Προς το περιεχόμενο

ssd sandisk 50 λιρες amazon uk 128 gb ssd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν πλήρωσες σε λίρες, η Τράπεζα Κύπρου χρεώνει επί πλέον της ισιοτιμίας μετατροπής και 2,05% έξοδα συναλλάγματος (προμήθεια).

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το νόμισμα σε ευρώ, αλλά, συνήθως, η ισοτιμία του Amazon είναι χειρότερη από την αντίστοιχη τωνν Τραπεζών.

Η καλλίτερη λύση είναι να αλλάξεις κάρτα σε Τράπεζα που δεν χρεώνει και από όσες (γνωστές) έχω ερευνήσει δεν χρεώνει η ΕΤΕ και το ΤΤ, ενώ χρεώνουν η Eurobank 2%, η Citi 1,5% για χώρες όπως η Αγγλία και 2,5% όπως η Αμερική, η Εμπορική 2% για Visa και 1% για MasterCard.

Κατατοπιστικοτατος!

Σε ευχαριστω makfil!

πολυ καλυτερα αν πληρωνεις σε λιρες
  • Απαντ. 256
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

polos το ίδιο λέει και αυτός :

ακριβός εδώ 

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το νόμισμα σε ευρώ, αλλά, συνήθως, η ισοτιμία του Amazon είναι χειρότερη από την αντίστοιχη τωνν Τραπεζών.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον που έψαξες και βρήκες τις χρεώσεις και τις έβαλες τακτοποιημένα κανονικά θέλει θέμα και όχι  μέσα σε ένα άλλο για να είναι ξεκάθαρο.

Το θέμα "Αγορές από το εξωτερικό" ολοκληρώθηκε, το πρώτο μέρος αναρτήθηκε σήμερα το πρωί και, ίσως αργότερα το βράδυ αναρτηθεί και το δεύτερο, στο οποίο περιλαμβάνεται κεφάλαιο για το θέμα των εξόδων συναλλάγματος.

πάντως από αυτό που είδα βλέπω κόσμο που έχει πειραιώς και δεν έχει παρατήρησή αυτήν την χρέωση ( όπως και εγώ τώρα για περισσότερα ποστάρω μεθαύριο ).

Όπως είναι προφανές, δεν μπορώ να γνωρίζω τον τρόπο που ενεργεί κάθε Τράπεζα. Γράφοντας το παραπάνω κείμενο, αποφάσισα να ερευνήσω το θέμα των εξόδων συναλλάγματος και έψαξα τα sites των γνωστών Τραπεζών. Αυτό που διαπίστωσα από την έρευνα αυτή αλλά και το μηνιαίο ενημερωτικό της Eurobank, της οποίας τις κάρτες χρησιμοποιούσα μέχρι πρότινος στο Amazon και στο PayPal, ήταν ότι η Eurobank άλλοτε χρέωνε ξεχωριστά την προμήθεια και άλλοτε την ενσωμάτωνε στην πράξη ισοτιμίας. Παραπονέθηκα έντονα και υποσχέθηκαν ότι θα διορθώσουν τον τρόπο εμφάνισης αυτών των χρεώσεων αλλά εν τω μεταξύ αντικατέστησα την κάρτα της Eurobank με εκείνη της ΕΤΕ αφού η τελευταία δεν χρεώνει προμήθεια.

Είναι ενδεχόμενο, λοιπόν, να εμφανίζουν και άλλες Τράπεζες τον ίδιο τρόπο χρέωσης των εξόδων.

• Like 1
Δημοσ.

Dispatched

Your estimated delivery date is:
Friday, February 01, 2013

64,34 με χρεωστικη Τραπεζας Κυπρου

Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε τι χρεωσαν και αλλες τραπεζες και αν γραφουν αναλυτικα την χρεωση(προμηθεια-πραξη ισοτιμιας) γιατι η κυπρου δεν τα εμφανιζει

Δημοσ.

Εφυγε και το δικο μου δεμα.

Ενω εχει γινει dispatched με ημερομηνια παραδοσης 3 Φεβ. κοιταω  μεσω web banking στις κινησεις της καρτας μου και δεν βλεπω χρεωση ακομα.

Δημοσ.

Θα εμφανιστεί όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία, σε μια-δυο μέρες τυπικά, καμιά φορά και περισσότερο. Εάν έχεις κάπου πεδίο τύπου "συναλλαγές σε εκκρεμότητα" (πχ Alpha), οι κινήσεις που δεν εμφανίζονται αναλυτικά, αθροίζονται εκεί.

Δημοσ.

Θα εμφανιστεί όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία, σε μια-δυο μέρες τυπικά, καμιά φορά και περισσότερο. Εάν έχεις κάπου πεδίο τύπου "συναλλαγές σε εκκρεμότητα" (πχ Alpha), οι κινήσεις που δεν εμφανίζονται αναλυτικά, αθροίζονται εκεί.

Οντως εκει φαινεται η χρεωση. 62.79 ευρω ειναι.

Δημοσ.

Οντως εκει φαινεται η χρεωση. 62.79 ευρω ειναι.

με ποιας τράπεζας κάρτα ?

μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με αυτόν το τρόπο !

τον στείλανε και τον δικό μου θα δώσω ένα περιθώριο μέχρι να πάω ΑΤΜ γιατί έχω παρατήρησή ότι δεν περνάνε την αμέσως επόμενη μέρα  αλλά θέλουν 1-2 μέρες ακόμα.

Δημοσ.

Alphabank visa

Μιας και είναι καλή ευκαιρία να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις χρεώσεις των Τραπεζών στις κάρτες τους, όπως πρότεινε ο maxdore217, παρακαλώ εσένα αλλά και τους υπόλοιπους, που έχουν παραγγείλει και θα παραλάβουν, να γράφουν την τράπεζα και την κατηγορία της κάρτας, εκτός από το ποσόν που χρεώθηκε.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε για το δίσκο αξίας 51,24 λιρών

whitestripes          Τράπεζα Κύπρου      Χρεωστική             64,34€

ReBeLoS              Alpha                         ??????      Visa    62,79

makfil                    ETE                           Πιστωτική   Visa    ????

Δημοσ.

whitestripes          Τράπεζα Κύπρου      Χρεωστική             64,34€

ReBeLoS              Alpha                         ??????      Visa    62,79

makfil                    ETE                           Πιστωτική   Visa    ????

sotosgl Eurobank Χρεωστική 62,41 (Με επιφυλαξη μπορει να ειναι και 1,5 ευρω η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ που χρεωνει συνηθως αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι στην τελικη τιμη)

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος για το 2% της Eurobank στην τιμή που προκύπτει από την ισοτιμία.

Το έχω διασταυρώσει όχι μόνο από τα μηνιαία statemets και την ανφορά στο site, όπως έγραψα στο "Αγορές από το εξωτερικό" αλλά και από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους.

Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που άλλαξα κάρτα στο Amazon και στο PayPal και έβαλα τη Visa της ΕΤΕ.

Ενημέρωση

whitestripes          Τράπεζα Κύπρου       Χρεωστική             64,34€

ReBeLoS              Alpha                         Πιστωτική   Visa    62,79

makfil                    ETE                           Πιστωτική   Visa    ???? (ακόμη δεν χρεώθηκε!!!)

sotosgl                  Eurobank                   Χρεωστική            62,41€ + προμήθεια

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος για το 2% της Eurobank στην τιμή που προκύπτει από την ισοτιμία.

Το έχω διασταυρώσει όχι μόνο από τα μηνιαία statemets και την ανφορά στο site, όπως έγραψα στο "Αγορές από το εξωτερικό" αλλά και από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους.

Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που άλλαξα κάρτα στο Amazon και στο PayPal και έβαλα τη Visa της ΕΤΕ.

Ενημέρωση

whitestripes          Τράπεζα Κύπρου       Χρεωστική             64,34€

ReBeLoS              Alpha                         Πιστωτική   Visa    62,79

makfil                    ETE                           Πιστωτική   Visa    ???? (ακόμη δεν χρεώθηκε!!!)

sotosgl                  Eurobank                   Χρεωστική            62,41€ + προμήθεια

Περιεργες αποκλισεις ακομα και εξοδα συναλλαγματος να χρεωθηκαν!! Καλο θα ηταν να γραφατε και την ημερομηνια της χρεωσης.

makfil, αν δε σου κανει κοπο στειλε μου ενα πμ με τη διαδικασια που χρειαστηκε για την καρτα της ΕΤΕ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...