Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μια οθόνη (για να την συνδέω με laptop) και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά για ακριβή απεικόνιση φωτογραφιών. 
Με ενδιαφέρει ο χρωματικός χώρος, πυκνότητα πίξελ, απεικόνιση σε μεγάλες γωνίες, και φωτεινότητα. 
Η δουλειά για την οποία την θέλω είναι κυρίως επξ. φωτογραφιών, λιγότερο επεξ. βίντεο και αρκετό διάβασμα. Δεν παίζω παιχνίδια. 
Τα λεφτά που διαθέτω είναι το μέγιστο 350 € και θα προτιμούσα μέγεθος κοντά στις 24'. 
Έχω δει κάποιες προτάσεις αλλά δεν έβγαλα άκρη και επιπλέον έχω μπερδευτεί. 
Παρακαλώ πείτε μου καμιά ιδέα...

Δημοσ.

Αν μπορούσες να κάνεις μια - μάλλον μικρή, δεδομένου ότι η οθόνη είναι επένδυση - υπέρβαση, αυτή πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, κάτω από το τετρακοσάρι...

Δημοσ.

Είναι όντος μια καλή οθόνη 
Παρόλα αυτά έχει 92% κάλυψη στο sRGB Link.png Site: http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-hp-zr2440w-part6.html#Colour">link και είναι κάπως ακριβή. Το ποσό που έγραψα είναι υπέρβαση αλλά αν δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη σε πιο λογική τιμή θα την σκεφτώ σοβαρά. 

Δημοσ.

Αν πέσεις σε τιμή, θα πέσεις αρκετά. Από πλευράς value for money βέβαια είναι εξαιρετική, αλλά εξαρτάται και από τις απαιτήσεις σου. Δυστυχώς δεν ξέρω τι παίζει με αγορές από εξωτερικό. Δεν αποκλείω να μπορούν να βρεθούν και καλύτερες επιλογές από την hp, εντός του χρηματικού σου πλαισίου, αλλά καλύτερα να περιμένεις να σου πει κάποιος που το έχει ψάξει.

(Θεωρώ δεδομένο, ότι επιλογές με χαμηλότερη ανάλυση - 1920Χ1080 - είναι εξ' αρχής εκτός συζήτησης, σωστά; )

Δημοσ.

αν μπορεις να κανεις την υπερβαση πηγαινε στην dell u2410. θα σε υπερκαλυψει πληρος στην δουλεια σου.

γενικα η οθονη ειναι επενδηση.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν ... 
Μάλλον σε αυτή την κατηγορία θα κινηθώ. Απλός δεν ξέρω αν η Dell 2412M είναι η καλύτερη. 
Για την ανάλυση εννοείτε πως είναι κριτικής σημασίας.
Σκεφτόμουν μάλιστα να κατέβω στις 23' με 1920χ1080 για μεγαλύτερη πυκνότητα πίξελ. Πιστεύεις ότι αξίζει ή να κολλήσω στις 24' ?

*Ελπίζω με την νέα μόδα των υψηλών DPI που επικρατεί στα κινητά - tablet να μην βγει μες το χρόνο καμιά 24 με 2Κ ή 4Κ και κλαίω τα λεφτά μου ... (το λέω γιατί για την δουλεία που τη θέλω μετράνε κυρίως τα χρώματα και η ανάλυση). 

**Προσθήκη : Η Dell 2410 είναι πολύ παλιά οθόνη και νομίζω πως θα αντικατασταθεί αλλά είναι και αρκετά ακριβή. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν ... 

Μάλλον σε αυτή την κατηγορία θα κινηθώ. Απλός δεν ξέρω αν η Dell 2412M είναι η καλύτερη. 

Για την ανάλυση εννοείτε πως είναι κριτικής σημασίας.

Σκεφτόμουν μάλιστα να κατέβω στις 23' με 1920χ1080 για μεγαλύτερη πυκνότητα πίξελ. Πιστεύεις ότι αξίζει ή να κολλήσω στις 24' ?

*Ελπίζω με την νέα μόδα των υψηλών DPI που επικρατεί στα κινητά - tablet να μην βγει μες το χρόνο καμιά 24 με 2Κ ή 4Κ και κλαίω τα λεφτά μου ... (το λέω γιατί για την δουλεία που τη θέλω μετράνε κυρίως τα χρώματα και η ανάλυση). 

φυσικα και αξιζει στις 24 ιντσες και την παραπανω αναλυση.επισης η 2410 ειναι πολυ καλυτερη για την δουλεια που την θες σε σχεση με την 2412

Δημοσ.

Ναι η Dell U2410 είναι αρκετά καλύτερη από την Dell U2412M

Αλλά η 2410 είναι έξω από το 2009 δηλ. 4 ετών και κάνει και 420€

ενώ η 2412Μ με LED και νεότερη (8/2011) κάνει 250 €.

Από την 2410 θα προτιμούσα την Link.png Site: http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-asus-pa246q.html#Introduction">Asus PA246Q στα 440€ αλλά είναι εκτός τιμής επίσης. Και φυσικά ακόμα καλύτερα καμιά NEC η EISO αλλά είναι Πολλά τα €.

Αυτή Link.png Site: http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-asus-pa238q.html#Introduction">Asus PA238Q (330€) στις 23' πως σας φαίνεται ? Πιστεύεται πως οι 23' είναι λίγες, θέλω να πω θα έχει αισθητή διαφορά στο μέγεθος ?

#Συγνώμη, για να γίνω πιο σαφής.

Θα με βοηθούσε πάρα πολύ αν κάποιος μου έλεγε τις TOP 3 οθόνες στις 24' και στις 23' από 200- 350 € για χρίση που προανέφερα.

Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να το κάνω γιατί μπερδεύτηκα από τα διάφορα μοντέλα που υπάρχουν.

Από αυτές μετά να ψάξω διεξοδικά σε reviews για να βρω αυτή που μου ταιριάζει.

Συγνώμη που γίνομαι φορτικός αλλά η αλήθεια είναι ότι τα λεφτά δεν περισσεύουν και την οθόνη αυτή (αναγκάστηκα) θα την έχω για χρόνια, γιαυτό προσπαθώ να δρω την καλύτερη επιλογή στα χρήματα που έχω.

Και φυσικά ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις ! :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

yeap η U2410 θα αντικατασταθεί φέτος όπως κι η Asus που ανέφερες...

δυστυχώς τα 350 euro είναι στο ενδιάμεσο για την δουλειά που θες την οθόνη :-(

δύσκολη η επιλογή γμτ...

https://www.skroutz.gr/s/292390/Nec-PA231W-BK.html

https://www.skroutz.gr/s/2643536/Eizo-FlexScan-EV2336W.html

https://www.skroutz.gr/s/392026/HP-ZR2440w.html

Δημοσ.

Η HP που αναφερθηκε ειναι καλη επιλογη αλλα συμφωνω με Thresh.Για τη χρηση που θες ισως θα ταν καλυτερα να μαζευες καποια χρηματα παραπανω και να βλεπες για οθονη ακριβοτερης κατηγοριας.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως είναι σοφότερο να μαζέψω επιπλέον χρήματα και να πάρω μια οθόνη που να ικανοποιεί καλύτερα τις απαιτήσεις μου.
Απ΄την άλλη φοβάμαι πως αν περιμένω αντί να αυξηθεί το ποσό θα μειωθεί, καθώς ζούμε δύσκολους καιρούς και διαρκώς προκύπτουν ανάγκες προς κάλυψη, κάποιες σοβαρότερες της οθόνης. 
Οπότε για την δεύτερη περίπτωση καταλήγω στα εξής:
τις 23' με τα ίδια λεφτά παίρνεις κάτι καλύτερο ας πούμε 100€
δηλ 300 € στις 23' = 400€ στις 24'. 
Αφού δεν αρκούν τα χρήματα για εκτεταμένο χρωματικό χώρο adobe RGB , θα αρκεστώ στο sRGB με κάλυψη >92%. 
Για παράδειγμα: η Asus ML239H  στα 210 € ή η Dell U2312HM στα 200€ που υστερούν σε σχέση με την Eizo FlexScan EV2336W ?
Γιατί αν κάτι είναι 2% πχ. καλύτερο τότε δεν θεωρό σωστό να πληρώσεις +40%.  
Ουσιαστικά σκέφτομαι μια φθηνή ips με κάλυψη στο sRGB. 
Εκτός εάν έχετε να συμπληρώσετε κάτι που δεν έχω λάβει υπόψιν, στην λογική μου. 

Δημοσ.

Καταλαβαινω το σκεπτικο σου περι απροβλεπτου των αναγκων αλλα εγω αυτο που ξερω ειναι πως η οθονη ειναι επενδυση,ποσο μαλλον οταν τη θες για τη χρηση που λες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...