giorgosgeo4 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους μιας και δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αυτό που θέλω να κάνω. Σε αυτό το λάπτοπ που δεν έχει ssd www.notebooksbilliger.de/notebooks/dell+notebooks/inspiron+serie/products_id/112198 αν μπορώ να τοποθετήσω αυτόν τον σκληρό http://www.notebooksbilliger.de/pc+hardware/solid+state+drives+ssd+pc+hardware/samsung/samsung+ssd+840+pro+series+25+128gb+sata+6gbs Αν γίνει μια τέτοια προσθήκη στο λάπτοπ, θα έχω κάποιο πρόβλημα στο μέλλον με την εγγύηση αν γίνει κάτι και πρέπει να το στείλω στην dell; Απ´ότι διάβασα στα χαρακτηριστικά του λάπτοπ στην συγκεκριμένη σελίδα αναγράφεται πως υπάρχει χώρος για δεύτερο σκληρό δίσκο. Το σκεπτικό μου είναι να περάσω τα Windows και τα διάφορα προγράμματα στον ssd και να μου μένει το ένα τερα για φωτογραφίες, ταινίες και μουσική. Εφόσον το ένα τερα είναι στις 5400 και όπως διαβάζω επίσης είναι αρκετά αργός σαν σκληρός δίσκος. Όποιος έχει εμπειρία από κάτι παρόμοιο παρακαλώ ας μου πει αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ.
harry_fyt Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ναι το κανεις χωρις κανενα προβλημα. Απλα ειναι καλυτερο οταν το κανεις να αλλαξεις θεση στον 1τερα και να τον βαλεις στο δευτερο bay και να βαλεις τον SSD στο πρωτευον bay.
giorgosgeo4 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 <p>Ναι το κανεις χωρις κανενα προβλημα. Απλα ειναι καλυτερο οταν το κανεις να αλλαξεις θεση στον 1τερα και να τον βαλεις στο δευτερο bay και να βαλεις τον SSD στο πρωτευον bay. </p> Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω όσον αφορά το αν ταιριάζει ο συγκεκριμένος σκληρός με το λάπτοπ; θα είναι η πρώτη φορά που θα το επιχειρήσω και δεν γνωρίζω. Αυτο που είπες το κατάλαβα με το πρωτεύον και δευτερεύον bay. Απλά εφόσον θα τα παραγγείλω και θα τα συνδέσω μόνος δεν θέλω να βρεθώ εξ'απροόπτου. Δηλαδή θέλω να είμαι σίγουρος πως μεταξύ τους ταιριάζουν και δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
harry_fyt Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Απο την στιγμη που ειναι 2.5", δεν εχεις κανενα προβλημα. Καλα λεπτα κατσαβιδακια να εχεις μονο μην χαλασεις τις βιδες.
giorgosgeo4 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, δηλαδή και αυτός που έχει, ο 1 τερα και ο ssd έχουν το ίδιο μέγεθος; Στα 2,5;
moxalis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, δηλαδή και αυτός που έχει, ο 1 τερα και ο ssd έχουν το ίδιο μέγεθος; Στα 2,5; Ναι.
giorgosgeo4 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μίλησα με το Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Dell τι γίνετε με την εγγύηση αν τοποθετήσω εγώ έναν ssd και μου διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εγγύηση του λάπτοπ. Το λάπτοπ όταν θα το παραλάβω θα έχει τα Windows εγκατεστημένα στον HDD του ενός τερρα, όποτε εγώ που θέλω να τα βάλω στον ssd πως θα το κάνω; Θα βάλω τον HDD στο δεύτερο bay/slot και τον ssd στο πρώτο bay/slot, αλλά ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω για την εγκατάσταση των Windows στον ssd;
harry_fyt Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Τοποθετεις τον SSD στο πρωτο bay και τον HDD στο δευτερο, οπως σου ειπα. Κανεις boot απο τον HDD Κατεβαζεις ενα εργαλειο της Ιντελ (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=19324) το οποιο κανει migrate ακριβως τα στοιχεια του ενος δισκου στον αλλο (μπορει να εχει αντιστοιχο προγραμμα και oποιοσδηποτε ssd αποφασισεις να παρεις). Μετα bootαρεις κανονικα απο τον SSD
moxalis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Είχα ακούσει ότι το πρόγραμμα της Intel δουλεύει μόνο αν κάνει migrate από ή προς δίσκο της Intel, αλλά δε το έχω τσεκάρει προσωπικά. Αν το δοκιμάσεις τελικά χωρίς δίσκο της Intel ενημέρωσε για το αν δούλεψε ή όχι, έτσι εγκυκλοπαιδικά. Σαν εναλλακτική υπάρχει και το http://clonezilla.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα