Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω εδώ και 2 περίπου χρονάκια τον Seagate Expansion 2TB (USB 2.0) και εδώ και λίγες μέρες όταν τον βγάλω απο το ρεύμα (και σταματήσει να λειτουργεί δηλαδή) ακούγεται ένα μικρό "σφυριγματάκι (φστττ, που όταν σταματάει είναι λίγο ποιο έντονο και πρέπει να έχεις το αυτί σου από πάνω να το ακούσεις)" μετά από 5 δευτερόλεπτα που σταματάει να γυρίζει ο σκληρός (αν μπορώ να το πω έτσι). Ο σκληρός λειτουργεί κανονικα χωρίς πρόβλημα και το Hard Disk S. τον δείχνει 100% σε απόδοση και υγεία... Να κάνω τον σταυρό μου τώρα ή να μην ανησυχήσω?

Δημοσ.

Ο σταυρός πάντα χρειάζεται με τους δίσκους και κυρίως με τους Seagate καμιά φορά και το κεράκι..

περισσότερο όμως χρειάζεται ενα backup.. παρ'ολα αυτά αν μπορώ να φανταστώ αυτό που περιγράφεις σωστά,νομίζω ότι ναι είναι λίγο η ηλικία του,αλλά όχι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον τα διαγνωστικά στον βγάζουν 100%

Δημοσ.

Όπως το περιγράφεις είναι ο ήχος από το spin-down. Σίγουρα δεν ακουγόταν πριν;

Σε παλαιότερους δίσκους ήταν πιο έντονο, αλλά σε γενικές γραμμές φυσιολογικό.

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGlJfnZ5HUo παιδιά ακούστε στο 0:24. Ακριβώς αυτό κάνει αλλά όχι τόσο έντονα.

Moviemaker, και μόνο στην ιδέα ότι είναι Seagate τρέμω, γιατί δεν διαβάζω και τα καλύτερα στο Internet.

Άδικος, δεν το είχα παρατηρήσει πριν, επειδή έχω σημαντικά αρχεία μέσα τον παρατηρώ με πολύ προσοχή (+ τα διαγνωστικά) δεν νομίζω ότι έκανε έτσι.

Το Spin down όμως δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία το δίσκου και από που προέρχεται?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)

Δημοσ.

Το spin-down είναι η ίδια η ελάττωση στροφών του δίσκου. Στη περίπτωση μας δηλαδή όταν σβήνει ο δίσκος το πέσιμο των στροφών μέχρι να σταματήσει να περιστρέφεται (η επιβράδυνση δηλαδή). Είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

btw δεν έχω ακούσει ακόμα το βίντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...