Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Αγορασα προσφατα αυτο εδω το λαπτοπ:

https://www.skroutz.gr/s/2264279/Samsung-530U4C-S01-i5-3317U-4GB-500GB.html

Στο hd sentinel μου λεει πως εχω μεσα τον Hitachi (500gb) και εναν sandisk 24gb ssd.

Καπου διαβασα κατι περι express cache. Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ειναι αυτο;

Επισης, μπορω να κανω εγκατασταση του λειτουργικου στον ssd ή οτι ειναι αυτος τελοσπαντων;

Για ssd μου αναγνωριζει οτι εχει μεσα τον sandisk ssd i100.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Κοίτα δεν είχα ποτέ ultrabook με αυτή την τεχνολογία αλλά φαντάζομαι τα εξής.

Εκεί μέσα πρέπει να έχει μια συμπιεσμένη εικόνα του λειτουργικού σου καθώς και τις λειτουργίες smart quick recovery της Samsung.

Ότι περισσεύει το χρησιμοποιεί ως προσωρινή μνήμη και υποβοήθηση στον μηχανικό δίσκο με την λειτουργία ready boost των windows.

Τώρα αν σου επιτρέπει να bootareis από αυτόν στο boot order και τον διαγράψεις φαντάζομαι θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση.Το ερώτημα όμως που γεννιέται και ας λέει η microsoft ότι 20gb φτάνουν για τα Win 8 στην πραγματικότητα είναι έτσι ?

Εγώ επειδή έχω 64αρη ssd έχω κάνει την ίδια διαχείριση δηλαδή στο c:\ έχω βάλει μόνο τα απολύτως απαραίτητα καθώς και τα updates των windows,έχω απενεργοποιήσει το system restore και έχω μειώσει το paging file ώστε να μην μπορεί να ξεπεράσει ποτέ τα 2GB.

Τον δίσκο τον έχω πάντα απόλυτα καθαρό από πρόχειρα και άχρηστα αρχεία.

Με όλα αυτά μου καταλαμβάνουν στον δίσκο 31GB άρα κατά την γνώμη μου και την φαντασία μου ακόμα και να πετάξεις απενεργοποιήσεις λειτουργίες των Win και τα εγκαταστήσεις,θα είσαι τόσο εφαρμοστός ώστε όλη αυτή η κατάσταση και θα σε κουράσει και θα σ'εχει στιν τσίτα.. Αντιθέτως αν βγάλεις τον 500αρι τώρα που είναι ακόμα ολοκαίνουριος και τον βάλεις μια αγγελία,θα είναι βοήθημα σε μια αγορά ενός 180αρη Intel που σε Ultrabook θα είναι απόλυτα ικανοποιητικός και σε χωρητικότητα και σε ταχύτητα.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Επειδή και εγώ ψάχνομαι για την αγορά ultrabook και με απασχόλησε αυτό το ερώτημα, το έψαξα σχετικά και βρήκα τα εξής.

Όπως λέει και ο moviemaker  αυτός ο SSD, συνήθως mSATA χρησιμοποιείται σαν cache με την τεχνολογία rapid Intel.

Αν απενεργοποιήσεις την λειτουργία αυτή και το RAID που συνήθως ρυθμίζουν τους δίσκους, τότε θα μπορέσεις σε αυτόν να εγκαταστήσεις λειτουργικό.

Από θέμα χωρητικότητας ισχύει ότι λέει ο moviemaker.

Έχε υπόψιν σου ότι:

1. Linux και η λειτουργία cache mSATA δεν έχω βρεί να παίζουν.
  2. Αν αλλάξεις τον δεύτερο HDD με SSD τότε το λειτουργικό δεν έχει νόημα να είναι στον mSATA, γιατί ο SATA SSD θα είναι πιο γρήγορος.
Δημοσ.

@moviemaker: Απο οτι εχω καταλαβει και εγω ετσι δουλευει αυτος ο δισκος. Απλα επιταχυνει τις λειτουργιες δηλαδη.

Γενικοτερα ειναι πολυ πιο γρηγορος απο εναν δισκο στις 5400 στροφες (μην σου πω και απο 7200), μεσω της λειτουργιας αυτης βεβαια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιανει ταχυτητες ssd.

Οσον αφορα το να παρω τωρα ssd δεν με πολυκαιει μιας και το λαπτοπ το εχω για υπερβολικα απλη χρηση (κατεβασμα ταινιων/ιντερνετ), οποτε και χωρις ssd μου κανει μια χαρα.

@Vancas: Θα τσεκαρω τωρα αν μου δινει την δυνατοτητα να κανω εγκατασταση του λειτουργικου στον εξτρα δισκο. Παντως απο οτι βλεπω ο ssd (ή οτι ειναι) ειναι τελειως αδειος.

Edit: μου αναγνώριζε κανονικά και τους δύο δίσκους οταν πήγα να του κανω φορματ.
Έσβησα τα πάντα ολα και από τους δύο δίσκους και κανω clean install στον ssd.
Και ο Θεός βοηθός..
Δημοσ.

Λοιπον, η εγκατασταση ολοκληρωθηκε κανονικα στον ssd. Περασα ολους τους drivers αλλα δεν περασα καθολου τις ενημερωσεις της microsoft. Υπολοιπομενος χωρος: 4.63gb. Το μηχανημα πλεον μπουταρει με ταχυτητες ssd (σε συγκριση με εναν απλο kingston που ειχα στο προηγουμενο λαπτοπ μου δεν διαφερει και πολυ)

ΑΛΛΑ!

Πηγαινοντας στον υπολογιστη μου εχω:

http://img202.imageshack.us/img202/7084/26385590.png , εναν δισκο!

Παω στους δισκους λοιπον:

http://img32.imageshack.us/img32/710/58824705.png

και εφτιαξα νεο τομο, τον ονομασα και ως F και ολα καλα..

ΑΛΛΑ (Νουμερο 2):

Πρωτου επιλεξω τον σωστο δισκο ειχα επιλεξει ενα διαμερισμα και πλεον εχω αυτο εδω το πραγμα:

http://img26.imageshack.us/img26/779/58311538.png

Πως μπορω να αποκρυψω το Ε (εκει που λεει 'Δεσμευμενο απο το συστημα) ;;

Δημοσ.

Μπες στην διαχείριση και αφαίρεσε του το γραμμα είναι εύκολο και ασφαλές.

Το εκανα. 

Να'σαι καλα!

Οι δίσκοι τελικά ήταν σε RAID;

Ο SSD είναι SATA ή mSATA;

Ιδεα δεν εχω αν ηταν σε raid.

Εκανα format και στους 2 δισκους και clean install μετα και δεν προσεξα σε τι διαταξη ηταν.

sata δεν παιζει να ειναι γιατι το λαπτοπ δεν εχει 2η θεση για δισκο πανω. 

msata ειναι και συγκεκριμενα o sandisk i100.

Τελειωσα με τις εγκαταστασεις προγραμματων. Τελικα εβαλα και 70 ενημερωσεις των windows και πλεον εχω διαθεσιμο 1.5gb στον ssd και ο αλλος δισκος ειναι τελειως αδειος. Οποτε εκει περα θα κατεβαινουν οι ταινιες και θα εγκατασταθουν καποια παιχνιδακια.

Για την ιστορια, μπουταρισμα σε 16 δευτερα. 

(σιγα μην εδινα εξτρα χρηματα και για αλλον εναν ssd :P )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...