Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα "gaming υπολογιστή" από το 2010 βασισμένο στο Cerberus Turbo X του Πλαισίου με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. Έχει επεξεργαστή intel core i5-750 2.66 GHz, κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 6850 1 GB (Sapphire) και μνήμη 4GB DDR3 1600 MHz.

Επειδή ούτως ή άλλως θα το δώσω στο Πλαίσιο για σέρβις (πρόβλημα στο disc tray, και συχνές περιπτώσεις όπου το όλο σύστημα σέρνεται,και πρεπει να κάνω επαναλημμένα restart) σκέφτηκα επ' ευκαιρίας να έβαζα και μια καλύτερη καρτα γραφικών. Κατά τη γνώμη σας ποιά κάρτα είναι καλύτερη από αυτή που ήδη έχω και σε μια λογική τιμή, δηλ. 100-150 Ευρώ το πολύ. Η΄πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται και ότι η κάρτα που έχω είναι επαρκής για τα επόμενα δύο-τρια χρόνια;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν πουλησεις την δικια σου και βαλεις τα αλλα 100-150 πας σε 7870 η οποια ειναι αρκετα πιο δυνατη!

• Like 1
Δημοσ.

Όταν παίζω τα παιχνίδια σε ανάλυση 1920Χ1080 συχνά βλέπω το φαινόμενο "screen tearing" αν το λέω σωστά, μια διαφανή οριζόντια γραμμή και ένα ανεπαίσθητο lag που φαίνεται καλύτερα στα FMV σε γρήγορες σκηνές δράσης.

Τι αναλυση εχεις? Τι δεν μπορεις να παιξεις σχετικα ικανοποιητικα?

αν πουλησεις την δικια σου και βαλεις τα αλλα 100-150 πας σε 7870 η οποια ειναι αρκετα πιο δυνατη!

Καλή ιδέα!

με 100-150 ευρω η καρτα που θα βαλεις θα εχει ελάχιστες επιδόσεις παραπανω απο αυτη που εχεις τωρα...

Μάλιστα. Οπότε είναι μάλλον νωρίς για κάτι τέτοιο, με τα λεφτά που θέλω να δώσω.

Η καρτα που θα βαλεις πρεπει να αγοραστει απο το Πλαισιο? Γιατι τις πουλανε πανακριβα.

Ναι θα το προτιμούσα, γιατί δεν είμαι πολύ σχετικός για να το πάρω από αλλού και να την βάλω μόνος μου. Την έχω πατήσει μια φορά, όχι με κάρτα γραφικών, αλλά με ένα άλλο εξαρτημα που ήθελα να βάλω και οι εγκοπές μέσα δεν ταιριάζαν καθόλου. Δηλαδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν αύτη η κάρτα που θα αγοράσω θα ταιριάζει με τον υπολογιστή μου, αν θα την "σηκώνει" σε επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος, και γενικώς οποιαδηποτε γκάφα που μπορεί να κάνω από μόνος μου.. Ας το βάλουν αυτοί που ξέρουν και που θα μου εγγυηθούν ότι θα παίζει κανονικά. Απλά εγώ θα τους υποδείξω, μια συγκεκριμένη κάρτα.

Δημοσ.

Το βασικότερο για τη κάρτα γραφικών δεν μας το είπες: τι τροφοδοτικό έχεις? αν και υποψιάζομαι ότι θα είναι κάποιο turbo-x vs 450/550W ... Εγώ θα σου έλεγα πρώτα να αλλάξεις τροφοδοτικό και να βάλεις ένα πιο σταθερό και αξιόπιστο και μετά να δεις για κάποια άλλη κάρτα γραφικών ...

Δημοσ.

Για τον επεξεργαστη που εχεις καλα εισαι με αυτη την vga.Κατσε στα αυγα σου μεχρι να μαζεψεις χρημα για γενικη αναβαθμιση.

Δημοσ.

Vsync on δε βαζεις??

Σε 1080p απο 6850 τουλαχιστον σε 7870 να πας αν αλλαξεις.

βάζω δεν κάνει και πολλά όμως.

7870, λοιπόν. Σ'ευχαριστώ θα το έχω υπόψη μου.

Το βασικότερο για τη κάρτα γραφικών δεν μας το είπες: τι τροφοδοτικό έχεις? αν και υποψιάζομαι ότι θα είναι κάποιο turbo-x vs 450/550W ... Εγώ θα σου έλεγα πρώτα να αλλάξεις τροφοδοτικό και να βάλεις ένα πιο σταθερό και αξιόπιστο και μετά να δεις για κάποια άλλη κάρτα γραφικών ...

Τώρα που το άνοιξα είδα ότι είναι 550 W.

Για τον επεξεργαστη που εχεις καλα εισαι με αυτη την vga.Κατσε στα αυγα σου μεχρι να μαζεψεις χρημα για γενικη αναβαθμιση.

εννοείς ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργια αν η κάρτα γραφικών είναι κατά πολύ ανώτερη από τον επεξεργαστή;

Δημοσ.

Τώρα που το άνοιξα είδα ότι είναι 550 W.

Κοίτα τι σου έγραψε ο φίλος blitzNikos δεν σου είπε ότι το μόνο πρόβλημα θα είναι τα watt του τροφοδοτικού, καλό θα είναι για μια τέτοια κάρτα να πάρεις και ένα ποιοτικό και σταθερό και αξιόπιστο τροφοδοτικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Το ακριβες μοντελο του τροφοδοτικου θα ταν καλυτερα αν ελεγες.

Αν πας τελικα σε καρτα της σειρας 7 μη ξεχασεις να ζητησεις κουπονι για παιχνιδια.

Δημοσ.

δεν θα αντιμετωπισει προβλημα η καρτα,απλα δεν θα παρεις το 100% απο την αποδοση της γιατι την κοβει ο επεξεργαστης.Δηλαδη θα παρεις μια αποδοση οπου θα την επαιρνες με μικροτερης κατηγοριας καρτα και σαφως φθηνοτερης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...