z4rx07 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Σε πτωτικά επίπεδα κινούνται οι πωλήσεις του Surface RT tablet της Microsoft για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τον αναλυτή Brent Thill από την UBS, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση των 2 εκ. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι ο ανταγωνισμός, και μάλιστα ιδιαίτερα δριμύς, από το iPad της Apple είναι μια αιτία του προβλήματος. Τον προηγούμενο μήνα ο Rhoda Alexander από την IHS iSuppli ανέφερε σε δήλωσή του ότι αναμένει περίπου 1.3 εκ. συσκευές να διατεθούν συνολικά, συμπληρώνοντας ότι αν ο αριθμός κυμανθεί πιο υψηλά, κάτι τέτοιο θα αποτέλεσει έκπληξη για αυτόν. Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Steve Ballmer ανέφερε ότι ο στόχος της Microsoft ήταν να διαθέσει περί τα 2 εκ. tablets. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία τηρεί στάση σιωπής όσον αφορά το θέμα του αριθμού των πωλήσεων. Σε αντίθεση με το RT το Surface Pro αποτελεί ένα ολοκληρωμένο tablet με δυνατότητα εγκατάστασης ποικίλων εφαρμογών, χωρίς τους συγκεκριμένους περιορισμούς που υπάρχουν στο πρώτο. Αποκαλώντας μάλιστα το Surface Pro, «ως το πιο υποσχόμενο», ο Thill το θεωρεί ως μια εναλλακτική στο iPad για τους enterprise χρήστες. Για το οικονομικό έτος του 2013, το οποίο τελειώνει τον Ιούνιο, αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 2.4 εκ. με αυτές του 2014 να αγγίζουν ακόμη και τα 8 εκ. Site: http://news.cnet.com/8301-10805_3-57563833-75/only-1m-surface-tablets-sold-last-quarter-analyst/[/url]']cnet.com Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο
some1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μην παραβλέπετε το γεγονός πως τα MS Surface tablets σχεδιάστηκαν μόνο για να λανσάρουν και να "δείξουν" στους manufacturers τι περιμένει η MS από αυτούς και να τους κινητοποιήσουν. Δεν είχε σκοπό την εμπορική επιτυχία. 6
apnet Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Πιθανόν αλλά καλύτερα θα ήταν να μην προπαγανδίζουν πως την πέτυχαν την εμπορική επιτυχία εκτός κι αν θέλουν να μας κάνουν να γελάμε. Δε νομίζω ούτε εγώ να πίστεψαν, πως επειδή μεγάλο ποσοστό, που τα προηγούμενα χρόνια δεν τους έδινε φράγκο... αγόρασε με 15-30 τα 8 αυτό σημαίνει πως το λειτουργικό είχε τέτοια επιτυχία που θα έσκαγε ο άλλος 500άρια (μάλλον λίγα λέω) για να πάρει το surface... Τα 8 είναι beta-testing όπως και το surface για το επόμενο βήμα (οθόνες αφής παντού κλπ κλπ). Για την ώρα δε μοιάζει να τα καταφέρνουν αλλά θα δείξει. Θα πάρουν τώρα το απαραίτητο feedback και... τα 9 και γρήγορα!!!
chek2fire Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ολα τα τεχνολογικά site μιλάνε για εμπορική αποτυχία της συγκεκριμένης συσκευής και γενικά για αποτυχία των windows 8.
Mourloz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Πιθανόν αλλά καλύτερα θα ήταν να μην προπαγανδίζουν πως την πέτυχαν την εμπορική επιτυχία εκτός κι αν θέλουν να μας κάνουν να γελάμε. Δε νομίζω ούτε εγώ να πίστεψαν, πως επειδή μεγάλο ποσοστό, που τα προηγούμενα χρόνια δεν τους έδινε φράγκο... αγόρασε με 15-30 τα 8 αυτό σημαίνει πως το λειτουργικό είχε τέτοια επιτυχία που θα έσκαγε ο άλλος 500άρια (μάλλον λίγα λέω) για να πάρει το surface... Τα 8 είναι beta-testing όπως και το surface για το επόμενο βήμα (οθόνες αφής παντού κλπ κλπ). Για την ώρα δε μοιάζει να τα καταφέρνουν αλλά θα δείξει. Θα πάρουν τώρα το απαραίτητο feedback και... τα 9 και γρήγορα!!! "Beta" δεν είναι, ούτε με εισαγωγικα ούτε χωρίς. Εκτός αν ήταν beta και το πρώτο κινητό, η πρώτη οθόνη αφής, τα windows κτλ. Η ενοποίηση των υπηρεσιών, συνεπώς και των λειτουργικών, είναι το μέλλον. Ήδη όσοι έχουν ένα Windows Phone 8 καταλαβαίνουν και χαίρονται τα οφέλη μιας τέτοιας ενοποίησης. Παίρνουν ένα ρίσκο στην Microsoft. Όπως ρισκάρουν όλες οι εταιρίες τέτοιου βεληνεκούς. Το ίδιο έκανε και η Apple με το hardware στις αρχές του 2000, στο χείλος του γκρεμού. Δώδεκα χρόνια μετά και όπου κοιτάξεις υπάρχουν συσκευές με το μηλαράκι. Σκεφτείτε το μέλλον... 1
BaaMBaaM Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Απογοητευση. Ημουν τοσο ενθουσιασμενος για το Surface. Εκανε πολλες βλακειες η Microsoft κατα την γνωμη μου. Τιμη : (600 ευρω σε μια κατηγορια που παιζει το iPad στα 500) Oθονη : (Υποδεεστερη του iPad ακομη και του google 10) Μarket : Ενα μπερδεμα. Αν υπηρχε παντου διαθεσιμο, και ΑΝ ηταν πιο φτηνο ισως. Αλλα και παλι, Google 10 και iPad 4 .. Και οσων αφορα το Pro.. Παλι δεν θα παει καλα. Παλι θα κανει 900 ευρω στην ελλαδα. Παλι δεν θα το δουμε καν στην ελλαδα. Some things never change. 1
Nick789 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Το surface εξυπηρετεί δύο σκοπούς: 1. Όπως ανέφερε και ο φίλτατος some1 είναι κάτι σαν οδηγός για τους manufacturers. 2. Να έχουν τα i-pad και nexus έναν άμεσο αντίπαλο. Τώρα, το θέμα των 8 είναι τα apps. Δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αλλά είναι και λογικό αυτό, δεδομένου ότι το λειτουργικό κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες κι έχει να αντιμετωπίσει λειτουργικά που παίζουν μπάλα στον συγκεκριμένο τομέα χρόνια. Πέρα από το θέμα των apps, το λειτουργικό είναι πανέμορφο, ταχύτατο, πολύ ελαφρύ και σταθερό. Ωστόσο, περιμένω να βγουν τα windows blue καθώς από αυτά που έχω διαβάσει έχω υψηλές προσδοκίες από αυτά, και πιστεύω ότι θα πάνε τα windows 8 ένα βήμα παραπέρα. (μακάρι να υιοθετήσει η ms το σύστημα της apple και google με ετήσια φτηνά updates.) Αν υπήρχαν εφαρμογές το surface θα ήταν must buy επιλογή. Προς το καλοκαίρι θα τσιμπήσω ένα. Μακάρι μέχρι τότε να έχουν βγει περισσότερες εφαρμογές.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Απογοητευση. Ημουν τοσο ενθουσιασμενος για το Surface. Εκανε πολλες βλακειες η Microsoft κατα την γνωμη μου. Τιμη : (600 ευρω σε μια κατηγορια που παιζει το iPad στα 500) Oθονη : (Υποδεεστερη του iPad ακομη και του google 10) Μarket : Ενα μπερδεμα. Αν υπηρχε παντου διαθεσιμο, και ΑΝ ηταν πιο φτηνο ισως. Αλλα και παλι, Google 10 και iPad 4 .. Και οσων αφορα το Pro.. Παλι δεν θα παει καλα. Παλι θα κανει 900 ευρω στην ελλαδα. Παλι δεν θα το δουμε καν στην ελλαδα. Some things never change. συμπληρώνω : office 2013 preview και download full version όταν βγει. keyboard. Αν μόνο αυτά που ανέφερες θεωρείς ότι έχουν σημασία, πάω πάσο. Αλλά δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουν πολλοί σε αυτό. Όσον αφορά το branding άλλο καπέλο. Όταν σε κάθε κατινοεκπομπή της TV μοιράζουν ipads και λοιπές σαβούρες , φυσικά είναι πίσω σε αναγνωρισιμότητα και brand.. Επίσης θα συμφωνήσω ότι δεν θα κερδίσει εύκολα το υπάρχον κοινό των tablets, που κατά κανόνα δεν ξέρουν γιατί τα πήραν και κατά 99% τα χρησιμοποιούν για να παίζουν παιχνίδια που χρησιμοποιούν το γυροσκόπιο (μπάλες και τρύπες) και τα κρατάνε σαν ταψιά.. 1
calico Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Και τι με νοιαζει εμενα τι πουλησε η microsoft.
ektor7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ολα τα τεχνολογικά site μιλάνε για εμπορική αποτυχία της συγκεκριμένης συσκευής και γενικά για αποτυχία των windows 8.Οταν θα διαψευθουν,θα ξαναρχίσουν,πάλι το γλύψιμο και τις κωλοτούμπες!Same story,from same people!!!
argiris77 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 με το υβριδικό samsung Ativ με windows 8 έχω όλα όσα χρειάζομαι, ταμπλέτα και pc μαζί, έχω τις εφαρμογές του desktop στην ταμπλέτα και περιμένω όποτε βγουν καλές εφαρμογές και στο metro. ταχύτατο, smooth μέχρι αηδίας, ειναι η κατηγορία που εξυπηρετεί τις ανάγκες μου, τα οχτάρια σε ταμπλέτα είναι άπαιχτα, μπουτάρουν σε χρόνο dt, αν και κάτι τρελά upadate τελευταία μου έσκισαν λίγο το λειτουργικό,αλλά όλα διορθώνονται. Με τη ενασχόληση με ταμπλέτα windows 8 όλα τα αλλά λειτουργικά φαίνονται παιχνιδάκια, τονίζω με windows 8 όχι με την εμπορική αποτυχία RT. Μπορεί να την ακριβοπλήρωσα λίγο 760€ με πληκτρολόγιο (το οποίο δεν έχω παραλάβει ακόμα γιατί η samsung τον παίζει) αλλά δεν το έχω μετανιώσει καμία στιγμή. Το surface pro με καλή τιμή θα κάνει καλές πωλήσεις, σε ψηλές τιμές θα πάρει τα τρία πουλάκια. Το RT είναι καταδικασμένο σε αποτυχία με τους περιορισμούς και την ανυπαρξία καλών εφαρμογών στο store. Ρίξε μωρή μικροσόφτα την τιμή στο RT σε τιμές χώμα να διεισδύσει στη αγορά και να γνωρίσει ο κόσμος τα ταμπλετοpc αλλά που...
bisbirikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 To Surface Pro αξίζει αλλά είναι πολύ ακριβό. Ίσως το μοναδικό tablet με 128 GByte SSD αποθηκευτικό χώρο. Προβλέπω να έχει την πορεία του Zune. To οποίο μάταια πήγε να χτυπήσει το iPod και δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Ας μείνει η Microsoft στο αχτύπητο Office της και το κλασικό λειτουργικό της. Αλλιώς η μετοχή της θα έχει προβλήματα.
apnet Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 "Beta" δεν είναι, ούτε με εισαγωγικα ούτε χωρίς. Εκτός αν ήταν beta και το πρώτο κινητό, η πρώτη οθόνη αφής, τα windows κτλ. Η ενοποίηση των υπηρεσιών, συνεπώς και των λειτουργικών, είναι το μέλλον. Ήδη όσοι έχουν ένα Windows Phone 8 καταλαβαίνουν και χαίρονται τα οφέλη μιας τέτοιας ενοποίησης. Παίρνουν ένα ρίσκο στην Microsoft. Όπως ρισκάρουν όλες οι εταιρίες τέτοιου βεληνεκούς. Το ίδιο έκανε και η Apple με το hardware στις αρχές του 2000, στο χείλος του γκρεμού. Δώδεκα χρόνια μετά και όπου κοιτάξεις υπάρχουν συσκευές με το μηλαράκι. Σκεφτείτε το μέλλον... Μια χαρά beta είναι γι' αυτό και η τόσο χαμηλή τιμή διάθεσής τους στο κοινό και η επιλογή να τα αγοράζουν και οι "πειρατές" σα να είχαν αυθεντικά windows (για την αναβάθμιση μιλάω που την έκανες κανονικότατα ακόμα και από πειρατικά). Είναι προφανές πως το beta δεν το εννοώ με τη συνηθισμένη έννοια του όρου. Δοκιμές κάνουν να δουν αν θα αρέσει, πόσο θα το συνηθίσει ο κόσμο,ς πόσο θα το στηρίξουν οι εταιρείες του χώρου, tι λειτουργίες θα τους λείψουν κλπ κλπ. Φιλόδοξο σχέδιο η ενοποίηση συμφωνώ και μένει να δούμε αν θα έχει επιτυχία. Προσωπικά περιμένω μια καλύτερη υλοποίηση. Στα 9...
Still_Shady Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ολα τα τεχνολογικά site μιλάνε για εμπορική αποτυχία της συγκεκριμένης συσκευής και γενικά για αποτυχία των windows 8. Kαι ολοι στην Πατρα εχουν ποδηλατα ideal και επειδη δεν ξερουν λενε πως ειναι τα "καλυτερα" χωρις να εχουν ασχοληθει ποτε. Οι καγκουρες στην Αθηνα μιλανε για Wesc, Diesel και Replay ρουχα. Δεν σημαινει πως ειναι καλυτερα. Οι κολλητοι μου κραζουν το Xbox και λενε πως το ps3 εχει καλυτερες πωλησεις, χωρις να εχουν ιδεα. Αρα στα χοντρα μας τα α...υτακια τι λενε! Ολα θα φανουν στην πορεια. Get it?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα