Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν οι τιμές είναι απλησίαστες όπως λέτε, είναι λίγο άκυρη η δήλωση του πρώτου Post. Λογικά θα ναι προσγειωμένες, εφόσον λένε πως τους βγάζουν επειδή οι SSD θ αργήσουν να γίνουν ακόμα πιο προσιτοί οικονομικά.

"Βαφτίζω" ως "πιθανά απλησίαστο" το κόστος ακριβώς βάσει των όσων αναφέρονται στο αρχικό δημοσίευμα εδώ.

Αν ένας (φθηνός) 500άρης SSD σήμερα κοστίζει 343€ και ένας ισομεγέθης κλασικός (φθηνός) HDD μόλις 51€, αν ο επίσης ισομεγέθης SSHD κοστίζει π.χ. 200€ - 250€ (και λέω αν), συγνώμη αλλά μόνο ως "απλησίαστο" θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω το κόστος του!

Πάντα για λόγους συντομίας, κατά προσέγγιση και για τους πολλούς βέβαια (ως όρος).

Δεν τολμώ καν να φέρω ως παράδειγμα, τις αντίστοιχες τιμές - αναλογίες π.χ. του 1TB...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"Βαφτίζω" ως "πιθανά απλησίαστο" το κόστος ακριβώς βάσει των όσων αναφέρονται στο αρχικό δημοσίευμα εδώ.

Τι ακριβώς εννοείς; Επειδή απ το αρχικό post, δε βλέπω κάτι που να με κάνει να περιμένω μια πιθανά απλησίαστη τιμή. Παίζει να μην ερμηνεύω κάτι σωστά.

Δεν έχω ιδέα σε τι τιμές θα κυμανθούν. Αν είναι στα 250€ / 500GB, πιθανόν να πάνε άκλαυτοι ειδικά αν οι απόδοσή τους δεν είναι αρκετά καλή. Αλλά αυτή η αναλογία μας πάει στα 0.5€/GB που είναι σχεδόν ίδια με τους SSD κι αυτό έρχεται κάπως σ αντίθεση με τα λεγόμενα της WD.

Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς; Επειδή απ το αρχικό post, δε βλέπω κάτι που να με κάνει να περιμένω μια πιθανά απλησίαστη τιμή. Παίζει να μην ερμηνεύω κάτι σωστά.

Δεν έχω ιδέα σε τι τιμές θα κυμανθούν. Αν είναι στα 250€ / 500GB, πιθανόν να πάνε άκλαυτοι ειδικά αν οι απόδοσή τους δεν είναι αρκετά καλή. Αλλά αυτή η αναλογία μας πάει στα 0.5€/GB που είναι σχεδόν ίδια με τους SSD κι αυτό έρχεται κάπως σ αντίθεση με τα λεγόμενα της WD.

"Απλησίαστο" σε σχέση με τις τιμές που, αναγνωρισμένα, έχουν σήμερα SSDs & HDDs. Προϊόντα τεχνολογιών δηλαδή που και επιχειρεί να "συμπληρώσει" ή να ανταγωνιστεί στη σχετική αγορά.

Δημοσ.

Fusion Drive

...από την άλλη σκέφτομαι ότι δε μπορεί να είναι χαζοί γιατί έχουν product managers/developers και ξέρουν τί κάνουν.

Λογικά με κάποιο τρόπο θα κάνουν το κόστος πιο χαμηλό.

ikar6, ποια τεχνολογία είναι αυτή της Apple?

Δημοσ.

Πράγματι!

Αν πάρουμε ως ενδεικτικές αυτές τις τιμές (και γιατί να μην τις πάρουμε δηλαδή;!), προφανώς και αρχίζει να γίνεται δελεαστική η σκέψη για δίσκο εκκίνησης σ' ένα σύγχρονο σύστημα!

Δημοσ.

@gdelaportas

Αυτή με το fusion drive που παρουσίασαν στα τελευταία imac & mini (αν δεν κάνω λάθος έχουν συνδυάσει ένα 128SSD με 1 ή 3 ΤΒ κλασσικό δίσκο). Δεν ξέρω αν η τεχνολογία υπήρχε πιο πριν, πάντως εγώ δεν την είχα συναντήσει σε ευρέως διαθέσιμα καταναλωτικά προϊόντα. Και από ότι έχω διαβάσει (το έψαξα γιατί θέλω να αγοράσω το καινούριο mini ως κύριο desktop μου) οι επιδόσεις του fusion drive είναι ίδιες (σχεδόν) με αυτές ενός SSD. Έτσι έχω και την πίτα ολάκερη (ένας δίσκος fusion 1ΤΒ στοιχίζει λιγότερο από ένα 256 GB SSD) και το σκύλο χορτάτο (όση χωρητικότητα χρειάζομαι για ένα σύγχρονο desktop με την ταχύτητα που απαιτώ από ένα σημερινό δίσκο).

• Like 2
Δημοσ.

Κακή είδηση αυτή.
Ο σκοπός τους δεν είναι να καλύψουν την αγορά μέχρι να γίνουν προσιτοί οι SSD αλλά να καλύψουν τη μέση αγορά ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν προσιτοί οι SSD. Μακάρι να κάνω λάθος...

• Super Moderators
Δημοσ.

Fusion Drive

καλά οι Cache SSDs δεν είναι και κάτι νέο...

http://www.corsair.com/ssd/accelerator-series-ssd-cache-drives.html

http://www.ocztechnology.com/ocz-synapse-cache-sata-iii-2-5-ssd.html

Και από ότι έχω διαβάσει (το έψαξα γιατί θέλω να αγοράσω το καινούριο mini ως κύριο desktop μου) οι επιδόσεις του fusion drive είναι ίδιες (σχεδόν) με αυτές ενός SSD.

benchmarks έχουμε?

Δημοσ.

Μπορεί να λέν(μ)ε ότι θέλουμε για την Apple και τις καινοτομίες που έχει ή δεν έχει, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει ήδη λύσει και το έχει στην παραγωγή όταν "γίγαντες" του χώρου υπόσχονται ότι "θα παρουσιάσουν σύντομα" σχετικές λύσεις.

υπαρχει εδω και χρονια απλα η apple του εδωσε ενα ονομα, το παρουσιασε σαν καινοτομια για να ψαρωνουν οι πελατες της. κλασικα πραγματα δηλαδη

• Like 2
Δημοσ.

καλά οι Cache SSDs δεν είναι και κάτι νέο...

http://www.corsair.com/ssd/accelerator-series-ssd-cache-drives.html

http://www.ocztechnology.com/ocz-synapse-cache-sata-iii-2-5-ssd.html

benchmarks έχουμε?

Με ένα σύντομο googling, βρήκα Link.png Site: http://www.macworld.com/article/2017365/lab-tests-pushing-a-fusion-drive-to-its-limits.html">αυτό . Δε θυμάμαι που είχα πρωτοδιαβάσει κάποια άλλα benchmarks που έλεγαν τα ίδια.

υπαρχει εδω και χρονια απλα η apple του εδωσε ενα ονομα, το παρουσιασε σαν καινοτομια για να ψαρωνουν οι πελατες της. κλασικα πραγματα δηλαδη

Μπορεί να μην το εννοείς αλλά έτσι όπως το γράφεις με προσβάλλεις. Δηλαδή εγώ είμαι το πρόβατο που ψάρωσα και πάω να αγοράσω apple. Μπορεί να έχεις δίκιο ότι η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη για κάποια χρόνια, δεν ξέρω... Και λοιπόν; Που ακριβώς ήταν; Είδες εσύ κανένα pc/laptop με υβριδικούς δίσκους. Εγώ ξέρω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τελειοποίησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε να δουλεύει απροβλημάτιστα (αν κρίνω από τα benchmarks) και τα έκανε ευρέως διαθέσιμα. Ακόμα και τώρα, όλοι οι ανταγωνιστές μου δίνουν τη λύση ή δίσκο HDD ή SDD. Και η μόνη δυνατότητα να τα συνδυάσω και τα δύο είναι με build to order tower όπου θα εγκαταστήσω το λειτουργικό σε ένα SSD και θα έχω και ένα HDD για τα δεδομένα μου. Μόνο που για μένα αυτό δεν αποτελεί επιλογή λόγω χώρου.

Δημοσ.

Με ένα σύντομο googling, βρήκα Link.png Site: http://www.macworld.com/article/2017365/lab-tests-pushing-a-fusion-drive-to-its-limits.html">αυτό . Δε θυμάμαι που είχα πρωτοδιαβάσει κάποια άλλα benchmarks που έλεγαν τα ίδια.

Μπορεί να μην το εννοείς αλλά έτσι όπως το γράφεις με προσβάλλεις. Δηλαδή εγώ είμαι το πρόβατο που ψάρωσα και πάω να αγοράσω apple. Μπορεί να έχεις δίκιο ότι η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη για κάποια χρόνια, δεν ξέρω... Και λοιπόν; Που ακριβώς ήταν; Είδες εσύ κανένα pc/laptop με υβριδικούς δίσκους. Εγώ ξέρω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τελειοποίησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε να δουλεύει απροβλημάτιστα (αν κρίνω από τα benchmarks) και τα έκανε ευρέως διαθέσιμα. Ακόμα και τώρα, όλοι οι ανταγωνιστές μου δίνουν τη λύση ή δίσκο HDD ή SDD. Και η μόνη δυνατότητα να τα συνδυάσω και τα δύο είναι με build to order tower όπου θα εγκαταστήσω το λειτουργικό σε ένα SSD και θα έχω και ένα HDD για τα δεδομένα μου. Μόνο που για μένα αυτό δεν αποτελεί επιλογή λόγω χώρου.

Νομίζω κυρίως θα είναι ότι πρέπει για φορητό..... Εγώ πχ έχω 1 ssd και ένα hdd.Με το όποιο κόστος για τη μπαταρία....

Το θέμα είναι πόσο καλή θα είναι η υλοποίηση του firmware.... Ώστε να φέρνει τα δεδομένα που πρέπει στο ssd κομμάτι...

Ο momentus xt υπάρχει καιρό αλλά ούτε καν κοντά οι επιδόσεις του με ssd,Ο fusion an και καλός καλό θα ήταν να τον έχουν στα macbooks....Νομίζω είναι μόνο στα iMacs...

Δημοσ.

2,5 και βάλε χρονια μετά αποφασίζει η WD να βγάλει υβριδικό. Ποτέ δεν είναι αργά...

Ο XT έχει παραπλήσιες επιδόσεις με SSD στα πράγματα που κανείς συχνά και τρέχουν από την flash. Σε boot time και άνοιγμα εφαρμογών δεν υπάρχει καμία απολύτως διάφορα όταν έχεις κανει 4-5 reboot και έχεις ανοίξει μερικές φορές την εφαρμογή. Τις πρώτες φορές μόνο έχει την ταχύτητα ενός 7200 μηχανικού σκληρού.

Δημοσ.

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, από τη στιγμή που μεσολαβεί "μηχανή", τα πράγματα μας "κρατάνε" πίσω. Ίσως όχι τόσο στενά σε ταχύτητες αλλά, οι ταχύτητες, δεν είναι και οι μόνες διαφορές υπέρ τεχνολογιών τύπου καθαρόαιμων SSD.

Οκ, θα μου πείτε: "Και τον παράγοντα κόστος που τον πας;! Τόσο υπεράνω πια;!"

Καθόλου "υπεράνω" βέβαια. Ίσα - ίσα μάλιστα που τον θεωρώ και κρισιμότατο παράγοντα ιδιαίτερα όσο αφορά απλούς ιδιώτες. Γι αυτό οφείλω να "καλωσορίσω" κι εγώ τέτοιες "μεσοβέζικες" λύσεις αφού, όπως φαίνεται, θα είναι "προσελκύσιμες" και οικονομικά.

Απλά τις θεωρώ κάτι σαν... "αναγκαίο κακό".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...