Aspidas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Εντός της εβδομάδας μετακομίζω από το σπίτι που μένω τώρα σε άλλο (ενοικιαζόμενο) και θέλω να μεταφέρω και την γραμμή τηλεφώνου εκεί. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ΔΕΝ υπάρχει εγκατάσταση για τηλέφωνο στο σπίτι εκείνο και δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς εγκατάσταση απ'ότι μου είπαν στο 13888. Το θέμα είναι πως δεν έχω χρήματα τώρα για ηλεκτρολόγους και το σπίτι ΔΕΝ είναι δικό μου. Δεν γίνεται να "τραβήξει" καλώδιο ο τεχνικός από την κολώνα μέχρι μέσα στο δωμάτιο (που θα έχω το router); Στο 13888 μου είπαν ΟΧΙ αλλά και σε αυτό το σπίτι που είμαι τώρα αυτό είχε γίνει εφόσον δεν υπήρχε εγκατάσταση για τηλέφωνο. Υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί ο τεχνικός αν του πω να κάνει αυτή τη διαδικασία?
makfil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Το καλώδιο από την κολώνα του ΟΤΕ μέχρι το κεντρικό σημείο παροχής του κτιρίου είναι δουλειά του ΟΤΕ. Εάν το κτίριο είναι πολυκατοικία, πρέπει να έχει κατασκευαστεί από τον ηλεκτρολόγο ένα κουτί (κατανεμητής) όπου ο ΟΤΕ θα συνδέσει τις γραμμές. Εάν είναι μονοκατοικία, ο ΟΤΕ θα φέρει το καλώδιο μέχρι το σημείο που θέλεις να τοποθετηθεί η κεντρική πρίζα.
Aspidas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Το καλώδιο από την κολώνα του ΟΤΕ μέχρι το κεντρικό σημείο παροχής του κτιρίου είναι δουλειά του ΟΤΕ. Εάν το κτίριο είναι πολυκατοικία, πρέπει να έχει κατασκευαστεί από τον ηλεκτρολόγο ένα κουτί (κατανεμητής) όπου ο ΟΤΕ θα συνδέσει τις γραμμές. Εάν είναι μονοκατοικία, ο ΟΤΕ θα φέρει το καλώδιο μέχρι το σημείο που θέλεις να τοποθετηθεί η κεντρική πρίζα. Μονοκατοικία είναι, άρα δεν θα έχω πρόβλημα έτσι?
makfil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Στην μονοκατοικία, ο ΟΤΕ θα φέρει το καλώδιο μέχρι τον τοίχο που είναι πλησιέστερα προς την κολώνα και θα τοποθετήσει ένα κουτί στο οποίο θα καταλήγει το καλώδιο. Από εκεί, ο ηλεκτρολόγος σου πρέπει να τραβήξει γραμμή μέχρι το σημείο που θα μπει η κεντρική πρίζα.
Aspidas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ηλεκτρολόγο; Δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου; Πάντως εδώ που μένω τώρα (μονοκατοικία) τράβηξε καλώδιο και έβαλε την "πρίζα" του τηλεφώνου κατευθείαν τότε (πριν 2 χρόνια). Δεν παίζει να κάνει το ίδιο και εκεί ε;<br />Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 ο οτε ειναι υποχρεωμενος να στο φερει μεχρι τον τοιχο του σπιτιου η μεχρι την χωνευτη αμα υπαρχει.εφοσον εσενα δεν υπαρχει ο οτε θα τραβηξει καλωδιο και δεν θα γινει δυστυχως εκεινη την στιγμη αλλα θα βγει κανα συνεργειο του οτε μεχρι το σημειο που τον βολευει.μετα θα σου πει να φωναξεις ηλεκτρολογο η αμα πιανουν τα χερια σου το κανεις εσυ για να φερεις το καλωδιο μεχρι μεσα.απλα με παραξευνευει σπιτι και να μην εχει καλωδια για τηλ.ο οτε δεν ειναι υποχρεωμενος να στο φερει μεχρι εκει που σε βολευει εσενα η μεχρι μεσα τον χωρο σου.
Aspidas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 ο οτε ειναι υποχρεωμενος να στο φερει μεχρι τον τοιχο του σπιτιου η μεχρι την χωνευτη αμα υπαρχει.εφοσον εσενα δεν υπαρχει ο οτε θα τραβηξει καλωδιο και δεν θα γινει δυστυχως εκεινη την στιγμη αλλα θα βγει κανα συνεργειο του οτε μεχρι το σημειο που τον βολευει.μετα θα σου πει να φωναξεις ηλεκτρολογο η αμα πιανουν τα χερια σου το κανεις εσυ για να φερεις το καλωδιο μεχρι μεσα.απλα με παραξευνευει σπιτι και να μην εχει καλωδια για τηλ.ο οτε δεν ειναι υποχρεωμενος να στο φερει μεχρι εκει που σε βολευει εσενα η μεχρι μεσα τον χωρο σου. Το κάνω εγώ (αρκεί να μην έχει ρεύμα) ! Πρίζα τηλεφώνου έχω. Ο ΟΤΕ θα μου δώσει το καλώδιο που χρειάζομαι μέχρι μέσα στο σπίτι όμως ή πρέπει να το αγοράσω εγώ?
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 το αγοραζεις εσυ το καλωδιο.πριζα παρε μια απλη οχι αυτες που γραφουν οτε πανω διοτι εχουν πυκνωτη και δεν το θελουμε αυτο.καλωδιο Utp παρε και ροκες για να το στερεωσεις η tie wraps για να το πιασεις καπου αλλου.
Aspidas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Για πιο λόγο δεν θέλουμε πρίζα με πυκνωτή? Ρωτάω γιατί ο τεχνικός όταν πρωτοέκανα την σύνδεση μου έδωσε μια μεταχειρισμένη (που λέει ΟΤΕ επάνω) και την έβαλα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Σκεφτόμουν να την βγάλω φεύγωντας. Τέλος αν είναι εύκολο προτεινε μου καλώδιο σαν παράδειγμα από το skroutz. Ευχαριστώ πολύ ...
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 εχουν πυκνωτη κανουν προβληματα με την τηλεφωνια και το ιντερνετ.απο χαμηλο συγχρονισμο μεχρι αποσυνδεσεις και διαφορα.utp cat5e καλωδιο μονοκλωνο.αν αντεχει η τσεπη σου(μικρη διαφορα μην σε τρομαζω) μπορεις να παρεις utp cat5e για εξωτερικους χωρους .αν ειναι να περασει το καλωδιο κοντα απο τιποτα καλωδια ρευματος τοτε πας σε cat5e stp η ftp που εχει κατι σαν αλουμινοχαρτο να το πω ετσι απλα γυρω γυρω για προστασια. αν ειναι λιγα τα μετρα μπορεις να πας και σε ακομα καλυτερο καλωδιο πχ cat6 stp ftp που ειναι πιο καλο.αν μιλαμε για 10-20 μετρα καλωδιο ουτε 5 ευρω παραπανω δεν θα σου βγει.απλα προτιμησε καλωδιο απο κανα μεγαλο καταστημα με τετοιο πχ καυκα και τετοια και οχι της γειτονιας που περιμενει να σε γδυσει. 2
Aspidas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Πολή χρήσιμη η βοήθεια σου, σε ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 γενικα καλυτερο καλωδιο να παρεις δεν εχεις θεμα.το πολυ να παει χαμενο κατα καποιο τροπο.αλλα για λιγα μετρα η διαφορα δεν ειναι κατι μεγαλο.δηλαδη το να δωσεις +-5 ευρω δεν αλλαζουν πολλα.τωρα θα μου πεις εφοσον το σπιτι ειναι με ενοικιο μπορεις απλα να πας σε ενα utp εξωτερικου χωρου και τερμα cat5e και να τελειωνεις
Aspidas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά όλα πήγαν καλά και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δυο σας για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον poulinos για την βοήθεια του στα καλώδια. Ήρθε ο τεχνικός την Τετάρτη και τράβηξε καλώδιο μέχρι την είσοδο και τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου. Η βλακεία είναι ότι στο 13888 μου είπαν ότι η σύνδεση θα ενεργοποιηθεί από Τετάρτη ενώ ο τεχνικός από σήμερα.
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά όλα πήγαν καλά και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δυο σας για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον poulinos για την βοήθεια του στα καλώδια. Ήρθε ο τεχνικός την Τετάρτη και τράβηξε καλώδιο μέχρι την είσοδο και τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου. Η βλακεία είναι ότι στο 13888 μου είπαν ότι η σύνδεση θα ενεργοποιηθεί από Τετάρτη ενώ ο τεχνικός από σήμερα. αν ειναι τεταρτη υπομονη μεχρι τοτε.αν ειναι σημερα μια χαρα.απλα για να εισαι σιγουρος οτι το καλωδιο που περασες ειναι οκ θα πρεπει να εχεις σχεδον την ιδια ταχυτητα συγχρονισμου που ειχες στην εισοδο.(εκει που σου αφησε ο οτε το καλωδιο)
Aspidas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Θα το τσεκάρω τότε από Τετάρτη. Ο τεχνικός μου είπε ότι θα πιάνω 21-22Mbps γιατί είμαι πολύ κοντά στο κέντρο (κτήριο του ΟΤΕ). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα