Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.. Αυριο με το καλό θα έρθει ο τεχνικός να μου εγκαταστήσει την γραμμή Cyta.. Εχω ακουσει και δει οτι κυκλοφορει ενα προγραμματακι που σπάει τους κωδικους των ασυρματων δικτύων Cyta.. Πλέον απο την πλευρά του cracker περάσαμε στην πλευρά του ιδιοκτήτη της γραμμής και θα ήθελα να ξέρω αν υπαρχει τρόπος να προστατέψω το δικό μου δικτυο απο αυτα τα προγραμματάκια..:P

Ειναι και 4αρα γραμμη και αν τραβάει Internet και αλλος εκτος απο εμένα την κάτσαμε με την ταχύτητα..:P

Δημοσ.

Θα μπεις στις ρυθμίσεις του router και θα πας στην καρτέλα που αφορά το wifi. Στην περιοχή security θα επιλέξεις wpa2-psk και θα βάλεις έναν κωδικό πολύ μεγάλο που θα περιέχει αριθμούς, γράμματα και σύμβολα. Να μην περιέχει λέξεις που έχουν σχέση με εσένα και να τον αλλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς (πχ. ανά μήνα). 

Μπορείς, επίσης, να ρυθμίσεις το router να μην εκπέμπει το SSID (δηλαδή το όνομα του wifi).

Τέλος, μπορείς να ορίσεις και φίλτρο στις mac-addresses οι οποίες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σου και θα επιτρέπεις μόνο αυτές που ανήκουν στους υπολογιστές σου.

Όλα αυτά θα εμποδίσουν τους άσχετους να μπουν στο δίκτυό σου, αλλά θα προκαλέσουν τους έμπειρους να δοκιμάσουν το σπαστήρι του backtrack. Οι τελευταίοι μόλις σπάσουν το δίκτυό σου θα σε αφήσουν ήσυχο αφού πλέον δεν θα αποτελεί πρόκληση η ασφάλειά σου. Οι πρώτοι θα προσπαθήσουν αρκετά αλλά επειδή δεν θα καταφέρουν τίποτα (ακόμα και όταν ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες κάποιου ειδήμονα φίλου τους) θα απογοητευτούν και θα σε αφήσουν ήσυχο μετά από λίγο.

Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι ότι και να κάνεις ποτέ δεν θα είσαι αρκετά ασφαλής διότι ως γνωστόν "Ότι κλειδώνει-Ξεκλειδώνει".

Καλή τύχη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...