Προς το περιεχόμενο

Masterchef s2


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γω για να δω καμια συνταγη το βλέπω αλλά δεν δειχνει τιποτα το ιδιαιτερο. Ευτυχως ότι ειναι να δω τα βλέπω απο το youtube και απομονώνω μονο τα masterclass :-D Παντως και το αμερικανικο MS ψιλομαλακια ειναι. Παιρνουν 20 παιχτες, στην αρχη και καλά κανουν λάθη αλλά προς το τελος βελτιώνονται πολυ ή απογοητευουν τους κριτες αν δεν τα πανε καπου καλά γιατι θα έπρεπε να βελτιωθουν.. Το πως θα επρεπε να βελτιωθουν δεν το εξηγουν βεβαια αφου δεν εχουν masterclass Κλπ..

Τεσπα θα ηταν πολυ καλυτερο πιστευω αν οπως ειπε και ο DKNI αφηναν στην ακρη το ριαλιτι και εδιναν μεγαλύτερη βαση στο κομματι της παρασκευής.

  • Απαντ. 343
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πειτε με κομπλεξικο αλλα οταν βλεπω εκεινον τον κρασοπατερα ως κριτικο μεγαλου κυρους σε διαγωνισμο chefs, με πιανουν τα γελια.

Δημοσ.

Παντως οι τιμες στο μαγαζι του λουκακου ειναι τραγικα υψηλες!

Τραγικα δε νομιζω... Ειναι τσιμπημενες αλλα νορμαλ αν σκεφτεις οτι δε προκειται για "ταβερνα". Το χα πει κ καποια ποστς πιο πριν..οσες φορες πηγα πολυ ωραιες γευσεις κ εξαιρετικο σερβις :)

 

 

Χαχχαχα κρασοπατερα πρεπει να λεει τον Λαζαρου. Βαρουλκο μιας που τον αναφεραμε, εχει παει κανεις?

Δημοσ.

Τραγικα δε νομιζω... Ειναι τσιμπημενες αλλα νορμαλ αν σκεφτεις οτι δε προκειται για "ταβερνα". Το χα πει κ καποια ποστς πιο πριν..οσες φορες πηγα πολυ ωραιες γευσεις κ εξαιρετικο σερβις :)

 

 

Χαχχαχα κρασοπατερα πρεπει να λεει τον Λαζαρου. Βαρουλκο μιας που τον αναφεραμε, εχει παει κανεις?

 

Επειδη ειμαι του επαγγελματος, και απο τα υλικα που ειδα που μπαινουν, δεν δικαιολογουν μεριδα κοτοπουλο στηθος με 13 ευρω! Πριν απο κατι μηνες υπηρχε μια σκεψη να ερθω να δουλεψω ελλαδα, για να στησω ενα μαγαζι απο το 0. Ειχα ασχοληθει αρκετα με τιμες, κοστος κλπ. Εχω κανει και 1 χρονο μαθηματα hospitaliy management και ξερω πως βγαινει το κοστος, τι υπολογιζεις.  Φυσικα και καταλαβαινω οτι μπορει να ειναι τοσο καλο το μαγαζι που να δικαιολογει τα 13 ευρω για μια μεριδα στηθος κοτοπουλο, ειδικα οταν αλλοι το πουλανε 10. Λογικα εχεις δικιο, αλλα γενικα βρισκω τις τιμες ελλαδα πολυ ακριβες για αυτο που προσφερουν.

 

 

margaritagr : Δεν έχω πάει βαρούλκο αλλά έχω ακούσει για 120 ευρώ το άτομο!

 

 

120 για ενα αστερι ειναι πολλα. Ισως με το κρασι να βγαινει τοσα, αλλα για το φαγητο μονο ειναι υπερβολικο ποσο.

Δημοσ.

Κανα 50 το ατομο πρέπει να ειναι χωρις κρασι. Οπως και να εχει μεχρι να κατσει το τζοκερ δεν ασχολουμαι με τιμες τετοιων εστιατοριων!

  • Like 1
Δημοσ.

Το Ψωμι κι Αλατι του Λουκακου κινειται στον χωρο πανω απο το κυριλε μεζεδοπωλειο και κατω απο το Trendy-μοντερνο gourmet εστιατοριο και οι τιμες του ειναι καπου εκει

 

Εχω παει 2-3 φορες, παει περιπου 40Ε το ατομο ή 50Ε το ατομο με εμφιαλωμενο κρασι. Κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο τισμπημενο για αυτα που προσφερει (οχι ομως πολυ, δεν σε γδερνει, ειναι λιγο παραπανω, εγω θα το κοστολογουσα πχ στα 40Ε με κρασι σε φιαλη) αλλα εχει καλα πραγματακια οχι ομως σπεσιαλ. Το μενου του αποτελειται κυριως απο "πειραγμενα" πιατα, δλδ κατι που θα ετρωγες σπιτι σου αλλα μαγειρεμενο αλλιως. Πχ προσφατα ειχα φαει συκωτι απο μοσ.γαλακτος με σος μπαλσαμικου και καραμελωμενα κρεμμυδια. Αρκετα καλα μαγειρεμενο, ενδιαφερουσα η σαλτσα και τα κρεμμυδια (αν και λιγα για συνοδεια οποτε σου εμενε συκωτιλα), αλλα παραμενει συκωτι.

Το ιδιο και τα υπολοιπα πιατα, ηταν λιγο τσιμπημενες οι τιμες για τα βασικα υλικα. Καλες συνταγες αλλα στο φιναλε ελεγες "δεν ειναι πολλα για ενα απλο..."

 

Γι'αυτο και οι τιμες τους ειναι πανω απο το μεζεδοπωλειο (παροτι σαν χωρος μοιαζει με μεζεδοπωλειο ειναι καλυτερα τα φαγητα) αλλα κατω απο εστιατορεια τυπου Βαρουλκο ή Χυτρα που παμε στα 80 και 100Ε το ατομο.

 

ΥΓ. Εχει παντως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ γλυκα, αν και νομιζω αυτα τα σχεδιαζει ο αδελφος του (αυτος, ο αδελφος του και αλλος ενας εχουν το μαγαζι)

 

 

ΥΓ2. Τα 120 του Βαρουλκου ισχυουν, ειναι ομως ΜΕ το κρασι και μην ξεχνατε οτι τα πιατα ειναι σχεδον παντα με ψαρι, που σημαινει ενα 20% πανω απο το κρεας. Οσο για τον Λαζαρου, δεν ειμαι επαγγελματιας μαγειρας να ξερω αν οντως αξιζει τον ντορο αλλα κανει παπαδες με ψαρι, τοσα χρονια, και το ψαρι (τα περισσοτερα τελοσπαντων ψαρια) το θεωρω εξαιρετικα δυσκολο υλικο οποτε λογικο να ανεβαινουν οι τιμες. Και μενα μου χτυπαει οταν κανει κριτικη πχ σε γλυκα που φαινεται και ο ιδιος να μην ξερει τι να κρινει, αλλα απο τους 3 τους, ειναι ο μονος που δικαιολογειται να ειναι κριτης, ηταν πασιγνωστος και πριν το MC ειδικα στην κουζίνα θαλασσας

Δημοσ.

Το Ψωμι κι Αλατι του Λουκακου κινειται στον χωρο πανω απο το κυριλε μεζεδοπωλειο και κατω απο το Trendy-μοντερνο gourmet εστιατοριο και οι τιμες του ειναι καπου εκει

 

Εχω παει 2-3 φορες, παει περιπου 40Ε το ατομο ή 50Ε το ατομο με εμφιαλωμενο κρασι. Κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο τισμπημενο για αυτα που προσφερει (οχι ομως πολυ, δεν σε γδερνει, ειναι λιγο παραπανω, εγω θα το κοστολογουσα πχ στα 40Ε με κρασι σε φιαλη) αλλα εχει καλα πραγματακια οχι ομως σπεσιαλ. Το μενου του αποτελειται κυριως απο "πειραγμενα" πιατα, δλδ κατι που θα ετρωγες σπιτι σου αλλα μαγειρεμενο αλλιως. Πχ προσφατα ειχα φαει συκωτι απο μοσ.γαλακτος με σος μπαλσαμικου και καραμελωμενα κρεμμυδια. Αρκετα καλα μαγειρεμενο, ενδιαφερουσα η σαλτσα και τα κρεμμυδια, αλλα παραμενει συκωτι

 

Απο ένταση πως ήταν; :-D

  • Like 5
Δημοσ.

Οχι αρκετα καλη, επρεπε να κοψω το συκωτι σε μικρα κομματακια για να μην σκεπαζει την σος.

Αντιθετα η κολοκυθοσουπα που μας κερασαν στην αρχη εβγαζε αρκετα καλα την ενταση της κολοκυθας

 

("οχι βεβαια οσο δειξαμε εμεις..." :-D :-D :-D :-D )

 

Γενικα το μαγαζακι ειναι αρκετα καλο, και αξιζει καποιος να παει για ενα καλο γευμα με φιλους μια στο τοσο αλλα ουτε για προταση γαμου ειναι ξερω γω, ουτε τα φαγητα ειναι τοσο σουπερ που να λεω "να ρε ενας κριτης".

 

Απο την αλλη, μιας και αποκει ξεκινησε η κουβεντα, ριαλιτι μαγειρικης ειναι, μην τρελαινεστε, ουτε ο ιδιος ουτε η εκπομπη τον παρουσιασε σαν "ενας απο τους 3 καλυτερους ελληνες σεφ". Δηλαδη αμα γινει ριαλιτι ποδοσφαιρου θα παει κριτης ο Μουρινιο? Οχι βεβαια

 

ΥΓ. Επιμενω βεβαια για τα καταπληκτικα γλυκα, ειδικα η ταρτα σοκολατας με την κρεμα λεμονι ηταν για πολλα γλυκαιμικα σοκ

  • Like 1
Δημοσ.

κοιτα να δεις που τελικα υπαρχει ανθρωπος που δεν παει τον Λαζαρου.Μαγειρικα ο ανθρωπος ειναι ιστορια παντως κατι σαν τοτεμ οι περισοτεροι στον χωρο εχουν να το λενε.Το οτι ειναι ο πρωτος Ελληνας σεφ με καθαρα ελληνικη κουζινα που πηρε αστερι μισελεν μιλαει απο μονο του κ μιλαμε για μια 10ετια πριν κ βαλε που τα παντα ηταν πιο απλα k δεν ειχαν γινει γνωστες ακομα(τουλαχιστον σ εμας) κουζινες οπως η μοριακη

  • Like 1
Δημοσ.

Μην παραπληροφορουμε τον κοσμο με τα εχω ακουσει, μου εχουν πει κλπ.

 

Το Βαρουλκο ειναι 50-60 ευρω το ατομο χωρις κρασι για ενα μενου 6 πιατων το ατομο. Απο εκει και περα οπως σε καθε καλο εστιατοριο αναλογως με το τι κρασι θα παρεις ανεβαινει η τιμη απο 80 (αν παρεις ποτηρι κρασι φθηνο) μεχρι 200+ (τα ακριβα κρασια). Μπορεις ομως να μην παρεις κρασι και να μεινεις στα 60.

 

Το Βαρουλκο που εχω παει εχει ωραιο μενου και εξαιρετικα γλυκα.

 

Το ψωμι και αλατι ειναι υπερτιμημενο και εξαργυρωνει την επιτυχια του σεφ του ενω απ το Αλατσι οπως ειπα εχω πολυ κακες εντυπωσεις

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...