tofi13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Γεια σας, με κλέψανε πρόσφατα και θα θελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς κάποιο site η πρόγραμμα μέσω internet που να μπορώ εγώ με βάση το IMEI ν κάνω trace το iphone. Ευχαριστώ πολύ.
georgeadams Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Με βάση το IMEI δεν μπορείς. Σε άλλες χώρες μπορείς να δηλώσεις το IMEI σαν κλεμένο στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας κι έτσι να μπλοκάρεις τη συσκευή ώστε ο κλέφτης να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει να γίνεται αυτό. Θα μπορούσες πιθανώς να το βρεις αν, πριν στο κλέψουν, είχες ενεργοποιήσει την υπηρεσία "Find My iPhone" του iCloud. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση πως ο κλέφτης δεν έχει διαγράψει τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και πως το τηλέφωνο έχει internet, είτε μέσω WiFi είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 υπηρεσία "Find My iPhone" του iCloud. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση πως ο κλέφτης δεν έχει διαγράψει τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και πως το τηλέφωνο έχει internet, είτε μέσω WiFi είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας. Σοβαρά; Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί μέχρι να κάνει ο άλλος erase το τηλέφωνο και μόνο;! Εγώ θεωρούσα ότι εντοπίζει το συγκεκριμένο serial number! Δεν είναι και πολύ χρήσιμη τότε...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Σοβαρά; Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί μέχρι να κάνει ο άλλος erase το τηλέφωνο και μόνο;! Εγώ θεωρούσα ότι εντοπίζει το συγκεκριμένο serial number! Δεν είναι και πολύ χρήσιμη τότε... Αν γινόταν αυτο που λες, θα είχαν κλείσει πολλα σπίτια...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Αν γινόταν αυτο που λες, θα είχαν κλείσει πολλα σπίτια... Και τώρα που δε γίνεται, η υπηρεσία είναι πρακτικά άχρηστη σε περίπτωση που σου το κλέψουν. Κυρίως χρησιμεύει αν απλώς το χάσεις. Η δε επιλογή να σβηστούν τα δεδομένα της συσκευής από απόσταση, στην ουσία είναι λευκή πετσέτα του τύπου "δε θα το βρω ποτέ, τουλάχιστον ας μην έχουν τα δεδομένα μου";
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Και τώρα που δε γίνεται, η υπηρεσία είναι πρακτικά άχρηστη σε περίπτωση που σου το κλέψουν. Κυρίως χρησιμεύει αν απλώς το χάσεις. Η δε επιλογή να σβηστούν τα δεδομένα της συσκευής από απόσταση, στην ουσία είναι λευκή πετσέτα του τύπου "δε θα το βρω ποτέ, τουλάχιστον ας μην έχουν τα δεδομένα μου"; Καλα δεν την λες και αχρηστη, απλα εαν εχεις την ατυχια να γνωριζει 5 παραπανω πραγματα ο κλεφτης, δεν εχεις και πολυ τυχη. Επισης εαν εχεις μεσα δεδομενα που δεν θα ηθελες να δει κανεις (..κακο του κεφαλιου σου), ειναι μια καλη "΄λευκη πετσετα"
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Και τώρα που δε γίνεται, η υπηρεσία είναι πρακτικά άχρηστη σε περίπτωση που σου το κλέψουν. Κυρίως χρησιμεύει αν απλώς το χάσεις. Η δε επιλογή να σβηστούν τα δεδομένα της συσκευής από απόσταση, στην ουσία είναι λευκή πετσέτα του τύπου "δε θα το βρω ποτέ, τουλάχιστον ας μην έχουν τα δεδομένα μου"; Ετυχε να ειμαι παρών σε 2 περιστατικά κλοπής iPhone με ενεργοποιημένη την επιλογη find my iPhone. Και στις 2 περιπτώσεις τα κινητά ηταν ανοιχτά για αρκετές ωρες αλλα χωρις ιδιαίτερα αποτελεσματα. Στην πρωτη το θύμα επιβιβαστηκε στο περιπολικό με συσκευη που έβλεπε το στίγμα του κλεμμενου και το ακολουθούσαν οσο μπορούσαν. Οταν έφτασαν ομως στην περιοχή Σοφοκλέους προς την Πειραιώς ηταν αδύνατον να κανουν κάτι αλλο γιατι το στίγμα δεν ειναι ουτε ακριβως σε σημείο και ενημερώνεται με καθυστέρηση μερικών λεπτών. Αρα σε κοσμο που περπατάει ειναι αδύνατον να το εντοπισεις (πόσο μαλλον οταν ολοι γύρω σου φαίνονται ύποπτοι...). Στη δεύτερη περιπτωση το κινητο έδινε στίγμα σε σταθερό σημειο μερικα χιλιόμετρα μακρυα και φαινόταν να ειναι μεσα σε πολυκατοικία. Η αστυνομία ομως και παλι δεν μπορούσε άμεσα να χτυπάει τα κουδούνια σε 1-2 πολυκατοικίες και να κάνει έρευνα! Οπότε μολις η μπαταρια έφτασε σε οριακό σημειο, το θύμα απλα εστειλε μια εντολή για να σβηστούν τα περιεχόμενα της συσκευής... Αν η συσκευη σου επέτρεπε να μπορεις να την εντοπισεις μονο με το IMEI, φαντάσου πόσες "περίεργες" χρήσεις θα γινόταν με αυτο!
georgeadams Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος, τα κινητά όταν επικοινωνούν με τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, στέλνουν και το IMEI τους. Θεωρητικά λοιπόν, οι εταιρίες κινητής μπορούν να βρουν ποιός συνδρομητής (αφού είναι υποχρεωτική η δήλωση στοιχείων ακόμα και για καρτοκινητά) χρησιμοποιεί ένα κινητό με συγκεκριμένο IMEI και (περίπου) που βρίσκεται. Τώρα, ποιός (και αν) μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, είναι άλλο θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος, τα κινητά όταν επικοινωνούν με τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, στέλνουν και το IMEI τους. Θεωρητικά λοιπόν, οι εταιρίες κινητής μπορούν να βρουν ποιός συνδρομητής (αφού είναι υποχρεωτική η δήλωση στοιχείων ακόμα και για καρτοκινητά) χρησιμοποιεί ένα κινητό με συγκεκριμένο IMEI και (περίπου) που βρίσκεται. Τώρα, ποιός (και αν) μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, είναι άλλο θέμα. Έλα ντε. Μάλλον τεχνολογική είναι η αδυναμία.
tofi13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Κατάλαβα. Υπέροχα με λίγα λόγια. Δε πειράζει, πάμε για άλλα πλέον. Σας ευχαριστώ πολύ όπως και νάχει
kage Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 υπαρχει και imei cloning κτλ...οποτε αν χασετε οποιοδηποτε κινητο οπου και να στε απλα το ξεγραφετε. ακομη και στην αγγλια που χουν ασφαλειες κλοπης...
Atapia Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δεν καταλαβαινω γιατι οι εταιριες κωλύονται στο να δεινουν πληροφοριες για το που βρισκεται το κλεμμένο... Μαλλον για να υποχρεωνουν σε αγορα καινουργιου..
atsddd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Για να γινει ελεγχος σε οποιοδηποτε ατομο το οποιο εχουμε την υποψια οτι μας εκλεψε, χρειαζεται εντολη εισαγγελεα, εκτος κι αν ο αλλος ειναι σεσυμασμενος η πιαστει επαφτοφωρω. Οποτε οτι και να γινει η μπαταρια θα χει τελειωσει προ πολλου πριν γινει ο οποιοσδηποτε ελεγχος. Ο εντοπισμος του τηλεφωνου ειναι απλα για το αν το ξεχασεις η το χασεις σ ενα σημειο στο οποιο ηξερες οτι βρισκοσουν και με βαση αυτο το στιγμα, να δεις την περιοχη ωστε να θυμηθεις το μαγαζι, γραφειο η οπου αλλου μπορει να ησουν. Επισης βοηθαει τις ασφαλιστηκες, στις χωρεις που εχουν ασφαλειες κλοπης και καταστροφης για τηλεφωνα, ωστε να τσεκαρουν αμεσα οτι το τηλεφωνο δεν ειναι πανω σου η στο σπιτι σου. Αρκετα μπακαλικη λυση αλλα σε πρωτο βημα το κοιταν παντα.
Socratis_g Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 to fing my iphone το είχα και εγώ για ΤΟΡ μέχρι που είδα ότι αν το απενεργοποιούσες, δεν έκανε τίποτα. Αρα το θεωρώ άχρηστο για το λόγο που λένε τα παιδά πιο πάνω. και να βρεις μια τοποθεσία, δε μπορείς να ψάχνεις όλο τον κόσμο. εγώ έχω βάλει κωδικό ασφαλείας. αν το χάσω ή αν μου το κλεψουνε, να το βάλουνε στο κ*λο τους.
georgeadams Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 εγώ έχω βάλει κωδικό ασφαλείας. αν το χάσω ή αν μου το κλεψουνε, να το βάλουνε στο κ*λο τους. Ο κωδικός δεν σταματάει τον ψαγμένο. Θα το βάλει σε DFU mode και μετά θα κάνει restore as new.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα