωστό σημείο την ερώτηση. Ευχαριστώ! υγ: ξεχασα να πω ότι τα σχέδια θα πηγαίνουν σε 3D εκτυπωτή. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από tasosv1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Στις 21/8/2019 στις 10:34 ΜΜ, tasosv1 είπε Παιδιά να κάνω μία ερώτηση; θέλω να ξεκινήσω να σχεδιάζω με κάποιο πρόγραμμα τεχνικής φύσεως αντικείμενα, π.χ. κυλίνδρους με σπείρωμα, προσαρμογείς με σπείρωμα, ελλείψοειδή ή παραβολικά αντικείμενα (τύπου cad?), κτλ. Θέλω το πρόγραμμα να είναι δωρεάν και να δουλεύει καλά με κάρτα της AMD (RX 570). Τι επιλογές έχω γνωρίζετε; Αν είμαι οφ-τοπικ παρακαλώ να μου το πείτε να πάω σε σωστό σημείο την ερώτηση. Ευχαριστώ! υγ: ξεχασα να πω ότι τα σχέδια θα πηγαίνουν σε 3D εκτυπωτή. Δες το FreeCAD και το Fusion360 της Autodesk. Επίσης, πολύ οικονομικό είναι και το moi3d (300$), κλασσικός nurbs modeler από έναν παλιό developer του Rhino. Δωρεάν πρόγραμμα με τεράστιες δυνατότητες, πολύ μεγάλη και ενεργή κοινότητα και με αρκετούς που ασχολούνται με 3d printing είναι το Blender, αλλά ΔΕΝ είναι CAD πρόγραμμα. Είναι εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων, αλλά για το modeling χρησιμοποιεί polygons. Δες το πάντως σαν λύση γενικότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosv1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 13 λεπτά πριν, pnick είπε Δες το FreeCAD και το Fusion360 της Autodesk. Επίσης, πολύ οικονομικό είναι και το moi3d (300$), κλασσικός nurbs modeler από έναν παλιό developer του Rhino. Δωρεάν πρόγραμμα με τεράστιες δυνατότητες, πολύ μεγάλη και ενεργή κοινότητα και με αρκετούς που ασχολούνται με 3d printing είναι το Blender, αλλά ΔΕΝ είναι CAD πρόγραμμα. Είναι εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων, αλλά για το modeling χρησιμοποιεί polygons. Δες το πάντως σαν λύση γενικότερα. ευχαριστώ πολύ φίλε θα τα κοιτάξω όλα αυτά που μου υπέδειξες. να είσαι καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα για το Blender προχωρούν πολύ γρήγορα και με εντυπωσιακές βελτιώσεις σε όλους τομείς. Χάζευα αυτές τις μέρες τις δυνατότητες του Intel Open Image Denoise. Απλά απίστευτα πράγματα. Χρησιμοποιείται τεχνητή νοημοσύνη για denoise. Με ένα απλό node setup στον compositor καθαρίζει τον θόρυβο πολύ καλά, ακόμα και σε renders με ελάχιστα samples. Είναι cpu based, δεν περιορίζεται σε Intel επεξεργαστές, παρότι ο τίτλος μπερδεύει, και έχει ένα μόνο αρνητικό, ότι επιβαρύνει αρκετά την μνήμη, αλλά με τις τιμές που έχουν πλέον οι μνήμες αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα. Έκανα και μερικές δοκιμές σε διάφορες σκηνές με πολύ χαμηλά samples και τα αποτελέσματα είναι φοβερά. Αν κανείς θέλει να το δεί στην πράξη πρέπει να κατεβάσει το τελευταίο build από εδώ https://builder.blender.org/download/. Μια σκηνή που είναι διαθέσιμη για δοκιμές μπορεί να βρεθεί εδώ https://blenderartists.org/t/big-denoise-test-intel-open-image-denoise-vs-others/1175114/80. Πρέπει να ανοίξει με το τελευταίο build για να δουλέψει. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από pnick 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @pnick ετοιμάζουν και gpu implementation για τον Intel denoiser https://developer.blender.org/D5522 Αυτήν την στιγμή το blender έχει τεράστια υποστήριξη απ' εταιρίες και χρήστες https://fund.blender.org/ Το μόνο μείον στην έκδοση 2.8 είναι το αργό edit mode performance και το slow animation playback με subdiv τα οποία όμως θα διορθωθούν με την επόμενη έκδοση 2.81 τον Νοέμβριο Γενικά σκεφτόμουνα μήπως εκτός από το να δείχνουμε τις δουλειές που έχουμε κάνει ,το συγκεκριμένο φόρουμ να είναι ως τα νέα από το cgi industry και να ποσταρουμε νέα για όλα τα προγράμματα όπως το Houdini,Maya,max,cinema,blender , substance κ.λ.π Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από nikos5800 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
B.arch Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδιά SOS είμαι φοιτήτρια στην αρχιτεκτονικη και παλεύω να τελειώσω μια εργασία ... Έχω πρόβλημα θέλω να κάνω save file σε TIF αρχείο τις εικόνες από την κάμερα του προγράμματος για να τις αποθήκευσω και να τις περάσω στο Premier ( εντολές της εργασίας με βάση τον καθηγητή έτσι όπως τα θέλει) και δεν κάνει save Με τίποτα!!!!!! Επίσης έχω θέμα με το blender πρέπει να βάλω το αρχείο του 3ds max Που έχω φτιάξει και να το βάλω στο blender και να φτιάξω ένα παιχνίδι και δεν μου το ανοίγει .. Δεν μου εμφανίζει στο import Την εντολή 3ds studio ...Επίσης δοκίμασα να το ανοίξω με obj Και αποθήκευσε το 3ds Στο ανάλογο αρχείο ούτε τότε μου το άνοιξε... Ενώ μέσα στο πρόγραμμα δεξια ανοίγουν όλα τα layers του προγράμματος.. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ αν ξέρετε είμαι να σκάσω είμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, Καλό θα ήταν να μιλάμε ειδικά για 3D προγράμματα. Γιατί άλλο ο μηχανολόγος, άλλο ο graphics designer (που θέλει και 3D μερικές φορές), άλλο άλλοι κλάδοι μηχανικών. Σχετικά με σπειρώματα κτλ, η καλύτερη και νόμιμη λύση είναι το Fusion 360 της Autodesk. Με εκτίμηση, Δημήτρης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoMaR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα. Σημερα στο facebook φτιαχτηκε ενα group με σκοπο να μαζευτουνε οσο το δυνατον περισσοτεροι του κλαδου μας (archviz , cgi κλπ) Σκοπος ειναι ανταλλαγη αποψεων, κριτικες στα εργα, παρουσιασεις και οσο μπορουμε να καλυψουμε και τεχνικες αποριες. Οσο περισσοτεροι τοσο το καλυτερο. Οσοι ενδιαφερονται ας κανουν join. Διαχειριστης ειμαι εγω και ενας φιλος μου. https://www.facebook.com/groups/3DViewport/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 τι να πει κανεις ! πριν δεκα χρονια το blender 3d δεν το γνωριζε κανεις και τωρα!! https://fund.blender.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoMaR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Να και το πως φτιαχτηκε η διαφημιση του jumbo 2020. Προγραμματα(Βασικα): 3dsmax / phoenixfd / substance painter / photoshop / nuke οι 3900x εδωσαν ρεστα..ασχετα αν καποιες εφαρμογες ηταν μονοπυρηνες..χαχαχα Αντε και σε ποιο βαρια projects με τον 3970x και houdini 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Βλέπω έχει πέσει πολύ το thread Ας ποσταρω κάτι να παρει μπρος! ,τώρα που έμαθα να φτιάχνω αξιοπρεπείς rigged μοντέλα θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το animation 😀 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μετά από πολύ καιρό, είπα να ξεσκουριάσω. Blender 2.83, Photoshop και λίγο Substance Painter χρησιμοποίησα. Το μοντέλο της καρέκλας είναι το Fredericia Søborg wood base chair. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Άλλο ένα μοντέλο της Fredericia, το J16 Stool. Όλο γεωμετρία, περίπου 1.5 εκατ. πολύγωνα. Το αληθινό σκαμνί είναι εδώ σε φωτό (για σύγκριση): 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα