peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα Έχω σύνδεση 24 mbps με τη WIND και η γραμμή μου βγάζει μόνο 15 με 16. Το σπίτι μου λόγω κάποιας παλαιότητας έχει την κλασσική ροζέτα (κουτάκι) του ΟΤΕ, και έχουμε τραβήξει επέκταση με δισύρματο πλακέ καλώδιο μέχρι το δωμάτιο μου. Η απόσταση από τη ροζέτα μέχρι το δωμάτιο μου είναι περίπου 10 με 12 μέτρα. Αν αλλάξω καλώδιο θα δω κάποια διαφορά; Και αν ναι τι καλώδιο θα μπορούσα να βάλω;
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εάν δεν γράψεις τα στατιστικά της γραμμής που σου δίνει ο router, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς.
peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εάν δεν γράψεις τα στατιστικά της γραμμής που σου δίνει ο router, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς. Έχεις δίκιο. Link Status Connected Rate (Up/Down) 1020/15346 kbps Noise Margin (Up/Down) 13.3/6.7 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 8.9/11.9 dB Output Power (Up/Down) 12.4/19.9 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1180/15768 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 31
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Το attnuation δείχνει ότι δεν είσαι μακριά από το ΑΚ και το noise margin (6.7) της Wind είναι καλό. Θα μπορούσε ηγραμμή σου να πιάνει λίγο παραπάνω εάν η καλωδίωσή σου είναι σωστή. Έλεγξέ τα πάλι από τη ροζέτα μέχρι το router, δες εάν έχεις βάλει φίλτρο για την τηλεφωνική συσκευή κλπ
peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Το attnuation δείχνει ότι δεν είσαι μακριά από το ΑΚ και το noise margin (6.7) της Wind είναι καλό. Θα μπορούσε ηγραμμή σου να πιάνει λίγο παραπάνω εάν η καλωδίωσή σου είναι σωστή. Έλεγξέ τα πάλι από τη ροζέτα μέχρι το router, δες εάν έχεις βάλει φίλτρο για την τηλεφωνική συσκευή κλπ Έχω βάλει φίλτρα σε όλες τις συσκευές τηλεφώνου. Ξέχασα να αναφέρω οτι στο καλώδιο που έρχεται στο δωμάτιο μου έχω κάνει διακλάδωση με splitter για να έχω και τηλέφωνο.
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από τη ροζέτα πόσα καλώδια ξεκινάνε, που πάνε και σε ποιά έχεις βάει φίλτρα;
peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από τη ροζέτα πόσα καλώδια ξεκινάνε, που πάνε και σε ποιά έχεις βάει φίλτρα; Ξεκινούν 3, αλλά στην ουσία 2 γιατί το 3ο πάει στο τηλέφωνο που είναι ακριβώς δίπλα στη ροζέτα. Το ένα καλώδιο πάει στο δωμάτιο μου και το άλλο πάει στο τηλέφωνο που είναι δωμάτιο των γονιών μου. Όλες μου οι συσκευές έχουν φίλτρο, πλην της συσκευής στο δωμάτιο μου που συνδέεται με adsl splitter.
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από τη ροζέτα πρέπει να ξεκινάει ΕΝΑ καλώδιο, στο οποίο θα βάλεις το splitter που βγάζει δύο θέσεις, μία για τηλέφωνο/α και μία για adsl. Με αυτή τη συνδεσμολογία δεν χρειάζεσαι φίλτρα σε άλλες τηλεφωνικές συσκευές. Μήπως έχεις γραμμή και για συναγερμό;
peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από τη ροζέτα πρέπει να ξεκινάει ΕΝΑ καλώδιο, στο οποίο θα βάλεις το splitter που βγάζει δύο θέσεις, μία για τηλέφωνο/α και μία για adsl. Με αυτή τη συνδεσμολογία δεν χρειάζεσαι φίλτρα σε άλλες τηλεφωνικές συσκευές. Μήπως έχεις γραμμή και για συναγερμό; Όχι απλή γραμμή pstn.
peeperman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Για γραμμή pstn μιλάω. . Μακάρι να τα είχαμε τα φράγκα για συναγερμό Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια σου!!! Θα το δοκιμάσω να δω αν υπάρχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα.
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 και ποτε μην βαζεις τηλεφωνικο καλωδιο παραπανω απο 2 μετρα.αλλαξε το με καλωδιο δικτυου που απλα θα χρησιμοποιησεις το ενα ζευγαρι για τηλεφωνο.επισης αλλαξε την ροζετα με ενα αυτοκολλητο πριζακι.ακομα και να μην δεις διαφορα θα παιζει πολυ πιο σωστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα